.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 11:30

MXGP 2020, 16ος αγώνας, Pietramurata (Ιταλία)

Επιστροφή Cairoli στις νίκες, αλλά μάλλον πολύ αργά για να αλλάξει κάτι στο πρωτάθλημα.

Με τον Tim Gajser (Honda) να καλπάζει στην κεφαλή του πρωταθλήματος με αρκετά μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου για τον Tony Cairoli (KTM) να βρει ξανά τη φόρμα του για να διατηρήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες του για τίτλο.

Παρόμοια εικόνα και στην ΜΧ2 όπου ο Tom Vialle (KTM) έχει μια άνετη πρωτοπορία στη βαθμολογία και ο δεύτερος Jago Geerts (Yamaha) κυνηγά ό,τι μπορεί να προλάβει πια.

Ο πρώτος από τους τρεις τελευταίους αγώνες της σεζόν στην περίφημη Pietramurata της Ιταλίας προσέφερε μια ανάσα αγωνίας και στις δύο κατηγορίες.

MXGP

Ο Tony Cairoli είχε να πάρει νίκη από τον περασμένο Σεπτέμβριο και τη Mantova, επιτρέποντας σε αυτό το διάστημα στον Tim Gajser να χτίσει μια γερή διαφορά στην κορυφή του πρωταθλήματος. Φτάνοντας στην Pietramurata η μεταξύ τους διαφορά ήταν αρκετά μεγάλη για να κοιμάται σχετικά ήσυχος ο Σλοβένος αναβάτης της Honda, ωστόσο ο Ιταλός αντίπαλός του δεν είχε σκοπό να τον αφήσει να κάνει χαλαρές βόλτες τους τρεις τελευταίους αγώνες.

Επιστρέφοντας στην πατρίδα του μετά από μια τριπλέτα αγώνων στο Βέλγιο (Lommel) και έναν ακόμη στην Ισπανία, ο Cairoli κατάφερε επιτέλους να επιστρέψει στις νίκες, παρότι δεν κέρδισε κανένα από τα δύο αγωνιστικά σκέλη του GP.

Στο πρώτο αγώνα της κατηγορίας ήταν ο Gajser που πήρε την καρό σημαία, μπροστά από τον Cairoli και τον Jeremy Seewer (Yamaha). Στον δεύτερο αγώνα ωστόσο ο Gajser έκανε μια κακή εκκίνηση και το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει τέταρτος, κάτι όμως που ο Cairoli δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο, καθώς τη νίκη πήρε ο Clement Dessalle (Kawasaki) με τον Cairoli δεύτερο και τον Gautier Paulin (Yamaha) τρίτο.

Έτσι ο Ιταλός πήρε μεν τη νίκη στο σύνολο του MXGP of Trentino, αλλά ο Gajser κατετάγη δεύτερος με συγκομιδή μόλις έναν βαθμό λιγότερο. Νίκη μεν, αλλά…

Τρίτος τερμάτισε ο Dessalle, πανηγυρίζοντας την πρώτη του φετινή νίκη, καθώς είχε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου από το Ρωσικό MXGP του 2018.

Βαθμολογικά αυτή η νίκη δεν είχε ιδιαίτερη βαθμολογική ουσία για τον Cairoli, καθώς εξακολουθεί να έπεται του Gajser κατά πολύ: 626 βαθμούς έχει ο πρωτοπόρος, 553 ο δεύτερος. Δύσκολα θα καταφέρει να αλλάξει κάτι στους δύο αγώνες που απομένουν, καθώς έχει να καλύψει 73 βαθμούς με 100 διαθέσιμους.

Ο Gajser θα έχει την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στην Pietramurata μια τεράστια ευκαιρία να καπαρώσει στον προτελευταίο αγώνα τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του (και τρίτο συνολικά) στη μεγάλη κατηγορία. Αν μη τι άλλο ωστόσο, o Cairoli ισχυροποίησε τη δεύτερη θέση του στην κατάταξη, καθώς ο Seewer είχε πλησιάσει σημαντικά και παραμένει απειλητικός στους 535 βαθμούς.

ΜΧ2

Η εικόνα στην κατηγορία των 250 κυβικών εκατοστών είναι παραπλήσια με αυτή των 450 Ο Tom Vialle καλπάζει προς τον πρώτο του τίτλο και ο Jago Geerts τον καταδιώκει βλέποντας την πλάτη του στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν ως τώρα.

Προερχόμενος από μια κακή τριάδα αγώνων μέσα στην πατρίδα του, Βέλγιο (Lommel), ο αναβάτης της Yamaha επέστρεψε στις νίκες επί ιταλικού εδάφους μα είναι αμφίβολο αν αυτό μπορεί πια να κάνει κάποια διαφορά.

Στον πρώτο αγώνα της Pietramurata ο Thomas Kjer-Olsen (Husqvarna) πήρε τη νίκη, αφήνοντας τον Vialle δεύτερο και τον Jed Beaton (Husqvarna) τρίτο, ενώ ο Geerts ακολουθούσε τέταρτος.

Ο Βέλγος πήρε το αίμα του πίσω στον δεύτερο αγώνα, καθώς οδήγησε ως την καρό σημαία με τον Kjer-Olsen πίσω του και τον Thibault Benistant (Yamaha) να κάνει την έκπληξη στο βάθρο. Ο Γάλλος έκανε έναν πολύ καλό αγώνα στην τέταρτη θέση και ήταν εκεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση όταν ο Vialle έκανε το λάθος με μια μικρή πτώση που του κόστισε τη θέση του στο βάθρο.

Έτσι ο Geerts πήρε τη νίκη του GP με δεύτερο τον Kjer-Olsen, καθώς ο Vialle ανέβηκε στο τρίτο σκαλί.

Αυτό σημαίνει πως ο αναβάτης της ΚΤΜ διατηρείται άνετα πρώτος με 693 βαθμούς, ενώ ο Geerts τον πλησίασε ελάχιστα στους 620, αδιάφορος για το τι συμβαίνει πίσω του καθώς ο τρίτος της κατάταξης, Maxime Renaux (Yamaha), βρίσκεται εκτός βολής τους 505.

Κι έτσι, κατά σατανική σύμπτωση, οι πρωτοπόροι των MXGP και MX2 μπαίνουν στους τελευταίους δύο αγώνες με την ίδια πρωτοπορία 73 βαθμών!

 

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στην ίδια πίστα, Pietramurata, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, και πιθανότατα θα ανακηρύξει δύο νέους παγκόσμιους πρωταθλητές.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon