.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 11:57

MXGP 2020, 15ος αγώνας, Lommel (Βέλγιο)

Tim Gajser και Ben Watson θριάμβευσαν στο τρίτο και τελευταίο για φέτος πέρασμα από την αμμώδη πίστα Lommel.

Συμπληρώνοντας άλλη μια τριπλέτα GP στη βελγική πίστα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP οδεύει προς την ολοκλήρωση της σεζόν του 2020 και πλέον έχουμε πολύ δυνατά φαβορί και στις δύο βασικές κατηγορίες.

Η είδηση του σαββατοκύριακου στη Lommel πάντως ήταν η απουσία του Jorge Prado (KTM) που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, τερματίζοντας προσωρινά ένα εντυπωσιακό σερί του Ισπανού rookie που πλέον απειλούσε ανοικτά την τρίτη θέση του Jeremy Seewer (Yamaha) στην κατάταξη των 450.

MXGP

Στη μεγάλη κατηγορία ο Tim Gajser (Honda) ετοιμάζεται να πανηγυρίσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του καθώς πήρε άλλη μια σπουδαία νίκη, την ώρα που ο βασικός του ανταγωνιστής, Tony Cairoli (KTM), συνεχίζει να κινείται σε σχετικά ρηχά νερά – για το μέγεθός του τουλάχιστον.

Στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας ο Gajser επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό του και μόνο ο Romain Febvre (Kawasaki) προσπάθησε να τον παλέψει, για να μείνει τελικά δεύτερος και οπωσδήποτε ικανοποιημένος από την επίδοσή του. Ο Cairoli δεν μπόρεσε να ακολουθήσει ψηλότερα από την τρίτη θέση, για την οποία χρειάστηκε να υπερνικήσει τον Seewer.

Στο δε δεύτερο σκέλος του αγώνα, ο Gajser απλώς χρειάστηκε λίγη περισσότερη ώρα μέχρι να περάσει τον Arnaud Tonus (Yamaha) που αρχικά οδήγησε τη μάχη, μα από τη στιγμή που πέρασε πρώτος το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο. Πίσω του τερμάτισε ξανά δεύτερος ο Febvre και τρίτος ο Seewer, καθώς ο Cairoli περιοριζόταν σε μια καταδικαστική δέκατη θέση.

Στο σύνολο προφανώς ο Gajser πήρε τη νίκη του GP, με δεύτερο τον Febvreκαι τρίτο τον Seewer. Αυτό στη βαθμολογία σημαίνει σε 583 βαθμούς για τον πρωτοπόρο, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Cairoli (509 β.) στους 74 βαθμούς, ενώ ο Seewer τον έφτασε σε απόσταση 10 βαθμών και απειλεί ευθέως.

ΜΧ2

Η πρώτη νίκη σε GP για τον Ben Watson (Yamaha) είανι γεγονός, καθώς ο νεαρός Άγγλος πήρε την πρωτιά του πρώτου σκέλους της κατηγορίας του και έδεσε τη νίκη με μια τέταρτη θέση στο έτερο σκέλος.

Δεύτερος στο GP τερμάτισε ο Roan Van De Moosdijk (Kawasaki) με μια έκτη και μια πρώτη θέση αντιστοίχως στα δύο αγωνιστικά σκέλη, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Maxime Renaux (Yamaha) με τερματισμούς στις θέσεις 2 και 5.

Ο πρωτοπόρος της κατάταξης, Tom Vialle (KTM) δυσκολεύτηκε πολύ να βρει ρυθμό και περιορίστηκε σε μια 3η θέση στο πρώτο σκέλος και 6η στο δεύτερο, για έναν τερματισμό στην 6η θέση συνολικά, μα το γεγονός ελάχιστα επηρέασε την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Ο λόγος είναι η ανάλογα μέτρα εμφάνιση του άμεσα ενδιαφερόμενου Jago Geerts (Yamaha), ο οποίος δεν εκμεταλλεύτηκε την κακή μέρα του αντιπάλου του και «κατάφερε» να τερματίσει 9ος στο σύνολο του αγώνα.

Κοινώς, ακόμη και στην κακή του μέρα ο Vialle διεύρυνε την πρωτοπορεία του στο πρωτάθλημα, καθώς έφτασε στους 651 βαθμούς με τον Geerts πολύ πίσω στους 577 και τον τρίτο, Renaux, στους 476. Είναι μάλλον απίθανο να αλλάξει σημαντικά αυτή η στρωμάτωση στη βαθμολογία της ΜΧ2.



Για την ολοκλήρωση της χρονιάς απομένουν πια τρεις σερί αγώνες στην Pietramurata της Ιταλίας, με τον πρώτο άμεσα την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon