.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 10:55

MXGP 2022, 14ος αγώνας, Lommel (Βέλγιο)

Καύσωνας και άμμος συνέθεσαν το σκηνικό ενός πολύ σκληρού αγώνα που έβαλε δύσκολα στον Tim Gajser και χάρισε μια σπουδαία νίκη στον Brian Bogers.

Με το κύμα καύσωνα που ταλαιπωρεί την Ευρώπη να έχει εμφανιστεί και στο Βέλγιο, η ούτως ή άλλως απαιτητική αμμώδης πίστα της Lommel έγινε ακόμη πιο δύσκολη καθώς φιλοξένησε τον 14ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross.

Στη μεγάλη κατηγορία ο Tim Gajser (Honda) απολαμβάνει μιας ευρείας διαφοράς στην κορυφή της κατάταξης, έτσι έχει το περιθώριο για έναν κακό αγώνα, όπως ακριβώς συνέβη στο Βέλγιο.

Ο Σλοβένος ξεκίνησε καλά στο πρώτο σκέλος της μεγάλης κατηγορίας, MXGP, ωστόσο γρήγορα άρχισε να χάνει θέσεις για να τερματίσει τελικά 7ος.

Οδηγός του αγώνα είχε τεθεί ο Brian Bogers (Husqvarna) λίγους γύρους μετά την εκκίνηση, αφότου πέρασε τον αρχικά πρωτοπόρο και συνήθη κατακτητή των Holeshot, Jorge Prado (GASGAS). Ο νεαρός Ισπανός, επίσης ως συνήθως στη μεγάλη κατηγορία, άρχισε να φθίνει στην πορεία του αγώνα για να βρεθεί τελικά εκτός βάθρου.

Εκεί, τον Ολλανδό Bogers ακολούθησαν οι Calvin Vlaanderen (Yamaha) και Romain Febvre (Kawasaki).

Στο δεύτερο αγωνιστικό σκέλος της MXGP η εκκίνηση έμοιαζε πολύ οικεία, καθώς ο Prado πήρε τη 15η του Holeshot για φέτος και στη συνέχεια έβαλε όπισθεν ως τη 10η θέση στην καρό σημαία.

Στο μεταξύ, η νίκη έγινε αντικείμενο διένεξης μεταξύ των Glenn Coldenhoff (Yamaha), Calvin Vlaanderen (Yamaha) και Bogers, οι οποίοι στελέχωσαν την πρώτη τριάδα του αγώνα με αυτήν ακριβώς τη σειρά.

Στο σύνολο ο Bogers πανηγύρισε τη συνολική νίκη του βελγικού GP, με δεύτερο τον Vlaanderen και τρίτο τον Coldenhoff.

Στη βαθμολογία ο Gajser συνεχίζει να προηγείται ανετότατα με 605 βαθμούς, ενώ δεύτερος παραμένει ο Jeremy Seewer (Yamaha) με 483, όμως με τερματισμούς στις θέσεις 6 και 5 στα δύο σκέλη αντιστοίχως έχασε την ευκαιρία να μαζέψει περισσότερο τη διαφορά του από τον πρώτο που δεν είχε ένα καλό Σαββατοκύριακο στην πίστα της Φλάνδρας.

Τρίτος στο πρωτάθλημα παραμένει ο Prado με 465 βαθμούς, επίσης αφήνοντας να του γλιστρήσει μια ευκαιρία να πλησιάσει περισσότερο την κορυφή (και τον Seewer) τερματίζοντας στα δύο σκέλη στις θέσεις 9 και 10.

GEERTS MOTOCROSS GP 14 FLA 2022

Στην ΜΧ2 ο Jago Geerts (Yamaha) πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, συνεχόμενη από τον προηγούμενο αγώνα στη Loket της Τσεχίας, γεγονός που του έδωσε για πρώτη φορά φέτος υπολογίσιμη διαφορά στην κατάταξη, σε μια χρονιά που αυτός και ο Tom Vialle (KTM) έχουν χάσει το μέτρημα πόσες φορές έχουν αλλάξει θέση στην προσωρινή κορυφή και η διαφορά τους σχεδόν ποτέ δεν ήταν διψήφια.

Στο πρώτο σκέλος ο Geerts τα βρήκε δύσκολα από τον Kay de Wolf (Husqvarna), με τον οποίο έδωσε μια δυνατή και απρόβλεπτη μάχη που πρωταγωνίστησε στο δεύτερο μισό του εναρκτήριου σκέλους της κατηγορίας.

Τελικά ο Ολλανδός της Husqvarna πήρε τη νίκη, αφήνοντας τον Geerts δεύτερο, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Simon Längenfelder (GASGAS). Το σημαντικό ωστόσο ήταν το ότι ο Vialle έφτασε στην καρό σημαία μόλις 7ος.

Στο δεύτερο σκέλος η μονομαχία των Geerts και de Wolf απασχόλησε τους πρώτους γύρους του, ωστόσο στον 7ο γύρο ο Βέλγος πρωτοπόρος της βαθμολογίας πέρασε μπροστά μετά από χρονοβόρο λάθος του αντιπάλου του και έκτοτε δεν ξαναπειλήθηκε σοβαρά.

Ο de Wolf παρόλα αυτά ανέκαμψε και αμύνθηκε της δεύτερης θέσης του από τον Νορβηγό Kevin Horgmo (Kawasaki) που συμπλήρωσε την τριάδα του δεύτερου αγώνα.

Στο σύνολο ο Geerts πανηγύρισε την πολύτιμη νίκη, με αναμενόμενα δεύτερο τον de Wolf και τρίτο τον Längenfelder. Το σημαντικότερο ωστόσο ήταν πως ο Vialle κατάφερε μόνο την 4η θέση του GP, μαζεύοντας 12 λιγότερους βαθμούς από τον αντίπαλό του.

Έτσι η Geerts έφτασε στους 590 βαθμούς και άνοιξε τη διαφορά του στην κατάταξη από τον Vialle που έχει 567, ενώ τρίτος παραμένει ο Längenfelder με 469.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2022

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στην Uddevalla της Σουηδίας στις 7 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 10:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon