.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 15:36

MXGP 2022, 15ος αγώνας, Uddevalla (Σουηδία)

Νικητές οι Jeremy Seewer στην MXGP και Jago Geerts στην MX2.

Ο Tim Gajser (Honda) βρίσκεται πια μια ανάσα από τον τρίτο του τίτλο στην MXGP, έτσι για τον μόνο αναβάτη που έχει αριθμητικά ρεαλιστικές ελπίδες για να τον εμποδίσει, τον Jeremy Seewer (Yamaha), το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κερδίζει όσο περισσότερο μπορεί και να ελπίζει να κακοτυχία του αντιπάλου του.

Στη Σουηδία ο Ελβετός αναβάτης της Yamaha έκανε το χρέος του, κερδίζοντας τον αγώνα στο σύνολό του, αλλά με τον Gajser δεύτερο και μόλις 7 σουηδικούς βαθμούς φτωχότερο, δεν άλλαξε και τίποτα στην ουσία.

Στο πρώτο σκέλος η Yamaha έκανε κατάληψη στο βάθρο, καθώς νικητής αναδείχθηκε ο Maxime Renaux (Yamaha), ελάχιστα μπροστά από τον Seewer, ενώ τρίτος ήταν ο Glenn Coldenhoff (Yamaha). Ο Gajser τερμάτισε τέταρτος.

Στο δεύτερο σκέλος ο Renaux βγήκε εκτός μάχης από τον πρώτο γύρο, συνεπεία μιας άσχημης πτώσης σε μεγάλο άλμα, από την οποία βγήκε ευτυχώς χωρίς τραυματισμό.

Νικητής αναδείχθηκε ο Seewer, μπροστά από τον Gajser και τον Coldenhoff.

Στο σύνολο ο Seewer πήρε την πρωτιά του σουηδικού GP, με δεύτερο τον Gajser και τρίτο τον Coldenhoff, έτσι στην κατάταξη η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα.

Ο Gajser οδηγεί το πρωτάθλημα με 645 βαθμούς, ο Seewer κυνηγά με 530 και ο Jorge Prado (GASGAS) είναι τρίτος με 496.

Στην ΜΧ2 το θρίλερ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, καθώς οι Jago Geerts (Yamaha) και Tom Vialle (KTM) μοιράστηκαν νίκες και βαθμούς στη Σουηδία, διατηρώντας τη μεταξύ τους διαφορά στην κατάταξη πολύ κάτω από τους διαθέσιμους βαθμούς ενός αγώνα.

Στο πρώτο σκέλος ο Vialle πήρε τη νίκη από τον Geerts, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Kevin Horgmo (Kawasaki), ενώ στο δεύτερο οι δύο πρώτοι αντάλλαξαν θέσεις και το βάθρο συμπλήρωσε ο Simon Längenfelder (GASGAS).

Στο σύνολο τυπικά νικητής κηρύχθηκε ο Geerts, με δεύτερο τον Vialle και τρίτο τον Längenfelder, ωστόσο οι δύο πρώτοι πήραν τους ίδιους ακριβώς, άρα δεν άλλα τίποτε στην προσωρινή κατάταξη της ΜΧ2.

Σε αυτή η Geerts προηγείται 637 βαθμούς, ακολουθεί ο με Vialle με 614 και τρίτος είναι ο Längenfelder με 507.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία MXGP 2022

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 14 Αυγούστου στη Hyvinkää της Φινλανδίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 16:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon