.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 12:38

MXGP 2022, 13ος αγώνας, Loket (Τσεχία)

Νίκες Seewer και Geerts σε MXGP και MX2 αντιστοίχως, με τον Gajser να οδεύει άνετα προς τον τίτλο στη μεγάλη κατηγορία και ένα ατελείωτο θρίλερ στα 250 cc.

Ο 13ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Motocross επισκέφτηκε την Τσεχία και την πασίγνωστη πίστα στη Loket, μπροστά σε ένα πολυπληθές και ένθερμο κοινό.

Στη μεγάλη κατηγορία, MXGP, η πρωτοπορία του Tim Gajser (Honda) στη βαθμολογία του ήταν ήδη σε τριψήφια νούμερα πριν το τσεχικό GP, έτσι οι διώκτες του θα έπρεπε να υπερβάλλουν εαυτούς για να κλείσουν την ψαλίδα.

Ο Jeremy Seewer (Yamaha) τα έδωσε όλα στο πρώτο σκέλος, καταφέρνοντας να περάσει τους Gajser και Jorge Prado (GASGAS) που αρχικά οδηγούσαν τον αγώνα, και να ηγηθεί της μάχης ως την καρό σημαία, παρά την πίεση του Σλοβένου πρωταθλητή που τελικά έμεινε δεύτερος.

Τρίτος τερμάτισε ο Maxime Renaux (Yamaha) που ανέκαμψε στο δεύτερο μισό του αγώνα, καθώς ο Prado βρισκόταν σε καθοδική πορεία και έφτασε στην καρό σημαία μόλις πέμπτος.

Στο δεύτερο αγωνιστικό σκέλος της MXGP ο Seewer αρχικά ανέλαβε να οδηγήσεις, αλλά πολύ γρήγορα ο ομόσταυλός του Renaux τον πέρασε και οδήγησε ως τη νίκη, κρατώντας τον νικητή του πρώτου σκέλους στη δεύτερη θέση.

Ο Gajser ωστόσο ήταν πάλι εκεί, τερματίζοντας τρίτος για να μην επιτρέψει σε κανέναν να του κόψει πολλούς βαθμούς.

Στο συνολικό αποτέλεσμα του GP ο Seewer αναδείχθηκε πρώτος, με δεύτερο τον Renaux και τρίτο τον Gajser.

Έτσι στην κατάταξη ο Gajser παραμένει το απόλυτο φαβορί με 577 βαθμούς, την ώρα που ο Seewer είναι δεύτερος με 452 βαθμούς και ο Prado τρίτος με 442.

GEERTS MOTOCROSS GP 13 CZ 2022

Στην ΜΧ2 ο τίτλος αποτελεί μήλον της έριδος για δύο, τους Jago Geerts (Yamaha - στη φωτογραφία) και Tom Vialle (KTM), οι οποίοι διαρκώς αλλάζουν θέση στην κορυφή της κατάταξης για μια από τις πιο απρόβλεπτες και αγωνιώδεις σεζόν που μπορούμε να θυμηθούμε.

Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2 πάντως ήταν ο Thibault Benistant (Yamaha) αυτός που πήρε τη νίκη μπροστά από τον Simon Längenfelder (GASGAS), με τον Geerts να συμπληρώνει το βάθρο ενόσω ο Vialle είχε έναν κακό αγώνα ξεκινώντας 11ος και τερματίζοντας 10ος.

Στο δεύτερο σκέλος ξεχώρισε η μονομαχία των Vialle και Geerts στην κορυφή, καθώς οι δυο τους γυρνούσαν σε έναν δικό τους ρυθμό, μακριά από όλους τους άλλους. Ο Γάλλος της ΚΤΜ οδηγούσε τον αγώνα ως τον 10ο γύρο, όταν έκανε ένα λάθος που τον οδήγησε σε μια μικρή έξοδο από την πίστα, επιτρέποντας στον Βέλγο αντίπαλό του να πάρει τη νίκη.

Ο Vialle τερμάτισε δεύτερος, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Benistant.

Στο σύνολο του τσεχικού GP ο Geerts ήταν πρώτος και καλύτερος, δεύτερος ο Benistant και τρίτος ο Längenfelder.

Με τη νίκη του αυτή ο Geerts ανέβηκε ξανά πρώτος στη βαθμολογία (ανατροπή για πολλοστή φορά φέτος) με 543 βαθμούς, ενώ ο Vialle ακολουθεί με 535 και, ένα χάος πιο πίσω, τρίτος είναι ο Längenfelder με 437.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2022

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στο Βέλγιο και την πίστα Lommel στις 24 Ιουλίου 2022.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon