.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 16:24

MXGP 2022, 12ος αγώνας, Samota-Sumbawa (Ινδονησία)

Θριαμβευτές Gajser και Vialle με το απόλυτο των βαθμών στον ασιατικό αγώνα.

Η επίσκεψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross στην Ινδονησία για τον 12ό του γύρο έγινε στο νησί Sumbawa και δη στην πίστα Samota Rocket Motor Circuit που κατασκευάστηκε ειδικά για αυτόν τον αγώνα και ήταν κατάμεστη το σαββατοκύριακο του GP.

Στη μεγάλη κατηγορία των 450 cc, MXGP, το πρώτο σκέλος ήταν αποκλειστικό ζήτημα του πρωταθλητή Tim Gajser (Honda), ο οποίος ξεκίνησε πρώτος, έστριψε πρώτος τη Holeshot και είδε την καρό σημαία πρώτος χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα για τους Jorge Prado (GASGAS) και Ruben Fernandez (Honda) που τον ακολούθησαν κατά σειρά.

Στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας ο Gajser στριμώχτηκε στην εκκίνηση και βρέθηκε τέταρτος, έχοντας μπροστά του τρεις αναβάτες. Αρχικά καθάρισε με τον Fernandez λίγες στροφές αργότερα, μετά πήρε σειρά ο Romain Febvre (Kawasaki) έναν γύρο αργότερα και η αντεπίθεση ολοκληρώθηκε μετά από άλλον έναν γύρο, όταν ο Σλοβένος πέρασε και τον Prado που οδηγούσε ως τότε.

Στη συνέχεια απλά έκανε τον δικό του αγώνα ως τον τερματισμό, με τον Prado να μένει μεν κοντά, μα όχι απειλητικά, για τη δεύτερη νίκη του στην Ινδονησία.

Προσθέτοντας το απόλυτο των 50 βαθμών στο άθροισμά του, ο Gajser φτάνει πια τους 535, ένα χάος μπροστά από τον δεύτερο Prado (410), ο οποίος με τη σειρά του προσπέρασε τον Jeremy Seewer (405) που έτρεχε ταλαιπωρημένος από τροφική δηλητηρίαση και δεν κατάφερε κάτι σημαντικό.

VIALLE MOTOCROSS GP 12 IND 2022

Στην ΜΧ2 των 250 cc ο Tom Vialle (KTM) κυριάρχησε και στα δύο αγωνιστικά σκέλη στην Ινδονησία. Στον πρώτο αγώνα ήταν από την αρχή πρώτος και δε δέχτηκε ιδιαίτερη πίεση από τον βασικό του αντίπαλο στο πρωτάθλημα, Jago Geerts (Yamaha), που τον ακολούθησε δεύτερος από απόσταση. Τρίτος τερμάτισε ο Simon Längenfelder (GASGAS).

Στο δεύτερο σκέλος ο Vialle οδήγησε αρχικά, αλλά πιέστηκε πολύ από τον Längenfelder ώσπου έκανε το λάθος και άφησε την πρωτοπορία στον Γερμανό. Αυτός έμεινε σε θέση οδηγού για μερικούς γύρους, όταν η εικόνα αντιστράφηκε εκ νέου, καθώς τώρα ήταν αυτός που πιεζόμενος από τον Vialle έκανε το λάθος.

Εν τέλει ο Γάλλος άθροισε και τη δεύτερη νίκη του στο σύνολο της Ινδονησίας, γεγονός που έγινε ακόμη σημαντικότερο από το ότι ο Geerts τερμάτισε 5ος, ενώ στο δεύτερο βάθρο έφτανε τρίτος ο Thibault Benistant (Yamaha).

Έτσι στο απόλυτο θρίλερ που είναι η ΜΧ2 φέτος, ο Vialle προσπέρασε ξανά στην κορυφή τον Geerts με 502 βαθμούς, έναντι 498 του Βέλγου αντιπάλου του. Τρίτος από μεγάλη απόσταση παραμένει ο Längenfelder με 395 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2022

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 17 Ιουλίου στην πίστα Loket της Τσεχίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 16:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon