.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 10:38

MXGP 2022, 11ος αγώνας, Teutschenthal (Γερμανία)

Θρίαμβος για τον Tim Gajser και σοβαρός τραυματισμός για τον Maxime Renaux στην ΜΧGP, ανατροπή Jago Geerts στην ΜΧ2.

Ο 11ος γύρος του FIM Motocross World Championship στην ηλιόλουστη γερμανική πίστα της πόλης Teutschenthal μπροστά από ένα πολυπληθές και ενθουσιώδες κοινό από όλη την Ευρώπη, ο Tim Gajser (Honda) επέβαλλε ξανά τον νόμο του κερδίζοντας τον αγώνα και μεγαλώνοντας τη διαφορά του στην κατάταξη.

Για να φτάσει εκεί ωστόσο είχε προηγηθεί μια πολύ άσχημη στιγμή στον προκριματικό γύρο του Σαββάτου (11/6), όπου ο πρωταθλητής ΜΧ2 το 2021 και δεύτερο στη βαθμολογία της MXGP ως τώρα, Maxime Renaux (Yamaha), είχε μια πτώση που τον άφησε με 4 ραγισμένους σπονδύλους στην πλάτη και ασαφή χρόνο επιστροφής στη δράση.

Στο πρώτο σκέλος της MXGP ο Gajser απλά δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, κερδίζοντας τον αγώνα οδηγώντας από την Holeshot ως την καρό σημαία.

Πίσω του το πρώτο βάθρο της κατηγορίας συμπλήρωσαν οι Pauls Jonass (Husqvarna) και Jeremy Seewer (Yamaha).

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP ο Seewer έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση (Holeshot) και συνέχισε να οδηγεί ως και το τέλος, καθώς η μάχη δόθηκε πίσω του μεταξύ των Gajser και Jorge Prado (GASGAS), με τον Σλοβένο πρωταθλητή να καταφέρνει να σπάσει την αντίσταση του νεαρού Ισπανού για να πάρει αυτός τη δεύτερη θέση.

Έτσι στο σύνολο ο Gajser πήρε την πρωτιά του γερμανικού GP, με δεύτερο τον Seewer και τρίτο τον Prado.

Αυτό, σε συνδυασμό με την απουσία του Renaux, σήμανε την αύξηση της πρωτοπορίας του Gajser που πλέον μετρά 485 βαθμούς, με τον Seewer να έχει περάσει δεύτερος με 384 και τον Prado τρίτο στους 366.

BENISTANT MOTOCROSS GP 11 GER 2022

Στην ΜΧ2 η μονομαχία των Tom Vialle (KTM) και Jago Geerts (Yamaha) καλά κρατεί με ιδιαίτερα απρόβλεπτη εξέλιξη. Στο 11ο αυτό επεισόδιο το πρώτο σκέλος του αγώνα άνοιξε με τον Vialle να κερδίζει τον πρώτο αγώνα έχοντας τον Geerts πίσω του σε απόσταση μικρότερη του δευτερολέπτου στην καρό σημαία, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Thibault Benistant (Yamaha).

Στο δεύτερο σκέλος ωστόσο όλα άλλαξαν ριζικά όταν ο Vialle εγκατέλειψε τον αγώνα από μηχανική βλάβη, όταν έσβησε η μοτοσυκλέτα του αρνούμενη να ξαναπάρει μπροστά, κάτι που συνέβη την ώρα που ο Γάλλος μαχόταν σκληρά με τον συμπατριώτη του Benistant για τη νίκη.

Έτσι μπορεί μεν να έχασε αυτήτη μάχη από τον Benistant, όμως η δεύτερη θέση που πήρε ο Geerts μπροστά από τον Mikkel Haarup (Kawasaki) του έδωσε την ευκαιρία να ξανανέβει πρώτος στη βαθμολογία.

Στο σύνολο του γερμανικού GP μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Benistant, με δεύτερο τον Geerts και τρίτο τον Haarup.

Στην κατάταξη ως έχει μετά από 11 αγώνες, ο Geerts οδηγεί με 460 βαθμούς, ο Vialle καταδιώκει με 452 και ο Simon Längenfelder (GASGAS) παρακολουθεί από μακριά στους 353.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2022

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 26 Ιουνίου και θα μας ταξιδέψει για πρώτη φορά φέτος εκτός Ευρώπης, συγκεκριμένα στην Ασία και την Ινδονησία στην πίστα Samota-Sumbawa.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 10:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon