.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2022 11:33

MXGP 2022, 10ος αγώνας, Ernèe (Γαλλία)

Νίκες για Jeremy Seewer και Tom Vialle σε MXGP και MX2 αντιστοίχως.

Στην κατάμεστη από κόσμο πίστα της Ernèe το Γαλλικό GP του Motocross σηματοδότησε τη συμπλήρωση του πρώτου μισού της σεζόν του 2022.

Στη μεγάλη κατηγορία των 450 κυβικών, MXGP, το πρώτο σκέλος ξεκίνησε με τον Jorge Prado (GASGAS) να παίρνει τη Holeshot και να διατηρείται στην πρωτοπορία του αγώνα ως και τον προτελευταίο γύρο, όταν η πίεση του Jeremy Seewer (Yamaha) απέδωσε καρπούς και ο Ελβετός αναβάτης προσπέρασε για να οδηγήσει ως τη νίκη.

MXGP START MOTOCROSS GP 10 FRA 2022

Ο Prado τερμάτισε δεύτερος, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Βέλγος Brent Van Doninck (Yamaha), την ώρα που ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Tim Gajser (Honda), έχανε πολύτιμο έδαφος μπλεγμένος μαζί με πολύ άλλον κόσμο σε μια πτώση στην αρχή του αγώνα, από την οποία κατάφερε να επανέλθει ως την πέμπτη θέση.

Ακόμη χειρότερη η εικόνα για τον αγαπημένο του γαλλικού κοινού, Maxime Renaux (Yamaha), ο οποίος ήταν μεταξύ των τελευταίων στον πρώτο γύρο και στο τέλος κατόρθωσε να περισώσει ό,τι μπορούσε φτάνοντας ως την ένατη θέση στον τερματισμό.

Στο δεύτερο σκέλος ο Prado επανέλαβε την εκκίνηση του πρώτου, αλλά αυτή τη φορά δεν έμεινε για πολύ στην κορυφή καθώς τον πέρασε ο Glenn Coldenhoff (Yamaha) και στη συνέχεια ο Seewer, για να τερματίσουν έτσι, με τον Prado τρίτο στο βάθρο.

Πίσω τους ο Gajser τα έδωσε όλα για να ξαναμπεί στη μάχη της νίκης παρότι ήταν 13ος στην πρώτη στροφή, ωστόσο δεν κατάφερε να πλησιάζει κοντύτερα από την τέταρτη θέση.

Συνολικά στο Γαλλικό GP μεγάλος νικητής ήταν ο Seewer, δεύτερος ο Prado και τρίτος ο Coldenhoff.

Μικρό το κακό πάντως για τον Σλοβένο πρωταθλητή της Honda, Gajser, καθώς παρά τον κακό του αγώνα μάζεψε αρκετούς περισσότερους βαθμούς από τον χαμένο Renaux και στην ουσία ενίσχυσε τη θέση στην κορυφή της κατάταξης με 438 βαθμούς.

Δεύτερος ο Renaux (365 β.) τον βλέπει να απομακρύνεται προς τον τρίτο του τίτλο, ενώ περισσότερο ανησυχεί για τον επερχόμενο Seewer που έχει 339 βαθμούς στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

VIALLE MOTOCROSS GP 10 FRA 2022
Tom Vialle (KTM)

Στην ΜΧ2 των 250 κυβικών εκατοστών, ο πρώτος αγώνας είχε πρωταγωνιστή τον τοπικό ήρωα Tom Vialle (KTM), ο οποίος κυριάρχησε από την εκκίνηση ως τον τερματισμό.

Η μάχη του πρώτου σκέλους δόθηκε για τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου, όπου για την περισσότερη ώρα μάχονταν οι Simon Längenfelder (GASGAS) και Kevin Horgmo (Kawasaki), ωστόσο στο τέλος τους έφτασε και πέρασε ο – χτυπημένος στον ώμο – Jago Geerts (Yamaha), αφήνοντας τον Νορβηγό Horgmo εκτός βάθρου.

Στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ2 ο Vialle επιχείρησε ξανά να φύγει από νωρίς παίρνοντας τη Holeshot, μα αυτή τη φορά ήταν ένας συμπατριώτης του Γάλλος που του χάλασε το πάρτι. Ο Thibault Benistant (Yamaha) ανέλαβε να οδηγήσει τον αγώνα και έμεινε εκεί ως το τέλος, παρά την έντονη πίεση που δέχτηκε από τον Geerts, και ενώ ο Vialle είχε μια πτώση ενώ είχε υποχωρήσει στην τρίτη θέση, από την οποία ευτυχώς γι’ αυτόν δεν είχε άλλες απώλειες πλην της όποιας ελπίδας για νίκη.

Στο σύνολο του Γαλλικού GP ο Vialle κράτησε τη νίκη με μόλις έναν βαθμό περισσότερο από τον δεύτερο Geerts, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Benistant.

Στην κατάταξη αυτό σημαίνει πως ο Vialle προηγείται με 427 βαθμούς, με τον Geerts από κοντά στους 416 και τον Längenfelder τρίτο στους 323.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2022

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 12 Ιουνίου στο Teutschenthal της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2022 12:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon