.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 11:26

MXGP 2022, 9ος αγώνας, intu Xanadù - Arroyomolinos (Ισπανία)

Δύο Γάλλοι, οι Maxime Renaux και Tom Vialle, θριάμβευσαν στις δύο βασικές κατηγορίες του παγκοσμίου ΜΧ στην Ισπανία.

Με τον Tim Gajser (Honda) να κυριαρχεί στην κατάταξη, ο δεύτερος Maxime Renaux (Yamaha) χρειαζόταν μια νίκη που θα αναπτέρωνε το ηθικό του και θα τον κρατούσε στη μάχη του τίτλου.

Στο ισπανικό GP ο Renaux κατάφερε ακριβώς αυτό, ξεκινώντας από τον πρώτο αγώνα του διημέρου, στον οποίο έφτασε δεύτερος στη Holeshot, λίγο αργότερα πέρασε τον Jorge Prado (GASGAS) και απλά δεν ξανακοίταξε πίσω του ως την καρό σημαία.

Δεύτερος τερμάτισε ο Gajser, ενώ στην τρίτη θέση κατάφερε να φτάσει ο Prado παρά την έντονη πίεση που δέχτηκε από τους δύο Ολλανδούς, Brian Bogers (Husqvarna) και Glenn Coldenhoff (Yamaha).

Το δεύτερο σκέλος της μεγάλης κατηγορίας (450 cc) είχε ξανά τον ίδιο πρωταγωνιστή, καθώς ο Renaux ανέλαβε από νωρίς να οδηγήσει τον αγώνα μπροστά από τον Coldenhoff, καθώς οι δυο τους δεν αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα από τον ανταγωνισμό.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Bogers, καθώς ο Prado έπεσε λίγα δευτερόλεπτα αφότου σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και επακόλουθα βρέθηκε εκτός δεκάδας στον τερματισμό, ενώ και ο Gajser έμπλεξε στην κίνηση νωρίς και δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από την έκτη θέση.

Έτσι ο Renaux πήρε δικαίως την πρωτιά του GP, με τον Coldenhoff δεύτερο και τον Bogers τρίτο.

Στην κατάταξη ο Gajser δεν αγχώνεται ακόμη με τους 404 βαθμούς του, παρότι ο Renaux κράτησε ζωντανή την ελπίδα φτάνοντας στους 338, με τον Jeremy Seewer (Yamaha) τρίτο στους 292.

Στην ΜΧ2 ο Tom Vialle (KTM) ήταν στη μέρα του, κατακτώντας τη νίκη και στα δύο σκέλη. Ο βασικός του αντίπαλος στο πρωτάθλημα, Jago Geerts (Yamaha), είχε ένα καταστροφικό πρώτο σκέλος όπου έπεσε, ξαναμπήκε τελευταίος και μετά από υπερπροσπάθεια κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό ένατος. Στο δε δεύτερο σκέλος, ο Βέλγος πίεσε τον Prado αλλά μια ακόμη πτώση δεν του επέτρεψε κάτι παραπάνω από τη δεύτερη θέση του αγώνα.

Στο σύνολο ο Vialle σαφώς και πήρε το μέγιστο των βαθμών, με τον Simon Längenfelder (GASGAS) δεύτερο και τον Geerts να σώζει την παρτίδα με την τρίτη θέση.

Στην κατάταξη αυτό σήμανε την πρόοδο του Vialle στην κορυφή με 382 βαθμούς, προσπερνώντας τον Geerts που τώρα υπολείπεται 10 βαθμών του αντιπάλου του (372). Τρίτος κι από μακριά είναι ο Längenfelder με 287 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2022

Ο επόμενος αγώνας μας ταξιδεύει στη Γαλλία και την πόλη Emee στις 5 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon