.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 12:08

MXGP 2022, 8ος αγώνας, Riola Sardo (Ιταλία)

Ανίκητος ο Vlaanderen κράτησε πίσω του όλα τα φαβορί στην άμμο της Σαρδηνίας.

Ο 9ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross ταξίδεψε στο νησί της Σαρδηνίας και την αμμώδη πίστα στη Riola Sardo, με τον Tim Gajser (Honda) να μονοπωλεί την πρωτιά της κατάταξης, αλλά και με την επιστροφή από τραυματισμό του βασικού του φετινού αντιπάλου, Jorge Prado (GASGAS).

Στον πρώτο αγώνα της μεγάλης κατηγορίας ο Gajser οδήγησε για μεγάλο μέρος του με τον Prado να τον ακολουθεί, μα ήταν ο Calvin Vlaanderen (Yamaha) αυτός που έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας ανεβαίνοντας από πίσω για να φτάσει τελικά στην ουρά του Gajser και να τον περάσει στον 14ο γύρο.

Από εκείνο το σημείο και μετά η πρώτη τριάδα δεν άλλαξε σε τίποτε, με τον Ολλανδό της Yamaha να φτάνει στην καρό σημαία σχεδόν 7 δευτερόλεπτα πριν τον Gajser.

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP η εικόνα ήταν παρόμοια, αυτή τη φορά με τον Prado να οδηγεί και τον Gajser να έχει υποχωρήσει στην έκτη θέση μετά την εκκίνηση. Για μια φορά ακόμη ο Vlaanderen ήταν αυτός που έκανε τον πιο εντυπωσιακό αγώνα, ανεβαίνοντας διαρκώς θέσεις ώσπου έφτασε τον Prado στον τέταρτο γύρο και τον πέρασε στον όγδοο.

Από το σημείο αυτό και μετά είχε πλήρη έλεγχο του αγώνα και δεν ξανανησύχησε ως τον τερματισμό. Δεύτερος τερμάτισε ο Prado και τρίτος ο Glenn Condenhoff (Yamaha), καθώς στο μεταξύ ο Gajser – ταλαιπωρούμενος από ίωση όλο το Σαββατοκύριακο – είχε μια πτώση που τον έριξε τελικά στη 12η θέση στον τερματισμό.

Έτσι ο Vlaanderen πήρε μια θριαμβευτική και απολύτως κυριαρχική νίκη (ήταν πρώτος και σε όλα τα χρονομετρημένα και τον προκριματικό αγώνα), με τον Prado δεύτερο και τον Coldenhoff τρίτο.

Στην κατάταξη ο Gajser συνεχίζει να οδηγεί άνετα με 367 βαθμούς από τον Maxime Renaux (Yamaha) που έχει 288 και τον Jeremy Seewer (Yamaha) που έχει 264, ενώ ο Prado επανήλθε ανεβαίνοντας στους 260.

Στην ΜΧ2 το δράμα συνεχίζεται αμείωτο, καθώς οι δύο μονομάχοι της κατηγορίας των 250 κυβικών μοιράστηκαν νίκες και βαθμούς στη Σαρδηνία. Ο Jago Geerts (Yamaha) πήρε το ένα σκέλος και ήρθε δεύτερος στο άλλο, με τον Tom Vialle (KTM) στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Και στα δύο σκέλη τρίτος τερμάτισε ο Thibault Benistant (Yamaha).

Έτσι στη βαθμολογία ο Geerts συνεχίζει πρώτος με 338 βαθμούς και τον Vialle δεύτερο από κοντά με έξι λιγότερους, 332, ενώ τρίτος είναι ο Simon Längenfelder (GASGAS).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2022

Ο επόμενος αγώνας είναι το ισπανικό GP στην intu Xanadú – Arroyomolinos στις 29 Μαΐου 2022.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon