.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 17:24

MXGP 2022, 7ος αγώνας, Maggiora (Ιταλία)

Με νίκες για δεύτερο συνεχόμενο GP συνέχισαν οι Gajser και Geerts.

Όπως όλος ο κόσμος των μηχανοκίνητων αγώνων, έτσι και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross περίμενε πώς και πώς την πρώτη μετά-covid σεζόν με γεμάτες εξέδρες και λιγότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ωστόσο η σεζόν του 2022 δεν ξεκίνησε το ίδιο ρόδινα για όλες τις ομάδες.

Ο λόγος κυρίως για την ευρύτερη οικογένεια της ΚΤΜ, η οποία έχασε τον πρωταθλητή του 2021 Jeffrey Herlings από τραυματισμό, ενώ λίγες μέρες πριν τον 7ο γύρο στην Ιταλία ανακοινώθηκε πως ο Ολλανδός θα κάνει νέα επέμβαση και πλέον αφήνει όλη τη φετινή σεζόν για να επικεντρωθεί στην επιστροφή του το 2023.

Η προηγούμενη εβδομάδα έφερε ένα ακόμη άσχημο νέο, καθώς από τον αγώνα της Maggiora βγήκε νοκ άουτ λόγω τραυματισμού στην προπόνηση ο έτερος αστέρας της KTM, ο ταλαντούχος Jorge Prado που έκανε πέρυσι το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία και φέτος αναδεικνυόταν σε έναν από τους σοβαρότερους αντιπάλους του Tim Gajser τρέχοντας με τα χρώματα της GASGAS.

Αυτό εν μέρει εξηγεί γιατί ο Σλοβένος δις πρωταθλητής της Honda καλπάζει στη βαθμολογία της MXGP και έχει από νωρίς αναδειχθεί σε απόλυτο φαβορί για τον τρίτο τίτλο του στη μεγάλη κατηγορία. Στη Maggiora πήρε δύο νίκες στα ισάριθμα σκέλη μετά από μάχες με τους αναβάτες που ανέλαβαν πλέον να τον δυσκολέψουν στο πρωτάθλημα.

Ο πρώτος είναι ο έμπειρος Ελβετός Jeremy Seewer (Yamaha) που τον κυνήγησε σε δύο δεύτερες θέσεις στο ιταλικό GP, ενώ πιο πίσω έρχεται ένα νέο όνομα που σίγουρα θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον. Ο Γάλλος Maxime Renaux (Yamaha) κατέκτησε πέρυσι την ΜΧ2 και φέτος έχει δείξει σπουδαία δείγματα ικανοτήτων ως rookie της μεγάλης κατηγορίας, κατακτώντας δύο τρίτες θέσεις στη Maggiora. Μάλιστα στο πρώτο σκέλος για μεγάλο μέρος του αγώνα οδηγούσε ή μαχόταν στενά με τον Gajser για τη νίκη, ενώ στο δεύτερο ήρθε από πίσω για να φτάσει πολύ εντυπωσιακά ως το βάθρο.

Τα δύο πανομοιότυπα αποτελέσματα για την πρώτη τριάδα στα σκέλη του GP μεταφράζονται σε ένα ολόιδιο βάθρο του αγώνα, ενώ και στη βαθμολογία οι πρωταγωνιστές είναι λίγο-πολύ οι ίδιοι: o Gajser οδηγεί και χτίζει σταδιακά μια διαφορά ασφαλείας με 336 βαθμούς, ο Renaux ακολουθεί με 255, τρίτος είναι ο Seewer με 231 και τέταρτος ο απών της Maggiora, Prado, με 220 βαθμούς.

GEERTS MOTOCROSS GP 7 ITA 2022

Στην ΜΧ2, από την άλλη, υπάρχουν δύο πολύ δυνατά φαβορί και η βαθμολογική τους διαφορά είναι μονοψήφια.

Ο πρωτοπόρος της κατάταξης, Jago Geerts (Yamaha), ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στον ιταλικό αγώνα καθώς έφυγε με την πρωτιά του GP χάρη σε νίκη στο πρώτο σκέλος και δεύτερη θέση στο δεύτερο.

Ο μεγάλος του αντίπαλος, Tom Vialle (KTM), κέρδισε το δεύτερο σκέλος, μα η πέμπτη θέση του πρώτου αγώνα – όταν καθυστέρησε λίγο εξαιτίας πτώσης αναβάτη μπροστά του στην αρχή του αγώνα – τον περιόρισε στη δεύτερη θέση στο σύνολο.

Τρίτος στην Ιταλία αναδείχθηκε ο Stephen Rubini (Honda), παρότι δεν ανέβηκε στο βάθρο σε κανένα σκέλος.

Στη βαθμολογία ο Geerts οδηγεί με 291 βαθμούς, ενώ ο Vialle με είδε την απόστασή του από την κορυφή να ανοίγει στους 6 βαθμούς (285 βαθμοί) εξαιτίας μιας μικρής ατυχίας στο πρώτο σκέλος. Τρίτος στο πρωτάθλημα είναι ο Simon Längenfelder (GASGAS) με 216 βαθμούς, δείγμα του πόσο απομακρύνονται ήδη από νωρίς οι δύο πρωτοπόροι.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2022

Ο όγδοος γύρος του πρωταθλήματος θα διοργανωθεί στις 15 Μαΐου στη Riola Sardo της Σαρδηνίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon