.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 16:02

MXGP 2022, 6ος αγώνας, Kegums (Λετονία)

Διπλός θρίαμβος για Gajser και Geerts σε ΜΧ1 και ΜΧ2 αντίστοιχα.

Η χρονιά δείχνει να ξεδιπλώνεται προς όφελος του Tim Gajser (Honda) φέτος, καθώς έχει βρεθεί με σημαντικά αποδυναμωμένο ανταγωνισμό. Από τη μια η απόσυρση του Tony Cairoli στο τέλος της περασμένης σεζόν, αλλά και η απουσία του βασικού του αντιπάλου, Jeffrey Herlings (KTM), που ακόμη αναρρώνει από τον τραυματισμό του τον Φεβρουάριο σε προπόνηση, τον έχουν ανάξει σε αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τρίτο του τίτλο και δεύτερο συνεχόμενο στη μεγάλη κατηγορία.

Σημαντική απώλεια για το πρωτάθλημα είναι και ο Romain Febvre, οποίος ξανάνιωσε πέρυσι μετά τη μετακίνησή του από τη Yamaha στην Kawasaki και διεκδικούσε τον τίτλο ως πολύ αργά στη σεζόν, καθώς συνεχίζει να ταλαιπωρείται από το σπασμένο του πόδι (κνήμη) που τον έστειλε για δεύτερο χειρουργείο την ώρα που μετρούσε αντίστροφα για την επιστροφή του στη δράση.

Κάπως έτσι ο Gajser συνεχίζει να οδηγεί το πρωτάθλημα προσθέτοντας άλλο ένα 50άρι βαθμών στη Λετονία, κυριαρχώντας και στα δύο σκέλη.

Στον πρώτο αγώνα του έβαλε δύσκολα ο Jorge Prado (KTM), ωστόσο στην απέλπιδα προσπάθεια του τελευταίου γύρου έπεσε και τελικά τερμάτισε μόλις 12ος, ενώ πίσω από τον Gajser ακολούθησαν οι Pauls Jonass (Husqvarna) και Ruben Fernandez (Honda).

Στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας ο Gajser κέρδισε πιο εύκολα, περνώντας από νωρίς τους Jonass και Glenn Coldenhoff (Yamaha) που τον ακολούθησαν στο βάθρο του σκέλους, ενώ και πάλι ο Prado είχε μια πρόωρη πτώση που τον άφησε πολύ πίσω και το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει 13ος.

Χάρη στην κακή εμφάνιση του Prado, ο Gajser έφτασε στους 286 βαθμούς, με τον Ισπανό της ΚΤΜ να μένει πίσω στους 220 βαθμούς και να νιώθει έντονη την πίεση από τον rookie της ΜΧ1 και πρωταθλητή 2021 της ΜΧ2, Maxime Renaux (Yamaha) που απέχει μόλις 5 βαθμούς πιο πίσω.

Να σημειώσουμε και μια πολύ άσχημη είδηση από τη Λετονία που αφορά τον Thomas Kjer Olsen (KTM). Ο Δανός αναβάτης είχε μια άσχημη πτώση στον προκριματικό αγώνα του Σαββάτου, από την οποία χτύπησε στο κεφάλι και βρίσκεται σε τεχνητό κώμα, με τους γιατρούς να δηλώνουν πως είναι σε σταθερή κατάσταση και τίποτε περισσότερο.

Στην ΜΧ2 η χρονιά εξελίσσεται αρκετά διαφορετικά από την ΜΧ1, καθώς εδώ δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, μα δύο αναβάτες που μάχονται πόντο-πόντο στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μεγάλος κερδισμένος της Λετονίας ήταν ο Jago Geerts (Yamaha) που νίκησε και στα δύο σκέλη, το πρώτο μπροστά από τους Kevin Horgmo (Kawasaki) και Thibault Benistant (Yamaha), ενώ στο δεύτερο από τους Kay de Wolf (Husqvarna) και Tom Vialle (KTM).

Ο μεγάλος του αντίπαλος, Vialle, είχε ένα μάλλον φτωχό διήμερο στην Kegums, καταφέρνοντας μόνο την πέμπτη θέση στο πρώτο σκέλος και την τρίτη στο δεύτερο.

Έτσι το πλεονέκτημά του στη βαθμολογία εξανεμίστηκε, με αποτέλεσμα μετά τον έκτο αγώνα να οδηγεί ο Geerts με 244 βαθμούς, ισοβαθμώντας δηλαδή με τον Vialle στην κορυφή. Το πρωτάθλημα έχει από νωρίς γίνει υπόθεση των δύο αυτών αναβατών, καθώς ενδεικτικά ο τρίτος της κατάταξης, Simon Längenfelder (GASGAS), βρίσκεται 63 βαθμούς μακριά, στους 181.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2022

Το επόμενο GP είναι προγραμματισμένο να γίνει στη Maggiora της Ιταλίας στις 8 Μαΐου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 16:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon