.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 14:47

MXGP 2022, 18ος αγώνας, Afyonkarahisar (Τουρκία)

Με την ΜΧGP να έχει ξεκαθαρίσει πριν δύο αγώνες, σειρά πήρε το ατελείωτο θρίλερ της ΜΧ2 που ανέδειξε τον πρωταθλητή της.

O Tim Gajser (Honda) είχε καθαρίσει την υπόθεση τίτλος από τη Φινλανδία, έτσι οι δύο τελευταίοι αγώνες της χρονιάς δεν είχαν σοβαρό διακύβευμα να τους νοστιμίζει, πλην ίσως της μάχης για την τρίτη θέση της κατάταξης που είχε τρεις διεκδικητές σε σχετικά μικρή βαθμολογική απόσταση. Στην ΜΧ2, από την άλλη, οι δύο πρώτοι ήρθαν στην Τουρκία με 2 βαθμούς διαφορά και 50 διαθέσιμους από τα δύο σκέλη, οπότε όλα τα ενδεχόμενα ήταν στο τραπέζι.

Στην MXGP ο Gajser κατάφερε να κλείσει τη χρονιά με νίκη στο τουρκικό GP, κατακτώντας μια τρίτη και μια δεύτερη θέση στα δύο σκέλη του.

Νικητής στον πρώτο αγώνα ήταν ο Maxime Renaux (Yamaha) μπροστά από τους Jeremy Seewer (Yamaha) και Gajser, ενώ στον δεύτερο ο Romain Febvre (Kawasaki) άφησε πίσω του τους Gajser και Seewer.

Στη βαθμολογία ο Gajser έκλεισε ως πρωταθλητής με 763 βαθμούς, ο δεύτερος Seewer είχε 657, ενώ η τρίτη θέση πήγε στον Jorge Prado (GASGAS) με 589, 11 περισσότερους από τον Renaux και 14 από τον Glenn Condehoff (Yamaha).

Στην ΜΧ2 η κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική και άκρως αγωνιώδης. Οι Jago Geerts (Yamaha) και Tom Vialle (KTM) μάχονταν στήθος με στήθος όλη τη χρονιά, μετατρέποντας το πρωτάθλημα των 250 κυβικών σε προσωπική τους μονομαχία. Πριν από τρία GP ο Geerts έδειχνε να παίρνει για πρώτη φορά φέτος καθαρά το πάνω χέρι, ανοίγοντας μια διαφορά άνω των 20 βαθμών, ωστόσο στους επόμενους δύο αγώνες ο Vialle αντέδρασε εντυπωσιακά και έτσι φτάσαμε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς με τη μεταξύ τους διαφορά μόλις τους 2 βαθμούς υπέρ του Geerts.

Με το μομέντουμ υπέρ του, ο Vialle κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και να πάρει τον τίτλο κερδίζοντας και τα δύο σκέλη μπροστά από τον Geerts, με 10 και 6 δευτερόλεπτα διαφορά αντιστοίχως.

Στην τρίτη θέση αναδείχθηκαν οι Kay de Wolf (Husqvarna) στο πρώτο και Roan Van De Moosdijk (Husqvarna) στο δεύτερο.

Έτσι στο σύνολο ο Vialle ήταν φυσικά ο νικητής με το απόλυτο των 50 βαθμών, ο Geerts έμεινε δεύτερος με 44 και τρίτος ο Van De Moosdijk με 38.

Κατά συνέπεια, στη μάχη του πρωταθλήματος ο Vialle πανηγύρισε για δεύτερη φορά την τίτλο της ΜΧ2 με 758 βαθμούς, ο Geerts έμεινε δεύτερος με 754 και τρίτος αναδείχθηκε ο Simon Längenfelder (GASGAS).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2022

Πλέον η σεζόν του Παγκοσμίου Motocross ολοκληρώνεται με το ΜΧ των Εθνών, που θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου στην πίστα RedBud των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon