.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 16:37

MXGP 2022, 17ος αγώνας, St Jean d'Angely (Γαλλία)

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2022, Tim Gajser, πήρε τη νίκη στη Γαλλία, ενώ ο τοπικός ήρωας Tom Vialle πυρπόλησε από τώρα τον επόμενο και τελευταίο αγώνα της ΜΧ2.

Απ’ τη στιγμή που κατέκτησε τον τίτλο μια εβδομάδα πριν στη Φινλανδία, ο Tim Gajser (Honda) ήρθε στη Γαλλία για το MXGP of Charente Maritime απελευθερωμένος από “πρέπει” και ορεξάτος στη γνωστή του κυριαρχική φόρμα.

Στο πρώτο σκέλος έχασε τη νίκη από τον Jeremy Seewer (Yamaha) για λιγότερο από ένα δευτέρολεπτο και τερμάτισε δεύτερος, μπροστά από τον Romain Febvre (Kawasaki).

Στο δεύτερο ανέβηκε ο ίδιος στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενόσω δεχόταν έντονη πίεση από τον Jorge Prado (GASGAS), αφήνοντας τον Seewer τρίτο.

Στο σύνολο του γαλλικού GP ο Gajser πήρε τη νίκη, μπροστά από τους Seewer και Prado.

Στην κατάταξη το μόνο ενδιαφέρον πλέον εστιάζει στην μάχη της τρίτης θέσης, μακριά πίσω από τους Gajser (721 βαθμοί) και Seewer (615 β.), όπου οι Prado και Glenn Coldenhoff (Yamaha) ερίζουν για τη θέση με 557 και 553 βαθμούς αντιστοίχως, ενώ και ο Maxime Renaux (Yamaha) δεν απέχει πολύ στους 540 βαθμούς.

Στην ΜΧ2 η μονομαχία των Tom Vialle (KTM) και Jago Geerts (Yamaha) αναζωπυρώθηκε στη Φινλανδία όταν η μεταξύ τους διαφορά έκλεισε στους 15 βαθμούς, και τώρα ο Vialle είχε μιαν ακόμη ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο εκμεταλλευόμενος την αύρα των συμπατριωτών του στην πίστα.

Στο πρώτο αγωνιστικό σκέλος του αγώνα ο, επίσης Γάλλος, Thibault Benistant (Yamaha) έβαλε το κεφάλι κάτω και οδήγησε τον αγώνα από τα μέσα του πρώτου γύρου ως και τον τερματισμό, μα το ζούμι ήταν ακριβώς πίσω του.

Εκεί οι δύο πρωταγωνιστές και διεκδικητές του τίτλου μονομάχησαν για πολλή ώρα, φτάνοντας στην καρό σημεία με τον Vialle μπροστά από τον Geerts.

Μοιραία το δεύτερο σκέλος έγινε ακόμη πιο αγωνιώδες και εκεί ο Geerts έστριψε έκτος στη Holeshot και λίγο αργότερα βρέθηκε σε πολύ δυσχερή θέση πέφτοντας απλό μπροστινό ενώ κυνηγούσε τον Roan Van De Moosdijk (Husqvarna). Σηκώθηκε και ξαναμπήκε ακαριαία για να βρεθεί στην έβδομη θέση, πίεσε όσο μπορούσε για να πλησιάσει μπροστά, ξανάπεσε και τελικά τερμάτισε έβδομος.

Στο μεταξύ ο Vialle έπαιρνε τη νίκη μπροστά από τον Benistant και τον Tom Guyon (KTM) για ένα αμιγώς γαλλικό βάθρο που ενθουσίασε το κοινό.

Έτσι στο σύνολο του γαλλικού GP o Vialle πήρε την πρωτιά, ο Benistant ήρθε δεύτερος και ο Geerts τερμάτισε πάλι τρίτος, όπως και στη Φινλανδία μια βδομάδα πριν.

Την προηγούμενη εβδομάδα αυτό σήμαινε πως η πρωτοπορία του Geerts στην κατάταξη μειώθηκε, αυτή τη φορά όμως εξαϋλώθηκε σχεδόν τελείως. Ο Βέλγος προηγείται ακόμη με 710 βαθμούς, αλλά τώρα ο Vialle τον έφτασε στους δύο (708) και προφανώς πάμε για ένα φινάλε στην Τουρκία με άφθονη αγωνία και κανένα προγνωστικό. Τρίτος στην κατάταξη παραμένει ο Längenfelder με 564.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία MXGP 2022

Ο επόμενος και τελευταίος αγώνας της χρονιάς είναι προγραμματισμένος για τις 4 Σεπτεμβρίου στην Afyonkarahisar της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon