.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 11:27

MX των Εθνών 2022, RedBud (ΗΠΑ)

Η 75η έκδοση του MX of Nations έφερε ξανά τη νίκη στην ομάδα των ΗΠΑ μετά από 11 χρόνια στον αγώνα που διοργανώθηκε στην πατρίδα της.

Η αμμώδης πίστα RedBud στην πόλη Buchanan της πολιτείας Michigan υποδέχτηκε με βροχερό καιρό την 75η έκδοση του Motocross των Εθνών, όπου εθνικές ομάδες 34 διαφορετικών εθνών μπήκαν στη μάχη κατάκτησης του βαρύτιμου Chamberlain Trophy σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες, MXGP, MX2 και Open.

Η δράση άνοιξε με τον προκριματικό γύρο του Σαββάτου (24/9), από τον οποίο θα προκρίνονταν 19 ομάδες στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (25/9).

Το Σάββατο οι τρεις προκριματικές κούρσες για τις ισάριθμες κατηγορίες ανέδειξαν ως νικητές τους: Jago Geerts (MXGP) από το Βέλγιο, Justin Cooper (MX2) από τις ΗΠΑ και Dylan Ferrandis (Open) από τη Γαλλία.

Παράλληλα, σε ομαδικό επίπεδο η Team USA είχε ήδη δείξει τις προθέσεις της κατακτώντας την πρώτη θέση στον προκριματικό, βάσει της αθροιστικής επίδοσης των αναβατών της – Eli Tomac (Yamaha), Chase Sexton (Honda) και Justin Cooper (Yamaha).

Την Κυριακή οι μάχες άνοιξαν με τον πρώτο μικτό αγώνα MXGP-MX2, όπου ο Αμερικανός Tomac πήρε με σχετική άνεση τη νίκη από τον Βέλγο Geerts και τον Γάλλο Maxime Renaux (Yamaha).

Ακολούθησε η μικτή μάχη MX2-Open, από την οποία στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Αυστραλός Jett Lawrence (Honda) μπροστά από τους Sexton και Mattia Guadagnini (GASGAS).

Η δράση ολοκληρώθηκε με τη μάχη MXGP-Open, στην οποία νικητής αναδείχθηκε ο Renaux, με δεύτερο τον Lawrence και τρίτο τον Sexton.

Το τέλος του αγωνιστικού προγράμματος είχε φέρει την ομάδα των ΗΠΑ στην πρώτη θέση, με δεύτερη τη Γαλλία και τρίτη την Αυστραλία.

Την πρώτη δεκάδα των Εθνών συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Ιταλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία, Ελβετία και Αγγλία.

Το βραβείο Ricky Carmichael Award απονεμήθηκε στον Γάλλο Maxime Renaux ως καλύτερο αναβάτη της MXGP, στον Αμερικανό Justin Cooper για την ΜΧ2 και στον Αυστραλό Jett Lawrence για την Open.

Αναλυτικά αποτελέσματα MxoN 2022

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon