.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 10:47

MXGP 2023, 1ος αγώνας, Villa La Angostura (Αργεντινή)

Ruben Fernandez και Jago Geerts άνοιξαν με νίκες τη σεζόν σε MXGP και MX2 αντιστοίχως.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross για το 2023 ξεκίνησε με έναν αγώνα στη φθινοπωρινή Αργεντινή και με τον πρωταθλητή του 2022, Tim Gajser (Honda), παροπλισμένο μετά από τραυματισμό σε αγώνα προετοιμασίας πριν μερικές εβδομάδες. Από την άλλη ο πρωταθλητής του 2021, Jeffrey Herlings (KTM) – που πέρυσι υπέστη την ίδια ατυχία με τον Gajser λίγο πριν αρχίσει η σεζόν χάνοντας από νωρίς την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του – φέτος είναι παρών και υγιής από την αρχή.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τη RAM Qualifying Race του Σαββάτου (11/3), η οποία πλέον αποδίδει 10 βαθμούς στον νικητή της. Τους βαθμούς αυτούς κατέκτησε ο Jorge Prado (GASGAS) στην MXGP και ο Jago Geerts (Yamaha).

MXGP START MOTOCROSS GP 1 ARG 2023

Στο πρώτο σκέλος της MXGP ο Prado πήρε τη Holeshot πριν τον περάσει ο Romain Febvre (Kawasaki), ο οποίος οδήγησε τον αγώνα για 5 γύρους. Κάπου εκεί ο Prado προσπέρασε τον Γάλλο και έκτοτε δεν ασχολήθηκε με τίποτε άλλο πλην της καρό σημαίας.

Δεύτερος τερμάτισε ο Febvre, ενώ στην τρίτη θέση έφτασε με εντυπωσιακότατο τρόπο ο Maxime Renaux (Yamaha). Ο Γάλλος ξεκίνησε καλά μα έπεσε ενώ έτρεχε τρίτος, υποχώρησε στην 7η θέση μα στη συνέχεια αντεπιτέθηκε και ξανάφτασε στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου για τον πρώτο αγώνα της κατηγορίας.

HERLINGS MOTOCROSS GP 1 ARG 2023

Στον δεύτερο αγώνα αυτός που ξεχώρισε από την αρχή ήταν ο ομόσταυλος του Gajser στην εργοστασιακή Honda, Ruben Fernandez, καθώς πέρασε πρώτος στον εναρκτήριο γύρο και έμεινε εκεί ως το τέλος, ενώ τον ακολούθησε ο Herlings μπροστά από τον Jeremy Seewer (Yamaha).

Στο σύνολο ο Fernandez αναδείχθηκε νικητής του αγώνα, με δεύτερο τον Herlings και τρίτο τον Prado.

Στην κατάταξη ωστόσο είναι ο Prado αυτός που οδηγεί (χάρη στους 10 επιπλέον βαθμούς της Qualifying Race), με δεύτερο τον Fernandez και τρίτο τον Febvre.

GEERTS MOTOCROSS GP 1 ARG 2023

Στην ΜΧ2 ο Geerts άρχισε με τον Προκριματικό Αγώνα, αλλά συνέχισε στο ίδιο μοτίβο όλο το σαββατοκύριακι, κερδίζοντας αμφότερα τα αγωνιστικά σκέλη και, μοιραία, και το σύνολο του Αργεντίνικου GP.

Στο πρώτο σκέλος πίσω από τον Geerts βάθρο είδαν οι Thibault Benistant (Yamaha) και Andrea Adamo (KTM), ενώ στο δεύτερο τον Βέλγο νικητή πλαισίωσαν οι Kevin Horgmo (Kawasaki) και Adamo.

Έτσι στο σύνολο του πρώτου αγώνα για την ΜΧ2 ο Geerts ήταν φυσικά ο απόλυτος πρωταγωνιστής, με δεύτερο τον Adamο και τρίτο τον Benistant.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 26 Μαρτίου 2023 στη Riola Sardo της Σαρδηνίας, στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon