.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 11:41

MXGP 2023, 2ος αγώνας, Σαρδηνία (Ιταλία)

Κατοστάρης ο Jeffrey Herlings!

Απόντος του τραυματισμένου πρωταθλητή, Tim Gajser (Honda), ο Jeffrey Herlings (KTM) πήρε την εκατοστή του νίκη σε αγώνα MXGP, αν και δεν κέρδισε κανένα από τα δύο σκέλη στη Riola Sardo της Σαρδηνίας.

Στο πρώτο σκέλος ο Jeremy Seewer (Yamaha) ξεκίνησε καλά παίρνοντας τη Holeshot, ωστόσο λίγο αργότερα παραχώρησε την ηγεσία του αγώνα στον Jorge Prado (GASGAS), ο οποίος ολοκλήρωσε το σκέλος πρώτος χωρίς πρόβλημα.

Τη διακριθείσα τριάδα του πρώτου αγώνα της μεγάλης κατηγορίας MXGP ολοκλήρωσαν οι Herlings και Calvin Vlaanderen (Yamaha).

Το δεύτερο σκέλος ήταν σαφώς πιο θεαματικό και απρόβλεπτο, καθώς αρχικά ήταν ο Romain Febvre (Kawasaki) που θα έστριβε πρώτος (Holeshot), αλλά πολύ σύντομα αναγκαζόταν να παραχωρήσει την πρωτιά στον Glenn Coldenhoff (Yamaha), ο οποίος απλά δεν ξανασχολήθηκε με ανταγωνισμό οδηγώντας άνετα προς τη νίκη.

Πίσω του ωστόσο οι ανακατατάξεις ήταν συνεχείς, καθώς οι άλλες δύο θέσεις του βάθρου έγιναν αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των Febvre, Herlings και Prado, με κατά διαστήματα εμπλοκή και άλλων αναβατών όπως οι δύο της Yamaha, Maxime Renaux και Jeremy Seewer.

Στο τέλος ήταν ο Herlings αυτός που θα έπαιρνε τη δεύτερη θέση, μετά από ένα εντυπωσιακό σκέλος στο οποίο είχε βρεθεί 14ος μετά τις πρώτες στροφές του εναρκτήριου γύρου, ενώ τρίτος πίσω του τερμάτισε ο Renaux.

Η 6η θέση του Prado στο δεύτερο σκέλος επέτρεψε στον Herlings να πανηγυρίσει τη συνολική νίκη του GP της Σαρδηνίας, με τον Coldenhoff δεύτερο και τον Prado τρίτο.

Στην προσωρινή κατάταξη ο Prado διατηρείται πρώτος με 100 βαθμούς, ο Herlings τον πλησίασε στους 93 και ο Renaux κρατά την τρίτη θέση με 78, όσους και ο Febvre.

Στην ΜΧ2 οι Jago Geerts (Yamaha) και Kay de Wolf (Husqvarna) αντάλλαξαν από μια νίκη και μια δεύτερη θέση στα δύο σκέλη, με τον Geerts να είναι αυτός που τυπικά πήρε τη συνολική νίκη στη Σαρδηνία, ενώ στην τρίτη θέση του GP κατατάχθηκε ο Thibault Benistant (Yamaha).

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες MXGP 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 10 Απριλίου 2023 στη Frauenfeld της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon