.
Κατηγορία AMA Motocross
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 16:31

AMA MX 2019, 7ος αγώνας, Redbud (ΗΠΑ)

Με τον αγώνα να εντάσσεται σε ένα Σαββατοκύριακο εορτασμών στα πλαίσια της Εθνικής γιορτής Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, δύο μόλις μέρες μετά την 4η Ιουλίου, το Αμερικανικό πρωτάθλημα ΜΧ μπήκε αισίως στο δεύτερο μισό του, με τον Eli Tomac να κατακτά για την Kawasaki μια σπουδαία νίκη που τον ισχυροποιεί στην πρώτη θέση της κατάταξης των 450.

Στα 250 ωστόσο είχαμε το ακριβώς αντίθετο, καθώς η νίκη του Dylan Ferrandis (Yamaha) έκλεισε την απόσταση από την κορυφή και τον Adam Cianciarulo (Kawasaki).

ΜΧ450

Έχοντας κερδίσει τρεις αγώνες σε σύνολο επτά, ο Eli Tomac βρίσκεται δικαίως στην κορυφή της κατάταξης. Όπως επιβάλλει η αλήθεια των αριθμών, πίσω του βρίσκονται οι δύο αναβάτες που έχουν κερδίσει τους υπόλοιπους τέσσερεις αγώνες ως τώρα, καθώς οι Marvin Musquin (KTM) και Ken Roczen (Honda) μοιράζονται από δύο νίκες έκαστος.

Έχοντας όμως χάσει στη Φλόριντα τον προηγούμενο αγώνα από τον Musquin, χρειαζόταν επειγόντως μια νίκη τώρα στο Redbud για να διώξει λίγο το άγχος και να ξαναμπεί σε τροχιά τίτλου.

Όπερ και εγένετο, με τον πρωταθλητή του 2018 να παίρνει τη νίκη στο πρώτο σκέλος, μπροστά από τον Jason Anderson (Husqvarna) και τον Cooper Webb (KTM). Η νίκη του μάλιστα ίσως και να ήταν εξίσου σημαντική με την 7η θέση του βασικού του αντιπάλου, Musquin.

Στο δεύτερο σκέλος του αγώνα o Musquin είχε την κατάλληλη νικητήρια απάντηση, μα αυτή δεν ήταν αρκετή καθώς ο Tomac τερμάτισε δεύτερος πίσω του, άρα η συνολική βαθμολογική συγκομιδή από το Redbud γέρνει αποφασιστικά προς τον αναβάτη της Kawasaki.

Αν μη τι άλλο, όμως, οι διαφορές είναι σχετικά μικρές ακόμη και στο πλαίσιο αυτό ήταν ευχάριστο πως ο τρίτος της κατάταξης, Roczen, τερμάτισε τρίτος στο δεύτερο σκέλος, αν και η τρίτη θέση στο σύνολο του αγώνα πήγε στον Anderson.

Στη βαθμολογία ο Tomac διατηρεί την κόκκινη number plate με 304 βαθμούς, κρατώντας τον Musquin στους 270 και τον Roczen στους 264. Απομένουν πέντε αγώνες και, όπως αναμφίβολα λέει η αριθμητική, όλα είναι ανοικτά ακόμη.

ΜΧ250

Σε επτά αγώνες ο Adam Cianciarulo μετρά πέντε νίκες και θα έλεγε κανείς πως αυτή η συγκομιδή τον χρίζει αδιαφιλονίκητο φαβορί. Μόνο που ο Dylan Ferrandis έχει άλλη γνώμη και φρόντισε να την επιβεβαιώσει στο Redbud.

Κερδίζοντας και τα δύο σκέλη του αγώνα στην πολιτεία του Michigan, ο Γάλλος της Yamaha δεν πήρε απλώς την πρώτη του φετινή νίκη, αλλά πέρασε δεύτερος και πλησίασε τον Cianciarulo στους 25 βαθμούς στην κατάταξη!

Ο Ferrandis απλούστατα είχε την τύχη με το μέρος του, καθώς όχι μόνο κέρδισε τα πάντα μαζεύοντας το μέγιστο των 50 βαθμών που θα μπορούσε να πάρει από έναν αγώνα, αλλά είδε και τους δύο αναβάτες που ήταν μπροστά του στη βαθμολογία να κάνουν έναν μέτριο αγώνα.

Ο μεν πρωτοπόρος, Cianciarulo, τερμάτισε πέμπτος και δεύτερος, ενώ ο Justin Cooper (Yamaha) τρίτος και έκτος στα αντίστοιχα σκέλη.

Αυτό σημαίνει πως ο Ferrandis προσπέρασε τον Cooper στη δεύτερη θέση της κατάταξης για έναν μόλις βαθμό (282 έναντι 281), ενώ πλέον βλέπει τον πρωτοπόρο στους 25 βαθμούς. Οι αγώνες που απομένουν θα έχουν πολύ ενδιαφέρον.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία ΑΜΑ ΜΧ 2019

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 16:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon