.
Κατηγορία AMA Motocross
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 10:00

AMA MX 2019, 6ος αγώνας, Southwick (ΗΠΑ)

Ο Marvin Musquin έγινε ο πρώτος αναβάτης φέτος που παίρνει συνεχόμενες νίκες και έτσι πλησίασε τον πρωτοπόρο Eli Tomac στη βαθμολογία των 450.

Το Αμερικανικό πρωτάθλημα 2019 Lucas Oil Pro Motocross Championship έφτασε στα μισά του δρόμου με την επίσκεψή του στη θρυλική αμμώδη πίστα The Wick 338 της Μασαχουσέτης.

ΜΧ450

Ο Marvin Musquin (KTM) πήρε την πρώτη του φετινή νίκη στον προηγούμενο αγώνα της Φλόριντα και, ερχόμενος στο Southwick, μετέτρεψε την καλή του φόρμα σε έναν ακόμη θρίαμβο.

Ο Γάλλος τερμάτισε πρώτος στο ένα σκέλος και δεύτερος στο άλλο, αποτέλεσμα που ήταν αρκετό για να του δώσει τη συνολική νίκη στον αγώνα.

Δεύτερος πίσω του τερμάτισε ένας ακόμη αναβάτης που βρήκε τη φόρμα του μέσα στο σεζόν, ο Zach Osborne (Husqvarna), με μια τρίτη θέση στο ένα σκέλος και νίκη στο δεύτερο.

Ο αναβάτης που πήρε πέρυσι τον τίτλο και φέτος προηγείται ξανά στην κατάταξη, ο Eli Tomac της Kawasaki, αυτή τη φορά είχε μεν καλή απόδοση και βρέθηκε και στους δύο αγώνες μέσα στην πρώτη τριάδα, ωστόσο οι δύο τερματισμοί του στη δεύτερη και τρίτη θέση αντιστοίχως αποδείχθηκαν επαρκείς μόνο για τον ανεβάσουν στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου του Southwick.

Κάπως έτσι ο Tomac συνεχίζει να προηγείται στην κατάταξη με 257 βαθμούς, καθώς ο Musquin τον πλησίασε στους 231 και πλέον έχει μπροστά του άλλους έξι αγώνες για να προσδώσει πιο δραματικό τόνο στο πρωτάθλημα.

Από κοντά ακολουθεί ο Ken Roczen (Honda) με 229 βαθμούς, αλλά και ο Osborne με 227, συμπληρώνοντας μια τετράδα που βλέπει τίτλο με ρεαλισμό.

ΜΧ250

Στα 250 κυβικά ο πρωταγωνιστής ονομάζεται Adam Cianciarulo (Kawasaki) και μέχρι να φτάσουμε στον 5ο αγώνα στη Φλόριντα μετρούσε 4 στα 4. Έχοντας χάσει για πρώτη φορά φέτος στον προηγούμενο αγώνα, το Southwick του προσέφερε την ευκαιρία να εδραιώσει εκ νέου την κυριαρχία του.

Όπερ και εγένετο, ο Cianciarulo κυριάρχησε στον αγώνα αυτόν, κέρδισε ένα σκέλος και ήρθε δεύτερος στο άλλο και έφυγε με μια ακόμη νίκη, την πέμπτη του σε έξι αγώνες.

Δεύτερος τερμάτισε στο σύνολο ο Dylan Ferrandis (Yamaha) με μια τρίτη και μια πρώτη θέση στα αντίστοιχα σκέλη, ενώ τρίτος του αγώνα αναδείχθηκε ένας άλλος αναβάτης της Yamaha, o Justin Cooper.

Στη βαθμολογία ο Cianciarulo διατηρεί την πρωτοπορία του με 269 βαθμούς, έχοντας στο κατόπι του τον Cooper με 246 και τον Ferrandis με 232, ενώ πίσω τους μεσολαβεί ένα κενό 54 βαθμών ως την τέταρτη θέση και τον Colt Nichols (Yamaha).

Επόμενος αγώνας είναι στο Redbud του Michigan στις 6 Ιουλίου 2019.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία AMA MX 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 15:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon