Κατηγορία AMA Motocross
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 16:53

AMA MX 2019, 12ος αγώνας, Ironman (ΗΠΑ)

Δωδέκατος και τελευταίος αγώνας για το Αμερικανικό πρωτάθλημα ΜΧ στη γειτονιά της Μέκκας των μηχανοκίνητων αγώνων των ΗΠΑ, Indianapolis, και τον αγώνα STACYC Stability Cycle Ironman National.

Με τον Tomac να έχει καθαρίσει τον τίτλο των 450 από τον προηγούμενο αγώνα, όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στην κατηγορία των 250 κυβικών, όπου ένας ακόμη αναβάτης της Kawasaki, ο Adam Cianciarulo, κρατά την κούπα με το ένα χέρι και περιμένει να τη σφιχταγκαλιάσει.

450ΜΧ

Η μεγάλη κατηγορία μπορεί να μην είχε αγωνία ως προς την έκβαση του τίτλου, αλλά αυτό δε σήμαινε πως δε θα είχαμε και θέαμα. Απεναντίας, οι τρεις πρωταγωνιστές της χρονιάς - Tomac, Ken Roczen (Honda) και Marvin Musquin (KTM) - έδωσαν αμφίρροπες μάχες και μοιράστηκαν τις εντυπώσεις.

Στο τέλος βέβαια ήταν ο πρωταθλητής αυτός που επικράτησε, καθώς με μια τρίτη και μια πρώτη θέση πήρε την έκτη του φετινή νίκη σε σύνολο 12 αγώνων.

Δεύτερος αναδείχθηκε ο Roczen, τερματίζοντας δεύτερος και τρίτος στα δύο σκέλη, ενώ την τρίτη θέση του Ironman εξασφάλισε ο Zach Osborne της Husqvarna (5-2 τερματισμοί).

Στο κλείσιμο του πρωταθλήματος ο πρώτος και καλύτερος, τρεις φορές συνεχόμενες πρωταθλητής, Tomac συγκέντρωσε 521 βαθμούς. Η δεύτερη θέση κρίθηκε με ανατροπή στον τελευταίο αυτόν αγώνα, καθώς ο Roczen προσπέρασε την τελευταία στιγμή τον Musquin με 463 βαθμούς, έναντι 461 του αντιπάλου του.

250MX

Στην κατηγορία με το μεγάλο ενδιαφέρον ο Adam Cianciarulo (Kawasaki) δεν άφησε κανένα περιθώριο για εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

Ο Dylan Ferrandis έκανε το χρέος του, οδηγώντας τη Yamaha του σε δύο νίκες στα αντίστοιχα σκέλη του αγώνα, ωστόσο ο αντίπαλός του έπαιξε έξυπνα το χαρτί του και εκμεταλλεύτηκε άριστα τη διαφορά των 30 βαθμών που απολάμβανε πριν τον αγώνα του Ironman.

Οδήγησε χωρίς πολλά ρίσκα, άφησε τον αντίπαλό του να πιέσει για τις νίκες και αυτός αρκέστηκε σε μια δεύτερη και μια τέταρτη θέση, οι οποίες του έδωσαν - ήδη από το πρώτο σκέλος - τον πρώτο του επαγγελματικό τίτλο σε εθνικό επίπεδο και συνέβαλαν στο να βάψει η Kawasaki το 2019 Lucas Oil Pro Motocross Championship αμιγώς στα πράσινα, και στις δύο κατηγορίες!

Ο Ferrandis αρκέστηκε στο να κλείσει τη διαφορά από 30 σε 20 βαθμούς, αλλά δε μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω απέναντι σε έναν αντίπαλο που σε όλη τη χρονιά δεν έπεσε ποτέ κάτω από την τέταρτη θέση.

Η τρίτη θέση της βαθμολογία των 250 πήγε στον Justin Cooper της Yamaha που συγκέντρωσε 39 βαθμούς λιγότερους από τον Ferrandis, τερματίζοντας δεύτερος στον τελευταίο αυτόν αγώνα.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος ΑΜΑ ΜΧ 2019

 

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 17:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA MX 2019, 11ος αγώνας, Budds Creek (ΗΠΑ)
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube