.
Κατηγορία AMA Motocross
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 12:39

AMA Pro MX 2020, 3ος αγώνας, Ironman (ΗΠΑ)

Η επιστροφή του Eli Tomac στις νίκες αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για τη μάχη της κορυφής.

Η συνέχεια του πρωταθλήματος AMA Pro Motocross 2020 μεταφέρθηκε στην πίστα Ironman Raceway στην Ιντιάνα, όπου ο καλοκαιρινός καιρός συνέβαλε σε έναν άκρως ανταγωνιστικό αγώνα με περισσότερο δράμα και θέαμα από τους προηγούμενους δύο.

ΜΧ450

Ο τρέχων πρωταθλητής τόσο στο ΑΜΑ MX 2019 όσο και στο ΑΜΑ SX 2020, Eli Tomac (Kawasaki), βρισκόταν σε δυσχερή θέση μετά από δύο μέτριους προς κακούς αγώνες στο ξεκίνημα της νέας σεζόν. Έχοντας μια απόσταση 40 βαθμών από την κορυφή χρειαζόταν επειγόντως μια δυναμική εμφάνιση και αυτό ακριβώς κατάφερε στην Ιντιάνα.

Ο Αμερικανός της Kawasaki έβγαλε στην πίστα τα στοιχεία που τον έχουν χρίσει ήδη τρεις φορές πρωταθλητή ΑΜΑ ΜΧ και με μια 2η θέση το πρώτο σκέλος και νίκη στο δεύτερο πήρε την πρώτη του φετινή νίκη στο σύνολο.

Δεύτερος στο Ironman αναδείχθηκε ο Marvin Musquin (KTM), νικώντας στον πρώτο αγώνα και παίρνοντας την 6η θέση στον δεύτερο, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο έτερος αναβάτης της Kawasaki, Adam Cianciarulo, με τερματισμούς 3-4 στα δύο σκέλη.

Την ίδια ώρα ο θριαμβευτής των δύο πρώτων αγώνων, Zach Osborne (Husqvarna), περιοριζόταν στην 5η θέση στο σύνολο, τερματίζοντας στις θέσεις 7 και 3 στα αντίστοιχα σκέλη.

Στη βαθμολογία ο Osborne προηγείται καθαρά με 122 βαθμούς, με δεύτερο τον Musquin (109 β.), ενώ ακολουθεί ο Barcia με 96 βαθμούς και ο Tomac με 95.

ΜΧ250

Στην κατηγορία των 250 κυβικών η μονομαχία των Dylan Ferrandis (Yamaha) και Jeremy Martin (Honda) καλά κρατεί, με τους δύο τους να πρωταγωνιστούν και στον αγώνα του Ironman.

O Jeremy Martin πήρε τη συνολική νίκη με μια 2η και μια 1η θέση στα δύο σκέλη, ακολουθούμενος από τον Ferrandis που πήρε μια νίκη και μια 3η θέση.

Το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Brandon Hartranft (KTM) που διακρίθηκε με έναν συνδυασμό 3ης και 4ης θέσης στα δύο αγωνιστικά σκέλη.

Στην κατάταξη οι Ferrandis (135 βαθμοί) και Jeremy Martin (131 β.) ξεχωρίζουν, καθώς ο τρίτος της βαθμολογίας, Alex Martin, έπεται αρκετά πιο πίσω στους 100 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογία ΑΜΑ ΜΧ 2020

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon