.
Κατηγορία AMA Motocross
Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 14:21

AMA Pro MX 2020, 8ος αγώνας, Thunder Valley (ΗΠΑ)

Επιστροφή στις νίκες για τον Eli Tomac, μα είναι πια αργά.

Ο προτελευταίος αγώνας για το Αμερικανικό πρωτάθλημα ΜΧ έγινε στο Thunder Valley Motocross Park στην πόλη Lakewood του Colorado, δηλαδή τη γενέτειρα του πρωταθλητή 2019, Eli Tomac (Kawasaki),

Φέτος βέβαια ο Tomac, μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Supercross, δεν βρέθηκε σε εξίσου καλή φόρμα και στο πρωτάθλημα Μotocross βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης δίχως την παραμικρή μαθηματική ελπίδα για τον φετινό τίτλο.

Αυτό πάντως δεν τον εμπόδισε απ’ το να πάρει τον αγώνα της ιδιαίτερης πατρίδας του, στην πίστα που δηλώνει πως βρίσκεται σε ψηλότερο υψόμετρο από όλες τις άλλες πίστες ΜΧ αυτού του κόσμου.

ΜΧ450

Ο πρώτος αγώνας της μεγάλης κατηγορίας είχε ως πρωταγωνιστή τον ομόσταυλο του Tomac και rookie στα 450, Adam Cianciarulo (Kawasaki), ο οποίος κατάφερε να πάρει τη νίκη μπροστά από τον Chase Sexton (Honda), ενώ ο Tomac συμπλήρωνε την πρώτη τριάδα.

Στον δεύτερο αγώνα η μάχη δόθηκε μεταξύ των Cianciarulo, Tomac και του πρωτοπόρου της φετινής κατάταξης Zach Osborne (Husqvarna).

Αυτή τη φορά ο Tomac βρήκε την ταχύτητα και τον σωστό ρυθμό για να βγει νικητής από αυτή τη μάχη, με τον Osborne δεύτερο και τον Cianciarulo τρίτο.

Κάπως έτσι ο Tomac πήρε τη νίκη του αγώνα στο σύνολο, με τον έτερο αναβάτη της Kawasaki, Cianciarulo να κατατάσσεται δεύτερος και τον Osborne σε μια πολύτιμη τρίτη θέση.

Λέμε πολύτιμη διότι οι βαθμοί που συγκέντρωσε επέτρεψαν στον Osborne (325β.) να μην ανησυχεί και πολύ για τον Cianciarulo (301 β.), καθώς εξακολουθεί να τον κρατά με μια διαφορά 24 βαθμών πίσω του στην κατάταξη, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Marvin Musquin (KTM, 283 β.) και λίγο πιο πίσω του ο Tomac με 278 βαθμούς.

ΜΧ250

Στη μικρότερη κατηγορία των 250 κυβικών ο Dylan Ferrandis (Yamaha) έκανε αυτό που έπρεπε προκειμένου να προστατεύσει την πρωτιά του στη βαθμολογία από τον δεύτερο Jeremy Martin (Honda).

Τον αγώνα κέρδισε ο Justin Cooper (Yamaha) τερματίζοντας 2ος και 1ος στα αντίστοιχα σκέλη του αγώνα, αφήνοντας τον Ferrandis δεύτερο έχοντας κατακτήσει τη νίκη στον πρώτο αγώνα και την 3η θέση στον δεύτερο.

Βέβαια ο Ferrandis είχε το βλέμμα του καρφωμένο στον Jeremy Martin, ο οποίος πήρε μια 4η και μια 2η θέση για να τερματίσει συνολικά τρίτος στον αγώνα.

Έτσι ο Ferrandis, όχι απλώς διατηρήθηκε στην πρώτη θέση, αλλά αύξησε και ελάχιστα τη διαφορά του. Με 352 βαθμούς του βλέπει τον Martin στους 334 και αυτός είναι ο μόνος αναβάτης που μπορεί να τον απειλήσει στον τελευταίο αγώνα για τον τίτλο. Ο τρίτος Shane Mc Elrath (Yamaha) απέχει έτη φωτός (254 β.) και οσαύτως δεν έχει καμιά απολύτως ελπίδα για την κατάκτηση του θρόνου των 250.

 

Ο επόμενος και τελευταίος αγώνας της χρονιάς που θα κρίνει τα πάντα θα γίνει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 στο Fox Raceway at Pala, California.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες AMA Pro MX 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 14:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon