.
Κατηγορία AMA Motocross
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 12:39

AMA Pro MX 2020, 9ος αγώνας, Fox Raceway (ΗΠΑ)

Osborne και Ferrandis οι νέοι πρωταθλητές μετά τον εντυπωσιακό τελευταίο αγώνα.

Ο ένατος και τελευταίος φετινός αγώνας του αμερικανικού πρωταθλήματος 2020 Lucas Oil Pro Motocross Championship φιλοξενήθηκε στην ιστορική πίστα Fox Raceway της νότιας Καλιφόρνια, για την ανάδειξη των κορυφαίων σε μια περίεργη σεζόν με πολλά προβλήματα, λίγους αγώνες και ελάχιστους θεατές.

ΜΧ450

Μετά τον πιο πρόσφατο αγώνα στη Thunder Valley o Zach Osborne (Husqvarna) απολάμβανε μιας καλής διαφοράς 24 βαθμών από τον δεύτερο Adan Cianciarulo, δηλαδή τον rookie της Kawasaki, έτσι έπρεπε απλώς να προστατεύσει τον εαυτό του για να σιγουρέψει τον τίτλο.

Όπερ και εγένετο, ο Osborne απέφυγε τα περιττά ρίσκα, τερμάτισε 5ος και 7ος στα δύο σκέλη του αγώνα και πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο στη μεγάλη κατηγορία, γράφοντας παράλληλα το όνομά του και σε ένα νέο ρεκόρ καθώς στα 31 του χρόνια έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία πρωταθλητής στην ιστορία του θεσμού της ΑΜΑ…

Στον πρώτο αγώνα των 450 νικητής ήταν ο περσινός πρωταθλητής, Eli Tomac (Kawasaki), μπροστά από τους Cianciarulo και Chase Sexton (Honda).

Στο δε δεύτερο σκέλος η νίκη πήγε στον Sexton, με δεύτερο τον Christian Craig (Honda) και τρίτο τον Cianciarulo.

Έτσι στο σύνολο του τελευταίου αγώνα της χρονιάς ο Sexton πήρε τη νίκη, μπροστά από τους δύο “πράσινους” Tomac και Cianciarulo.

ΜΧ250

Στη μικρότερη κατηγορία η εικόνα ήταν παρόμοια με αυτή των 450, καθώς ο τίτλος θα ήταν αποκλειστική υπόθεση των δύο πρωτοπόρων Dylan Ferrandis με Yamaha και Jeremy Martin με Honda, ωστόσο οι 18 βαθμοί που τους χώριζαν μετά και τον προηγούμενο αγώνα έδιναν στον Γάλλο μια σχετική άνεση.

Ξεκινώντας λοιπόν από ένα παρόμοιο σκηνικό, ο Ferrandis επέλεξε τον πιο δύσκολο και θεαματικό δρόμο, καθώς δεν κάθησε στ’ αυγά του προκειμένου να εξασφαλίσει τον τίτλο με το μικρότερο ρίσκο, αλλά έπεσε στη μάχη για τη νίκη και στα δύο σκέλη του αγώνα.

Έτσι αποχαιρέτησε τη χρονιά με την τρίτη θέση του αγώνα, έχοντας τερματίσει στις θέσεις 2 και 5 στα ανάλογα σκέλη του.

Μεγάλος θριαμβευτής στο Fox Raceway ήταν ο Jett Lawrence (Honda) που κέρδισε το πρώτο σκέλος και ήρθε δεύτερος στο άλλο, ακολουθούμενος από τον Jeremy Martin που μάζεψε μια 4η θέση και μια νίκη για τη δεύτερη θέση στο σύνολο.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η σπάνια επίδοση του δεύτερου σκέλους, όπου τρεις Honda γέμισαν το βάθρο χάρη στην απρόσμενη τρίτη θέση του Jo Shimoda.

Παρότι ο Jeremy Martin τερμάτισε ψηλότερα από αυτόν, ο Ferrandis πανηγύρισε τον τίτλο του με μια διαφορά 13 βαθμών στην τελική κατάταξη των 250 κυβικών. Πίσω από τον δεύτερο Martin, την πρωταγωνιστική τριάδα της σεζόν συμπλήρωσε ο Shane McElrath με Yamaha.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες ΑΜΑ Pro MX 2020

Δείτε παρακάτω σε βίντεο τις σημαντικότερες στιγμές του τελευταίου αυτού αγώνα από την Καλιφορνέζικη πίστα Fox Raceway.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 12:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA Pro MX 2020, 8ος αγώνας, Thunder Valley (ΗΠΑ)
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon