.
Κατηγορία AMA Motocross
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 13:09

AMA Pro MX 2020, 6ος αγώνας, Spring Creek (ΗΠΑ)

Μεγάλες μάχες σε όλες τις κατηγορίες με μεγάλους νικητές τους Cianciarulo (MX450) και Ferrandis (MX250).

Ο έκτος γύρος του Lucas Oil Pro Motocross Championship υπό την αιγίδα της AMA επισκέφτηκε το Spring Creek MX Park στο Millville της πολιτείας Minnessota, μετά από μια απαραίτητη διακοπή μιας εβδομάδας στο συμπυκνωμένο πρόγραμμα του πρωταθλήματος στην εποχή του κορωνοϊού covid-19.

ΜΧ450

Υπό φθινοπωρινές θερμοκρασίες και λιακάδα, ο έκτος αγώνας για τη μεγάλη κατηγορία συνέβαλλε στο χτίσιμο ενός δραματικού φινάλε στο πρωτάθλημα, μιας και ο πρωτοπόρος της κατάταξης, Zach Osborne (Husqvarna), έμεινε ξανά μακριά από τις πρώτες θέσεις κι έτσι οι διώκτες του μάζεψαν κι άλλο τη διαφορά.

Πρώτος και καλύτερος ο rookie στη μεγάλη κατηγορία Adam Cianciarulo (Kawasaki), ο οποίος μάζεψε δύο εμφατικές νίκες στα ισάριθμα σκέλη του αγώνα και μαζί τη συνολική πρωτιά.

Από κοντά τον ακολούθησε ο Blake Baggett (KTM) με δύο δεύτερες θέσεις. Από κει και κάτω, στο πρώτο σκέλος τρίτος τερμάτισε ο Marvin Musquin (KTM), ωστόσο η 10η θέση του στον δεύτερο αγώνα του έκοψε κάθε όρεξη για μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Ομοίως στο δεύτερο σκέλος τρίτος ήταν ο Chase Sexton (Honda), προερχόμενος από μια φτωχή 8η θέση στο πρώτο.

Έτσι στο σύνολο τρίτος αναδείχθηκε ο Justin Barcia (Yamaha), παρότι οι δύο τερματισμοί στα σκέλη ήταν στις θέσεις 5 και 4 αντιστοίχως.

Πουθενά δεν βρισκόταν ο τρέχων πρωταθλητής ΜΧ και SX, Eli Tomac (Kawasaki) που περιορίστηκε στην 5η θέση γενικής με τερματισμούς στις θέσεις 6 και 5 στα δύο σκέλη.

Όσο για τον πρωτοπόρο της κατάταξης, Osborne, οι τερματισμοί στις θέσεις 4 και 16 τον άφησαν 10ο γενικής. Οι βαθμοί που μάζεψε ήταν αρκετοί για να τον διατηρήσουν πρώτο στη βαθμολογία με 235, ωστόσο ο Cianciarulo τον πλησίασε στους 220 και από κοντά ο Musquin στους 215 (που εδώ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να αναρριχηθεί ακόμη ψηλότερα).

ΜΧ250

O Dylan Ferrandis (Yamaha) σάρωσε στο Spring Creek με δύο νίκες στα δύο σκέλη του αγώνα και έτσι προσπέρασε τον Jeremy Martin (Honda) – που μάλιστα έτρεχε “εντός έδρας” στη γενέτειρά του Millville.

Στο πρώτο σκέλος πίσω από τον Ferrandis η πρώτη τριάδα συμπληρώθηκε από τους R.J., Hampshire (Husqvarna) και Jett Lawrence (Honda).

Στο δεύτερο σκέλος δεύτερος τερμάτισε ο Jeremy Martin και τρίτος ο Justin Cooper (Yamaha).

Στη βαθμολογία ο Ferrandis έφτασε στους 257 βαθμούς και προσπέρασε ελάχιστα τον Jeremy Martin (254), καθώς ο τίτλος φαίνεται πως θα παιχτεί μεταξύ τους. Ο τρίτος της βαθμολογίας βρίσκεται αισίως 52 βαθμούς πιο πίσω και είναι ο R.J. Hampshire με 202.

 

Απομένουν τρεις αγώνες για το εθνικό πρωτάθλημα ΜΧ των ΗΠΑ και η συνέχεια θα δοθεί την 26η Σεπτεμβρίου στο WW Motocross Park στο Jacksoville της Florida.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία AMA Pro MX 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon