.
Κατηγορία AMA Motocross
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 10:50

AMA Pro MX 2020, 4ος αγώνας, Redbud I (ΗΠΑ)

Συνεχίζει τον καλπασμό του ο Zach Osborne.

Με δύο συνεχόμενους αγώνες σε λίγες μέρες στην πίστα Redbud στο Buchanan του Michigan συνεχίζεται το συντομευμένο αμερικανικό πρωτάθλημα ΜΧ.

Χάρη στις άρτιες συνθήκες με καλοκαιρινή λιακάδα σε ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, ο πρώτος από τους δύο αγώνες στο Redbud προσέφερε δυνατό θέαμα και στις δύο βασικές κατηγορίες – κι ας μην ήταν κανείς στην πίστα να το απολαύσει.

ΜΧ450

Ο Zach Osborne (Husqvarna) ήρθε εδώ ως πρωτοπόρος της κατάταξης και με δύο πειστικές νίκες στα ισάριθμα σκέλη της κατηγορίας δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Πέραν της δικής του άριστης απόδοσης, το σπουδαίο για τον Αμερικανό αναβάτη ήταν πως κανείς άλλος δεν επέδειξε την ίδια συνέπεια με αυτόν.

Έτσι στο πρώτο σκέλος η δεύτερη θέση κατέληξε στον βασικό του αντίπαλο Marvin Musquin (KTM) και η τρίτη στον Chase Sexton (Honda), ενώ στο δεύτερο ο Musquin τερμάτισε έκτος και στο βάθρο βρέθηκαν οι Justin Barcia (Yamaha) και Adam Cianciarulo (Kawasaki).

Αυτό το ανακάτεμα συνδυάζεται με μια ακόμη κακή μέρα στη δουλειά για τον πρωταθλητή Eli Tomac (Kawasaki) που τερμάτισε 4ος και 5ος στα δύο σκέλη, με αποτέλεσμα ο Osborne να διευρύνει ακόμη περισσότερο τη διαφορά του στην κορυφή της βαθμολογίας, χτίζοντας μιαν απόσταση 26 βαθμών από τον δεύτερο Musquin.

MX250

Όπως συνέβη στη μεγάλη κατηγορία, έτσι και στα 250 είχαμε έναν κυρίαρχο αναβάτη στο Redbud. O Jeremy Martin (Honda) πήρε δύο νίκες που του επέτρεψαν να περάσει πρώτος στην κατάταξη.

Ο ως τότε πρώτος στη βαθμολογία, Dylan Ferrandis (Yamaha) δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τη μικρή διαφορά 4 βαθμών που διατηρούσε, καθώς τερμάτισε 7ος και 3ος αντίστοιχα στους δύο αγώνες της 4ης Σεπτεμβρίου.

Στο πρώτο σκέλος πίσω από τον Martin τερμάτισαν οι R.J. Hampshire (Husqvarna) και Ty Masterpool (Yamaha), ενώ στο δεύτερο τον πλαισίωσαν στο βάθρο οι Shane McElrath (Yamaha) και Ferrandis.

Πλέον ο Jeremy Martin οδηγεί το πρωτάθλημα με 12 βαθμούς περισσότερους από τον Ferrandis, ενώ το κενό ως την τρίτη θέση και τον Alex Martin παραμένει χαοτικό στους 48 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογία AMA Pro MX 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon