.
Κατηγορία AMA Motocross
Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 11:48

AMA Pro MX 2020, 1ος αγώνας, Loretta Lynn’s Ranch (ΗΠΑ)

Ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με θρίαμβο των Zach Osborne (MX450) και Dylan Ferrandis (MX250).

Λίγο καιρό αφότου ολοκληρώθηκε η σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος AMA SX, ήρθε η ώρα για το αμερικανικό πρωτάθλημα ΑΜΑ Pro Motocross.

Οι περισσότεροι γνωστοί πρωταγωνιστές της αμερικανικής σκηνής MX/SX συναντήθηκαν για το νέο πρωτάθλημα, μεταξύ αυτών φυσικά ο πρωταθλητής Eli Tomac (Kawasaki). Εμφανής ωστόσο είναι η απουσία του Ken Roczen (Honda) που επέλεξε να αφήσει αυτή τη σεζόν προκειμένου να αποθεραπευτεί από τραυματισμούς και κάποια άλλα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπώρησαν (έρπη ζωστήρα) στο κλείσιμο του πρωταθλήματος SX τον Ιούλιο που μας πέρασε, καθώς και για να είναι παρών στη γέννηση του πρώτου του παιδιού.

Η εκκίνηση του πρωταθλήματος έγινε στο θρυλικό Loretta Lynn’s Ranch στο Hurricane Mills του Τενεσί, όπου θα διεξαχθεί και ο δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος. Στο αρχικό πρόγραμμα ήταν προγραμματισμένος να φιλοξενηθεί στην πίστα Washougal, ωστόσο μια νέα δέσμη μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του covid-19 που λήφθηκε στην πολιτεία της Washington προέβαλλε ανυπέρβλητα εμπόδια στη διεξαγωγή του αγώνα και η αλλαγή ανακοινώθηκε μόλις λίγες ώρες πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα.

ΜΧ450

Ο μεγάλος θριαμβευτής του εναρκτήριου αγώνα ήταν ο Zach Osborne της Husqvarna, τερματίζοντας δεύτερος στο πρώτο σκέλος και παίρνοντας την πρώτη του νίκη στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία του ΜΧ στο δεύτερο.

Απέναντί του βρήκε αντίσταση κυρίως από τον ομόσταυλό του, Jason Anderson, ο οποίος επικράτησε στο πρώτο σκέλος, ενώ στο δεύτερο περιορίστηκε στην 6η θέση.

Ο πρωταθλητής Tomac έκανε ένα μάλλον κακό ξεκίνημα με 7η θέση τον πρώτο αγώνα, ωστόσο ανέκαμψε στο δεύτερο σκέλος παίρνοντας τη δεύτερη θέση, γεγονός που του έδωσε και την τρίτη θέση στο συνολικό αποτέλεσμα.

ΜΧ250

Εδώ τα πράγματα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα, καθώς ο Dylan Ferrandis της Yamaha δεν άφησε πολλά περιθώρια για αμφισβήτηση, παίρνοντας δύο νίκες στα ισάριθμα σκέλη του αγώνα και μαζί την πρωτιά στο σύνολο.

Ακολούθησαν δύο αναβάτες που μοιράστηκαν μεταξύ τους από μια 2η και μια 3η θέση, οι RJ Hampshire (Husqvarna) και Jeremy Martin (Honda).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία ΑΜΑ ΜΧ 2020

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon