.
Κατηγορία AMA Motocross
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 16:16

AMA MX 2019, 11ος αγώνας, Budds Creek (ΗΠΑ)

Το Αμερικανικό πρωτάθλημα 2019 Lucas Oil Pro Motocross Championship επισκέφτηκε το νότιο Maryland για τον προτελευταίο αγώνα της σεζόν, GEICO Motorcycle Budds Creek National, στην ιστορική πίστα Budds Creek Motocross Park.

Εκεί τους περίμενε ασταθής καιρός, αλλά και ένα γιγάντιο πλήθος θεατών που ήθελε να δει από κοντά τις μάχες που θα κρίνουν οριστικά τους πρωταθλητές του 2019.

450ΜΧ

Στον προηγούμενο αγώνα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Eli Tomac (Kawasaki), είχε μείνει εκτός βάθρου, αφήνοντας μια μικρή χαραμάδα ελπίδας στον Marvin Musquin (KTM) να τον φτάσει στους δύο αγώνες που απέμεναν.

Φτάνοντας στο Budds Creek ωστόσο, ο Tomac φρόντισε να κόψει τις ορέξεις κάθε επίδοξου πρωταθλητή, παίρνοντας δύο πειστικές νίκες στα ισάριθμα σκέλη για να αναδειχθεί πρώτος του αγώνα για πέμπτη φορά φέτος και ταυτόχρονα να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Αμερικανικού ΜΧ με τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του.

Ο δε Musquin έκανε κάτι λιγότερο από το χρέος του, καθώς πήρε δύο τρίτες θέσεις και μαζί την συνολική τρίτη του αγώνα, συνεισφέροντας στο να πάρει το πρωτάθλημα ο αντίπαλός του έναν αγώνα πριν τη λήξη του.

Δεύτερος στο Budds Creek αναδείχθηκε ο Jason Anderson με Husqvarna, τερματίζοντας τέταρτος στον πρώτο αγώνα και δεύτερος στον δεύτερο.

Κάπως έτσι ο Tomac και η Kawasaki μπορούν να πανηγυρίζουν για το νέο τους κατόρθωμα, καθώς ο Musquin κατάφερε να πάρει μια μικρή ανάσα από τον τρίτο Roczen, ανοίγοντας τη διαφορά του από τον ένα στους επτά βαθμούς.

250ΜΧ

Στην κατηγορία των 250 κυβικών το φαβορί, Adam Cianciarulo (Kawasaki), δεν είχε την αναμενόμενη απόδοση, παίρνοντας τη δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος και την πέμπτη στο δεύτερο.

Το ευτύχημα γι' αυτόν ήταν πως ο διώκτης του, Dylan Ferrandis (Yamaha) έμεινε με δύο τέταρτες θέσεις και δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά του στη βαθμολογία.

Στους αγώνες διακρίθηκε ένας αναπάντεχος αναβάτης, ο Shane McElrath (Honda), παίρνοντας τη νίκη και στα δύο σκέλη του αγώνα και, κατά συνέπεια, και τη συνολική πρωτιά του Budds Creek.

Ο Cianciarulo κατατάχθηκε δεύτερος και ο Justin Cooper (Yamaha) τρίτος, με τερματισμούς στην έκτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στα δύο σκέλη.

Στη βαθμολογία ο Cianciarulo εξακολουθεί να κρατά την πρωτιά και μάλιστα αύξησε ελάχιστα τη διαφορά του από τον Musquin στους 30 βαθμούς, διατηρώντας ένα πολύ σοβαρό πλεονέκτημα ενόψει του τελευταίου αγώνα.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος ΑΜΑ ΜΧ 2019

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 16:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon