.
Κατηγορία AMA Motocross
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 15:42

AMA MX 2019, 10ος αγώνας, Unadilla (ΗΠΑ)

To 2019 Lucas Oil Pro Motocross Championship επισκέφτηκε για 34η συνεχή χρονιά τη φημισμένη πίστα στα βόρεια της Νέας Υόρκης, για τον αγώνα Circle K Unadilla National, σε μια εγκατάσταση που γιόρταζε τα 50 χρόνια λειτουργίας της με εξέδρες ξέχειλες από κόσμο και καλοκαιρινό καιρό.

Η δυνατή βροχή που είχε πέσει την προηγούμενη του αγώνα, ωστόσο, προσέθεσε έναν επιπλέον βαθμό δυσκολίας στην, ούτως ή άλλως, εξαιρετικά τεχνική πίστα.

450ΜΧ

Στην Unadilla υπήρχε ένας πρωταγωνιστής στη μεγάλη κατηγορία και αυτός άκουγε στο όνομα Ken Roczen. Ο αναβάτης της Honda απλά δεν είχε αντίπαλο αυτό το Σαββατοκύριακο, κερδίζοντας και τους δύο αγώνες των 450 για να πάρει την τρίτη νίκη συνολικά σε αγώνα φέτος.

Τον ακολούθησε σε απόδοση ο Marvin Musquin (KTM) με δύο δεύτερες θέσεις, ενώ τα βάθρα σε κάθε σκέλος μοιράστηκαν οι Justin Barcia (Yamaha) στο πρώτο και ο πρωτοπόρος της κατάταξης Eli Tomac (Kawasaki) στο δεύτερο.

Το γεγονός πως ο Tomac περιορίστηκε στην έβδομη θέση στον πρώτο αγώνα, επέτρεψε στον Zach Osborne (Husqvarna) με δύο τέταρτες θέσεις να αναδειχθεί τρίτος στο σύνολο, πίσω από τους προφανείς δύο πρώτους, Roczen και Musquin.

Βαθμολογικά ο Musquin πλησίασε τον Tomac στους 40 βαθμούς, οι οποίοι όμως - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - πρέπει να είναι αρκετοί για να υπερασπιστεί την πρωτιά του ο αναβάτης της Kawasaki στους δύο αγώνες που απομένουν.

Η μάχη που λογικά θα δοθεί αφορά στη δεύτερη θέση της κατάταξης, όπου ο Roczen έφτασε μόλις έναν βαθμό πίσω από τον Musquin.

250ΜΧ

Στην κατηγορία των 250 κυβικών ο αγώνας εξελίχθηκε σε μια μονομαχία των δύο πρώτων της βαθμολογίας, Adam Cianciarulo (Kawasaki) και Dylan Ferrandis (Yamaha), με τους δύο αναβάτες να χαρίζουν άφθονο θέαμα με τις μάχες τους και εν τέλει να μοιράζονται τις νίκες στα δύο σκέλη.

Τυπικά πρώτος στο σύνολο αναδείχθηκε ο Ferrandis.

Σε αμφότερες περιπτώσεις ο Chase Sexton (Honda) τερμάτισε τρίτος, παίρνοντας και την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη του αγώνα της Unadilla.

Όσον αφορά στην κατάσταση του πρωταθλήματος των 250, ο Cianciarulo μπορεί να έχασε εδώ, αλλά στην ψυχρή λογική των αριθμών δεν απώλεσε παρά 3 βαθμούς από τον Ferrandis, οπότε φεύγει με τη διαφορά του διατηρημένη σε καθησυχαστικά (γι' αυτόν) επίπεδα, ήτοι 28 βαθμούς.

Ο τρίτος της κατάταξης, Justin Cooper (Yamaha), με δύο τέταρτες θέσεις, απλά παρακολουθεί εκ του μακρόθεν, σε απόσταση 31 βαθμών από τον δεύτερο και με όλη του την άνεση καθώς ο τέταρτος, Colt Nichols (Yamaha) απέχει 90 βαθμούς μακριά.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος AMA MX 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 15:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon