.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 17:27

MXGP 2022, 5ος αγώνας, Pietramurata (Ιταλία)

Αλάνθαστοι οι Gajser και Prado δεν άφησαν κανένα περιθώριο για αμφισβητίες στο MXGP του Trentino.

Με υπέροχο καιρό και άφθονους συμπατριώτες του Tim Gajser (Honda) παραδοσιακά να ταξιδεύουν οδικώς από τη γειτονική Σλοβενία για να υποστηρίξουν δυναμικά το αγαπημένο τους παιδί, ο πέμπτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Motocross θύμισε εικόνες προ πανδημίας, με γεμάτες εξέδρες και δυνατό παλμό.

ΜΧ1

Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ1 ο Glenn Coldenhoff (Yamaha) πήρε τη Holeshot και οδήγησε αρχικά τον αγώνα, ώσπου τον έφτασε ο Gajser για να ακολουθήσει μια δυνατή μάχη μεταξύ τους. Ο Σλοβένος πρωταθλητής κατάφερε τελικά να περάσει μετά από 11 γύρους.

Στη συνέχεια βρήκε τον ρυθμό του και δεν ξανανησύχησε ως την καρό σημαία, ενώ πίσω του δόθηκε μια ακόμη μάχη για την κατανομή των δύο άλλων θέσεων στο βάθρο, από την οποία τελικώς ο Coldenhoff βγήκε κερδισμένος, αφήνοντας τρίτο τον Jorge Prado (GASGAS).

Στο δεύτερο σκέλος ήταν ο Prado αυτός που ανέλαβε να οδηγήσει τον αγώνα από την πρώτη στροφή (Holeshot), αλλά πολύ γρήγορα έκανε ένα λάθος που τον έριξε πέμπτο, ενώ ο Gajser περνούσε άκοπα πρώτος.

Με τον Σλοβένο για μια φορά ακόμη να τρέχει έναν δικό του αγώνα στην κορυφή, οι μάχες δόθηκαν για τις επόμενες θέσεις με τον Maxime Renaux (Yamaha) δεύτερο και τον Jeremy Seewer (Yamaha) τρίτο, ενώ ο Prado δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση παρά τις δυνατές μάχες που έδωσε με τους προπορευόμενούς του.

Έτσι ο Gajser πήρε μια απόλυτη πρωτιά στο GP, με τον Prado δεύτερο στο σύνολο και τον Renaux τρίτο.

Στην κατάταξη ο Gajser οδηγεί με 236 βαθμούς μπροστά από τους Prado (203 β.) και Renaux (184 β.).

ΜΧ2

Στην κατηγορία των 250 κυβικών ο πρώτος αγώνας είχε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή, τον Tom Vialle (KTM), ο οποίος οδήγησε από την πρώτη στροφή (Holeshot) ως και την καρό σημαία.

Ο αγώνας του παρόλα αυτά δεν ήταν όσο εύκολος ακούγεται, καθώς ο Mikkel Haarup (Kawasaki) δεν τον άφησε να χαλαρώσει ούτε στιγμή, ακολουθώντας τον από κοντά, ασκώντας πίεση και απαντώντας σε κάθε ταχύτερο γύρο του Vialle με τη δική του ανάλογη νέα καλύτερη επίδοση.

Στο τέλος ωστόσο η διαρκής πίεση οδήγησε σε ένα λάθος τον ίδιο τον Haarup, έτσι στο κλείσιμο του αγώνα ο Δανός επικεντρώθηκε περισσότερο στο να κρατήσει τη δεύτερη θέση, παρά να ρισκάρει κι άλλο για να πιάσει τον προπορευόμενο Γάλλο.

Τρίτος πίσω από τον Haarup και σε απόσταση άνω των 10 δευτερολέπτων τερμάτισε ο Βέλγος Jago Geerts (Yamaha).

Στο δεύτερο σκέλος ο Vialle παρέδωσε μια παράσταση παρόμοια με αυτή του πρώτου, όπου πήρε τη Holeshot και βάλθηκε και εξαφανιστεί. Τον ακολούθησε μόνο ο Kay de Wolf (Husqvarna) χωρίς όμως ποτέ να τον περάσει, έτσι ο Ολλανδός αρκέστηκε στην – τιμητικότατη για κάποιον που δεν επισκέπτεται και πολύ συχνά το βάθρο – δεύτερη θέση.

Τρίτος τερμάτισε ο Thibault Benistant (Yamaha), ενώ ο Geerts έζησε έναν εφιαλτικό αγώνα στον οποίο έπεσε δύο φορές, με τη δεύτερη να αποδεικνύεται τελειωτική για τη μοτοσυκλέτα του και, ως αποτέλεσμα, έχασε και την πρωτιά στην προσωρινή κατάταξη της ΜΧ2.

Ο μεγάλος νικητής του Trentino ήταν φυσικά ο Vialle, με δεύτερο τον de Wolf και τρίτο τον Haarup.

Στη βαθμολογία ο Vialle πέρασε πρώτος με 208 βαθμούς, αφήνοντας τον Geerts δεύτερο με 194, ενώ τρίτος είναι ο Haarup με 169.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2022

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 24 Απριλίου στην Kegums της Λετονίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon