.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 11:35

MXGP 2024, 4ος αγώνας, Pietramurata (Ιταλία)

Ασταμάτητος ο Jorge Prado πήρε άλλη μια σπουδαία νίκη στο Trentino της βόρειας Ιταλίας.

Τι κι αν στον προκριματικό αγώνα ο πρωταθλητής Jorge Prado (GASGAS) αντιμετώπισε δυσκολίες και πήρε μόλις τον 17ο χρόνο; Όταν έφτασε η ώρα για την εκκίνηση του πρώτου σκέλους ο νεαρός Ισπανός έκανε μια εντυπωσιακή εκτόξευση που του χάρισε άλλη μια Holeshot και την πρώτη θέση του αγώνα στους αρχικούς γύρους του.

Λίγο αργότερα ο Prado έπεσε θύμα της πίεσης από τον Romain Febvre (Kawasaki) που τον ακολουθούσε από την αρχή, ενώ δεν άργησε να φτάσει πίσω του και ο Tim Gajser (Honda), για να τον περάσει και αυτός.

Ο Prado προσπάθησε να απαντήσει μα εν τέλει δεν κατάφερε κάτι περισσότερο απ' το να κρατήσει την τρίτη του θέση, καθώς καμιά άλλη ανακατάταξη δεν έγινε στην πρώτη τριάδα του αγώνα.

FEBVRE GAJSER MOTOCROSS GP 4 TN 2024
Romain Febvre (Kawasaki) και Tim Gajser (Honda)

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP ο Prado έκανε άλλη μια τέλεια εκκίνηση, πήρε την έκτη του Holeshot (σε σύνολο οκτώ αγωνιστικών σκελών ως τώρα) και οδήγησε τον αγώνα με μόνο τον Febvre να τον ακολουθεί σε απειλητική απόσταση.

Η απειλή ωστόσο δεν μετουσιώθηκε ποτέ σε προσπέραση και ο Prado έφτασε άνετα στη νίκη, μπροστά από τους Calvin Vlaanderen (Yamaha) και Jeremy Seewer (Kawasaki), καθώς ο Febvre είχε μια μικρή πτώση που του κόστισε αρκετές θέσεις, ενώ και οι Gajser και Tim Herlings (KTM) έμειναν πιο πίσω τερματίζοντας αντίστοιχα στις θέσεις 4 και 7.

Έτσι η νίκη στο GP του Trentino πήγε ξανά στον Prado, με δεύτερο τον Febvre και τρίτο τον Gajser.

Ο Prado ενίσχυσε την πρωτιά του στην κατάταξη με 219 βαθμούς, καθώς ο Gasjer ακολουθεί με 206, ενώ ο Febvre προσπέρασε τον Herlings στην τρίτη θέση με 174.

EVERTS MOTOCROSS GP 4 TN 2024
Liam Everts (KTM)

Στην ΜΧ2 ο πρωτοπόρος Kay de Wolf (Husqvarna) ξεκίνησε νικώντας το πρώτο σκέλος, μπροστά από τους Thibault Benistant (Yamaha) και Liam Everts (KTM), ενώ στο δεύτερο σκέλος ήταν ο Simon Laengenfelder (GASGAS) αυτός που πήρε τη νίκη, με τον Everts δεύτερο και τον Andrea Bonacorsi (Yamaha) τρίτο, την ώρα που ο de Wolf περιοριζόταν στην όγδοη θέση.

Έτσι στο τελικό αποτέλεσμα του Grand Prix έφερε τη νίκη στον Everts, με δεύτερο τον Benistant και τρίτο τον Laengenfelder. Για μια φορά ακόμη οι μοτοσυκλέτες της Triumph είχαν δυνατή παρουσία, καθώς και οι δύο αναβάτες της βρέθηκαν μέσα στην πρώτη δεκάδα του αγώνα στο σύνολο, με τον Camden Mc Lellan πέμπτο και τον Mikkel Haarup όγδοο.

Στην κατάταξη της ΜΧ2 ο de Wolf παραμένει στη θέση οδηγού με 213 βαθμούς, έπεται ο Laengenfelder με 187 και τρίτος είναι ο Benistant με 148.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 5 Μαΐου στην Agueda της Πορτογαλίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MXGP 2024, 3ος αγώνας, Σαρδηνία (Ιταλία)
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon