.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 13:02

MXGP 2024, 3ος αγώνας, Σαρδηνία (Ιταλία)

Στη Riola Sardo της Σαρδηνίας έγινε ο τρίτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP με τον Jorge Prado να σαρώνει τα πάντα στον διάβα του.

Ο πρώτος αγώνας της MXGP το Σάββατο (6/4) είδε τον Jeremy Seewer (Kawasaki) να ξεκινά δυναμικά παίρνοντας τη Holeshot, ωστόσο λίγο αργότερα ο πρωταθλητής Jorge Prado (GASGAS) τον πέρασε για να αναλάβει να οδηγήσει, κάτι που έκανε ως το τέλος.

Ενόσω ο Seewer είχε μια άσχημη πτώση που τον άφησε αρκετά πίσω και τελικώς τερμάτισε στην 11η θέση, ο Tim Gajser (Honda) είχε αναλάβει να βάλει πίεση στον πρωτοπόρο, μα ουδέποτε κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός για τον νεαρό Ισπανό αφού ποτέ δεν τον πλησίασε σε απόσταση κάτω των 2 δευτερολέπτων.


Tim Gajser (Honda)

Κάπως έτσι οι δύο πρώτες θέσεις του σκέλους καπαρώθηκαν από τους πρωταθλητές των δύο τελευταίων ετών, ενώ στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Jeffrey Herlings (KTM).

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP ο Prado έφτασε πρώτος στη Holeshot, με τον Herlings να τον καταδιώκει. Εκεί όμως που φαινόταν πως ο Ολλανδός θα έπιανε τον πρωτοπόρο, ένα λάθος τον οδήγησε σε μικρή πτώση που του κόστισε τόσο τις ελπίδες για νίκη, όσο και τη δεύτερη θέση που πέρασε εύκολα στα χέρια του Gajser που ακολουθούσε.

HERLINGS MOTOCROSS GP 3 SAR 2024
Jeffrey Herlings (KTM)

Παρά το λαθάκι που έκανε ο Σλοβένος της Honda στο τέλος, η δεύτερη θέση του δεν απειλήθηκε και το τελικό αποτέλεσμα του δεύτερου σκέλους προέκυψε πανομοιότυπο με αυτό του πρώτου.

Έτσι ο Prado ενίσχυσε τη θέση του στην κορυφή της κατάταξης με 174 βαθμούς, με τον Gasjer να ακολουθεί με 157 και τον Herlings στους 125 τρίτο.

DEWOLF MOTOCROSS GP 3 SAR 2024
Kay de Wolf (Husqvarna)

Στην ΜΧ2 ο πρωτοπόρος Kay de Wolf (Husqvarna) ξεκίνησε δυναμικά στον πρώτο αγώνα και όλα έδειχναν πως θα άνοιγε και το τρίτο GP της χρονιάς με νίκη, ωστόσο ένα λαθάκι προς το τέλος του σκέλους χάρισε τη νίκη στον Lucas Coenen (Husqvarna), αφήνοντας τον de Wolf δεύτερο, ενώ ο Camden McLellan ανέβασε τη νέα μοτοσυκλέτα της Triumph στο βάθρο.

MCLELLAN MOTOCROSS GP 3 SAR 2024
Camden McLellan (Triumph)

Στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ2 ο de Wolf πήρε πειστικά τη νίκη που του είχε διαφύγει στο πρώτο, τερματίζοντας πάνω από 11.6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Coenen, ενώ το βάθρο του σκέλους συμπλήρωσε ο Simon Laengenfelder (GASGAS).

Στο σύνολο του GP της Σαρδηνίας ο de Wolf αναδείχθηκε ξανά νικητής, με δεύτερο τον Coenen και τρίτο τον McLellan που σημείωσε μια ιστορική επίδοση ανεβάζοντας την Triumph στο πρώτο της βάθρο σε Grand Prix της MX2.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 14 Απριλίου στην περίφημη Pietramurata στο Trentino της βόρειας Ιταλίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon