.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 13:19

MXGP 2024, 2ος αγώνας, Ισπανία

Jorge Prado και Kay De Wolf πρώτευσαν στην πίστα της Intu-Xanadu Arroyomolinos.

Δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross και πρώτος ευρωπαϊκός μετά το ντεμπούτο της φετινής σεζόν στη μακρινή Αργεντινή, μπροστά σε 30,000 Ισπανούς θεατές που ήρθαν να αποθεώσουν τον πρωταθλητή 2023, Jorge Prado (GASGAS) στην προσπάθειά του για επανάληψη του θριάμβου.

Ο Prado από τη δική του πλευρά δεν απογοήτευσε το κοινό του, καθώς παρέδωσε σεμινάριο οδήγησης σε κάθε δοκιμασία που συμμετείχε.

Στον πρώτο αγώνα ο Ισπανός πρωταθλητής καταδιώχθηκε αρχικά από τους Maxime Renaux (Yamaha) και Calvin Vlaanderen (Yamaha), μα κανείς δεν κατάφερε να πλησιάσει τον καυτό ρυθμό του Prado, την ώρα που οι Tim Gajser (Honda), Romain Febvre (Kawasaki) και Jeffrey Herlings (ΚΤΜ) έχαναν σημαντικό έδαφος στην εκκίνηση.

Στο τέλος ωστόσο τον Prado ακολούθησαν στο βάθρο κατά σειρά οι Gajser και Herlings ανακάμπτοντας δυναμικά από το κακό τους ξεκίνημα.

Στον δεύτερο αγώνα της MXGP οι Gajser και Febvre κυνήγησαν από την αρχή τον Prado, ενώ ο Herlings γρήγορα τους πλησίασε στην τέταρτη θέση. Εκεί ο νεαρός Ισπανός έδειξε γιατί πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο, αφήνοντας στη σκόνη του τρεις εμπειρότατους παγκόσμιους πρωταθλητές για να φτάσει σε μια ακόμη νίκη και να αναδειχθεί γενικός νικητής του Ισπανικού GP.

Στο βάθρο του δεύτερου σκέλους ο Prado είχε για παρέα τον Gajser στη δεύτερη θέση, ενώ πίσω τους έγινε η διαφορά από τον πρώτο αγώνα καθώς ο Febvre έκλεψε την τρίτη θέση από τον Herlings.

Κάπως έτσι η πρώτη τριάδα του Ισπανικού GP ήταν ουσιαστικά η ίδια που ανέβηκε στο βάθρο του δεύτερου σκέλους.

Στη βαθμολογία της MXGP ο Prado οδηγεί με 114 βαθμούς, με τον Gajser στους 104 και τον Febvre στους 92.

Στην ΜΧ2 ο Kay de Wolf (Husqvarna) πήρε το πρώτο σκέλος και τερμάτισε δεύτερος στο άλλο, κατακτώντας έτσι την πρωτιά του Grand Prix. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Simon Laengenfelder (GASGAS) με τερματισμούς στις θέσεις 2 και 3 στα δύο σκέλη αντιστοίχως, ενώ το συνολικό βάθρο συμπλήρωσε ο Andrea Adamo (KTM) που ήρθε έτος στο πρώτο σκέλος και νίκησε στο δεύτερο.

Στην κατάταξη των αναβατών ο de Wolf προηγείται με 113 βαθμούς, έπεται ο Laengenfelder με 101 και τρίτος είναι ο Adamo με 82.

Σημειώνουμε τη νέα καλή εμφάνιση της Triumph στην κατηγορία των 250 cc του Παγκοσμίου, καθώς χτίζει σταθερό πάτημα στην πρώτη δεκάδα του πρωταθλήματος με τους δύο αναβάτες της - Mikkel Haarup (6ος) και Camden Mc Lellan (9ος), ενώ κατέχει την τέταρτη θέση στην κατάταξη Κατασκευαστών, μπροστά από τις Yamaha, Honda, Kawasaki και Fantic.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 7 Απριλίου στη Σαρδηνία της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon