.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 11:31

MXGP 2024, 1ος αγώνας, Villa La Angostura (Αργεντινή)

Με μεγάλο θριαμβευτή τον παγκόσμιο πρωταθλητή MXGP 2023, Jorge Prado, άνοιξε λογαριασμό το πρωτάθλημα του 2024.

Ντεμπούτο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2024 με τον αγώνα YPF INFINIA MXGP of Patagonia-Argentina στην απαιτητικότατη πίστα Villa La Angostura στην Παταγονία της Αργεντινής.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε σε μια πολύ ευχάριστη συγκυρία, καθώς σε αντίθεση με την περσινή χρονιά όλοι οι αστέρες του είναι υγιείς και έδωσαν το παρόν το εναρκτήριο Grand Prix σε μια χρονιά που προμηνύεται συναρπαστική.

HAARUP MOTOCROSS GP 1 ARG 2024
Mikkel Haarup (Triumph)

Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η παρθενική εμφάνιση της Triumph στην κατηγορία των 250 κυβικών εκατοστών (ΜΧ2), καθώς και η μετακίνηση ενός πολύ έμπειρου αναβάτη, του Glenn Coldenhoff στη Fantic Motor προερχόμενος από σειρά ετών με την ΚΤΜ.

GAJSER MOTOCROSS GP 1 ARG 2024
Tim Gajser (Honda)

Στον πρώτο αγώνα MXGP της Αργεντινής ο Jorge Prado (GASGAS) ξεκίνησε δυναμικά παίρνοντας τη Holeshot και, πιεζόμενος από τους Maxime Renaux (Yamaha) και Romain Febvre (Kawasaki) οδήγησε τον αγώνα από την αρχή.

Έχασε την πρωτιά στιγμιαία από τον Renaux, αλλά ξαναπέρασε στον ίδιο γύρο πρώτος και έμεινε εκεί ως την καρό σημαία για να ανοίξει τη χρονιά όπως έκλεισε την προηγούμενη, από την πρώτη θέση της κατάταξης.

Πίσω του στο βάθρο έφτασαν κατά σειρά οι Febvre και Paul Jonass (Honda), την ώρα που οι Tim Gajser (Honda) και Jeffrey Herlings (KTM) τα έβρισκαν δύσκολα. Αμφότεροι είχαν πτώσεις - στην ίδια στροφή, σε διαφορετικές στιγμές! - και ο μεν πρώτος κατάφερε να ανακάμψει ως την 5η θέση του σκέλους, ενώ ο δεύτερος τερμάτισε 8ος.

FEBVRE MOTOCROSS GP 1 ARG 2024
Romain Febvre (Kawasaki)

Στο δεύτερο σκέλος MXGP ο Renaux έκανε την καλύτερη εκκίνηση και έστριψε πρώτος για τη Holeshot, ωστόσο σύντομα έκανε ένα λάθος που επέτρεψε στον Gajser να τον περάσει εύκολα. Ο πρωταθλητής του 2022 δεν αντιμετώπισε ξανά πρόβλημα στην πορεία για τη νίκη του σκέλους, με τον Prado να καθαρίζει τους αντιπάλους του ανεβαίνοντας ως τη δεύτερη θέση και τον Febvre να κλείνει το βάθρο του δεύτερου αγώνα.

Κάπως έτσι ο Prado αναδείχθηκε μεγάλος νικητής στο GP της Αργεντινής, με τον Febvre δεύτερο και τον Gajser τρίτο.

DEWOLF MOTOCROSS GP 1 ARG 2024
Kay de Wolf (Husqvarna)

Στην ΜΧ2 ο Kay de Wolf (Husqvarna) αναδείχθηκε ως ο μεγάλος νικητής του GP, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος και τη νίκη στο δεύτερο.

LAENGENFELDER MOTOCROSS GP 1 ARG 2024
Simon Laengenfelder (GASGAS)

Στον πρώτο αγώνα της ΜΧ2 νικητής ήταν ο Simon Laengenfelder (GASGAS) μπροστά από τον de Wolf και τον Thibault Benistant (Yamaha), ενώ στον δεύτερο ο Ολλανδός της Husqvarna πήρε τη νίκη που του εξασφάλισε και την πρωτιά του Grand Prix μπροστά από τους Mikkel Haarup (Triumph) και Lucas Coenen (Husqvarna).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 24 Μαρτίου στην πίστα intu Xanadú - Arroyomolinos στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MX of Nations 2023, Ernée (Γαλλία) MXGP 2024, 2ος αγώνας, Ισπανία »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon