.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 14:49

MXGP 2022, 4ος αγώνας, Agueda (Πορτογαλία)

Πρώτη νίκη της σεζόν για τον Jorge Prado στην ΜΧ1 και δεύτερη για τον Tom Vialle στην ΜΧ2.

Με υπέροχη ανοιξιάτικη λιακάδα και άφθονο κόσμο στην πίστα της πόλης Agueda στην Πορτογαλία συνεχίστηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross με τον τέταρτο γύρο του.

Στη μεγάλη κατηγορία των 450 cc, ΜΧ1, ο Jorge Prado (GASGAS) ξεκίνησε δυνατά τον πρώτο αγώνα, στρίβοντας δεύτερος στη Holeshot πίσω από τον Henry Jacobi (Honda), ωστόσο πολύ γρήγορα ανέλαβε να οδηγήσει και παρέμεινε πρώτος ως και την καρό σημαία χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερη πίεση.

Δεύτερος τερμάτισε ο Brian Bogers (Husqvarna) και τρίτος ο Tim Gajser (Honda) έχοντας κάνει μια κακή εκκίνηση που τον είχε αφήσει αρχικά στην όγδοη θέση.

Στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ1 ο Prado πήρε τη Holeshot, μα αυτή τη φορά ο Gajser είχε κάνει καλή εκκίνηση και τον πίεζε για έξι γύρους ώσπου τελικά πέρασε μπροστά και οδήγησε ως τον τερματισμό.

Ο Prado δε δυσκολεύτηκε πολύ να μείνει δεύτερος, αν και δεν είχε τον ρυθμό να πιέσει για τη νίκη, ενώ μετά από μάχη την τρίτη θέση πήρε ο Glenn Coldenhoff (Yamaha) από τον Bogers.

Στο σύνολο του Πορτογαλικού GP ο Prado πρώτευσε μπροστά από τον Gajser, με τον Bogers να συμπληρώνει το βάθρο.

Στην κατάταξη ο Gajser διατηρεί το τιμόνι της ΜΧ1 με 186 βαθμούς, καταδιώκει ο Prado με 165 και έπεται ο περσινός πρωταθλητής ΜΧ2, Maxime Renaux, με 144 βαθμούς μετά από έναν μάλλον κακό αγώνα που του απέφερε δύο 11ες θέσεις.

VIALLE MOTOCROSS GP 4 POR 2022 

Στην ΜΧ2 ο Tom Vialle (KTM) πήρε μια δύσκολη νίκη στο πρώτο σκέλος, έχοντας ξεκινήσει 13ος λόγω μιας πτώσης στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου. Κατάφερε να φτάσει πρώτος στην καρό σημαία, αφήνοντας δεύτερο τον Mikkel Haarup (Kawasaki) και τρίτο τον Kay de Wolf (Husqvarna).

Ο βασικός του αντίπαλος, Jago Geerts (Yamaha) είχε μια άσχημη πτώση στην αρχή του αγώνα, από την οποία ξαναμπήκε τελευταίος, πίεσε πολύ και εντυπωσιακά ανέβηκε ως την 9η θέση στον τερματισμό.

Στο δεύτερο σκέλος ο Geerts δεν είχε την ίδια κακή τύχη, ήταν κοντά στους πρωτοπόρους από την αρχή και στον 9ο γύρο πέρασε τον Vialle και οδήγησε ως τη νίκη. Ο Vialle διατηρήθηκε άνετα δεύτερος, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Kevin Horgmo (Kawasaki).

Στο συνολικό αποτέλεσμα του αγώνα ο Vialle πήρε τους περισσότερους βαθμούς, με τον Haarup δεύτερο και τον Geerts τρίτο.

Στη βαθμολογία ο Geerts διατηρεί την πρωτιά με 174 βαθμούς, ο Vialle ακολουθεί με 158 και ο Haarup κλείνει την πρώτη τριάδα με 132.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2022

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 24 Απριλίου στη γνωστή πίστα της πόλης Kegums στη Λετονία.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon