.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 14:23

MXGP 2022 – 3ος αγώνας, Αργεντινή

Ο τρίτος γύρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος Motocross ολοκληρώθηκε με τον Tim Gajser της Honda να πανηγυρίζει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και το 90ο βάθρο της καριέρας του. Την ίδια ώρα, ο Tom Vialle της KTM ανέβηκε και πάλι στο πρώτο σκαλί του βάθρου μετά από μερικές δύσκολες εβδομάδες.

MXGP

Ο πρώτος αγώνας ξεκίνησε με τον Henry Jacobi να παίρνει την holeshot, ωστόσο γρήγορα τον πέρασαν οι Maxime Renault και Ruben Fernandez.

Ο τελευταίος κράτησε για λίγο το προβάδισμα προτού πέσει άσχημα και παραδώσει την πρώτη θέση στον Paul Jonass που είχε φτάσει στο γκρουπ των πρωτοπόρων.

Ο Renault ήταν δεύτερος πια, όταν άρχιζε να τον πλησιάζει επικίνδυνα ο Tom Gajser. Μπροστά – και μετά από 11 γύρους στην πρωτοπορία – ο Jonass έκανε το λάθος και έπεσε κι αυτός.

Έτσι ο Renault πήρε την πρωτιά και συνέχισε να δέχεται ασφυκτική πίεση από τον Gajser, οδηγώντας αμυντικά για να κλείσει τις «πόρτες» στον αντίπαλό του.

Ο Gajser τα έδωσε όλα, ωστόσο ο Renault δεν έκανε το λάθος και τελικά πήρε τη νίκη, την πρώτη της καριέρας του στο MXGP! Δεύτερος ήταν ο Gajser και την τρίτη θέση πήρε ο Seewer,

Στο δεύτερο αγώνα ο Tom Gajser πήρε την πρώτη του holeshot για το 2022, αν και σύντομα έβλεπε την πλάτη του Prado που οδηγούσε τον αγώνα.

MXGP-2022-3os-Agonas-vbe2.jpg

Αυτή τη φορά ο Gajser δεν ήταν διατεθειμένος να χάσει και πάλι τη νίκη, έτσι επιτέθηκε γρήγορα και πήρε την πρώτη θέση.

Από εκεί και πέρα ο οδηγός του HRC μεγάλωνε απλά τη διαφορά του και όλο το ενδιαφέρον στράφηκε στις μάχες πίσω του.

Ο Prado κρατούσε τη δεύτερη θέση, όμως δεν μπορούσε να αντισταθεί στον Renault, ο οποίος περίμενε έξυπνα και υπομονετικά την ευκαιρία του.

Στο τέλος του αγώνα ο Prado έχασε και την τρίτη θέση από τον Fernandez.

Ήταν μια εύκολη νίκη για τον Gajser που τον ανέβασε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και αύξησε τη διαφορά του στους 17β. από τον Renault.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία

MXGP-2022-3os-Agonas-vbe3.jpg

MX2

Στον πρώτο αγώνα ο Vialle πήρε την Holeshot, αλλά είχε παρέα μαζί του τόσο τον Jago Geerts, όσο και τους De Wolf και Langenfelder.

Ο Geerts κατάφερε να ξεχωρίσει και να κάνει διαφορά από τους δύο πίσω του, που έδιναν τη δική τους μάχη για την 3η θέση.

Ωστόσο λίγο αργότερα και οι δύο είχαν από μία πτώση, σε ξεχωριστό χρονικό σημείο αλλά με διαφορά μόλις ενός δευτερολέπτου. Ο De Wolf αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά την πτώση του.

Εν τω μεταξύ αυτός που κέρδιζε έδαφος και εντυπωσίαζε ήταν ο Kevin Horgmo, ο οποίος μέχρι να φτάσουμε στον 7ο γύρο είχε καταφέρει να ανέβει τρίτος!

Ο Vialle μπροστά απολάμβανε μια αρκετά καλή διαφορά από τον Geerts, ο οποίος όμως στους τελευταίους δύο γύρους πίεσε για να πάρει αυτός τη νίκη.

Η μάχη τους ήταν ωραία και ο Geerts κατάφερε στο τέλος να νικήσει και να πάρει αυτός την καρώ σημαία, αφήνοντας τον Vialle στη δεύτερη θέση.

Στις μάχες πιο πίσω κερδισμένος βγήκε τελικά ο Guadagnini που πήρε την 3η θέση από τον Horgmo, ο οποίος τελικά έχασε κι άλλη μία θέση από τον Haarup.

Ο δεύτερος αγώνας ξεκίνησε κανονικά, αλλά μετά από δύο γύρους είχαμε κόκκινες σημαίες και διακοπή ύστερα από πτώση του Facchetti. Παρά τους φόβους, ο Ιταλός – ευτυχώς – είχε μικρά κατάγματα σε καρπό και πλευρά.

MXGP-2022-3os-Agonas-vbe4.jpg

Στην επανέναρξη, ο Langenfelder πήρε την holeshot, με τον Geerts όμως να είναι κολλημένος ακριβώς πίσω του.

Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου ο Geerts είχε πάρει την πρώτη θέση, ενώ ο Langenfelder είδε να τον περνούν διαδοχικά τόσο ο Vialle, όσο και ο Horgmo.

Στον 5ο γύρο ο Vialle έκανε την κίνησή του και ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, την ώρα που λίγο αργότερα ο Horgmo δεν θα απέφευγε μια πτώση.

Ανεβασμένος ήταν και ο Guadagnini που βρέθηκε για λίγο στην τρίτη θέση, πίσω από τους Vialle και Geerts.

Ο κερδισμένος όμως στους τελευταίους γύρους ήταν ο Haarup. Ανέβασε θεαματικά το ρυθμό του και αφού πρώτα ξεπέρασε το εμπόδιο του Langenfelder, έβαλε στο στόχαστρό του την 3η θέση.

Λίγο πριν το τέλος πρόλαβε τον Guadagnini και τον νίκησε καθαρά, για να βρεθεί αυτός τελικά τρίτος. Μπροστά ο Vialle ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, αφού πήρε τη νίκη με διαφορά 6.463’’ από τον Geerts.

Έτσι, με μία νίκη και μία δεύτερη θέση, ο Vialle πήρε – μετά από ένα δύσκολο τελευταίο διάστημα για τον ίδιο – την πρώτη του φετινή νίκη.


Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 14:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon