.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 14:52

MXGP 2022 – 2ος αγώνας, Lombardia

Δράση και θέαμα είχαμε στον δεύτερο Γύρο του παγκοσμίου MXGP στην Λομβαρδία, με τον Tim Gajser της Honda και τον Jago Geerts της Yamaha να παίρνουν το πάνω χέρι.

 

MXGP

Ο πρώτος αγώνας ξεκίνησε με τον Jorge Prado να παίρνει την holeshot, αλλά να έχει αρκετούς οδηγούς πίσω του.

Ο αναβάτης της GasGas όμως κατάφερε σύντομα να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, κάτι που του έδωσε την ευκαιρία να φτιάξει μια διαφορά περίπου στο ενάμιση δευτερόλεπτο.

Πίσω του ήταν ο Tim Gajser, αν και διαφαινόταν μια νέα απειλή στο πρόσωπο του Maxime Renault που είχε πάρα πολύ καλό ρυθμό.

Μάλιστα ο Renault όταν πίεσε ακόμα περισσότερο είχε καλύτερο ρυθμό από τους Prado και Gajser.

Ωστόσο ο χρόνος που είχε χαθεί στην αρχή ήταν αρκετός για να μην επιτρέψει στον Renault να πλησιάσει και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση. Αλλαγή δεν είχαμε ούτε στις δύο πρώτες θέσεις, αφού όσο κι αν πίεσε ο Gajser δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Prado.

Στο δεύτερο σκέλος ήταν ο Henry Jacobi που πήρε τη δεύτερη holeshot της ημέρας, όμως γρήγορα τον πέρασε ο Seewer και στη συνέχεια ο Gajser.

MXGP-2022-2os-Agonas-vbe2.jpg

Λίγο αργότερα και καθώς ο τελευταίος πίεζε για να πάρει την πρώτη θέση από τον Seewer, ο οδηγός της Yamaha έπεσε κι έτσι ο Gajser βρέθηκε μόνος πρώτος. Δεύτερος ήταν ο Bogers με τον Jacobi να υποχωρεί στην 3η θέση.

Πιο πίσω ερχόταν με φόρα ο Renault και πάλι που πέρασε απανωτά τους δυο αντιπάλους του μπροστά για να πάρει τη δεύτερη θέση! Ο Gajser όμως είχε τον έλεγχο και έκανε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.

Κι ενώ όλα έδειχναν ευνοϊκά για τον Gajser, ένα λάθος τον οδήγησε σε πτώση που τον έκανε να χάσει περίπου τρία δευτερόλεπτα. Αυτό το δώρο προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί ο Renault που έφτασε πάρα πολύ κοντά στο Σλοβένο.

Ο τελευταίος ανασυγκροτήθηκε και άρχισε ένα σερί γρήγορων περασμάτων που τον εδραίωσαν τελικά στην πρώτη θέση, την οποία πήρε τελικά με τον Γάλλο να τερματίζει δεύτερος και τον Bogers να κρατά την 3η θέση.

Με μια δεύτερη και μια πρώτη θέση, ο Gajser ήταν ο νικητής του Grand Prix, την ώρα που ο Renault πανηγύριζε ένα άξιο πρώτο βάθρο του στο MXGP.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία.

MXGP-2022-2os-Agonas-vbe3.jpg

MX2

Στον πρώτο αγώνα της MX2 ήταν ο Tom Vialle αυτός που πήρε την holeshot, με τον Kevin Horgmo κολλημένο από πίσω του. Ωστόσο ο Jago Geerts πολύ γρήγορα τους πέρασε και τους δύο και πήρε την πρώτη θέση στον αγώνα.

Είχαμε αρκετές πτώσεις στην 1η στροφή, ενώ τα πράγματα άρχιζαν να ξεκαθαρίζουν μπροστά με τον Andrea Adamo να παίρνει την 3η θέση από τον Horgmo, ο οποίος στη συνέχεια υποχώρησε ακόμα περισσότερο.

Ένας από εκείνους που τον πέρασαν ήταν και ο Kay de Wolf, ο οποίος οδηγώντας ωραία τη μοτοσυκλέτα του έφτασε και πέρασε τον Adamo στη μάχη για την 3η θέση.

Μπροστά ο Geerts είχε τον απόλυτο έλεγχο στον αγώνα και μια τεράστια διαφορά πάνω από 8 δευτερόλεπτα υπέρ του. Πίσω του ο Vialle έδειξε να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του στο τέλος.

Αυτό οδήγησε σε κάποια λάθη που έδωσαν την ευκαιρία στον De Wolf να τον πλησιάσει και να ξεσπάσει μια ωραία μεταξύ τους μάχη. Τελικά ο Vialle κατάφερε οριακά να κρατήσει πίσω του τον De Wolf και να πάρει αυτός της δεύτερη θέση στον αγώνα.

Στο δεύτερο σκέλος ήταν και πάλι ο Tom Vialle αυτός που πήρε την holeshot και μάλιστα έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία από νωρίς.

MXGP-2022-2os-Agonas-vbe4.jpg

Σταδιακά άρχιζε να ξεμακραίνει, καθώς πίσω του ο Geerts πάσχιζε για να μην χάσει την επαφή του με αυτόν, κάτι που ίσχυε και για τον Adamo που είχε τη δεύτερη θέση.

Όμως μετά από λίγο ήρθε ένα μεγάλο λάθος και μια πτώση του Vialle, που έδωσε εύκολα στον Adamo την πρωτιά. Παρά τη σφοδρή του πτώση, ο Vialle σηκώθηκε και επέστρεψε στον αγώνα για να τερματίσει 21ος.

Μπροστά ο Geerts κατάφερε να περάσει τον De Wolf και να εδραιωθεί στη δεύτερη θέση, ενώ και οι δυο τους άρχιζαν πλέον να πλησιάζουν την πρώτη θέση και τον Adamo.

Επί επτά γύρους ο Ιταλός απέκρουε τις επιθέσεις και των δύο αντιπάλων του, όμως κάποια στιγμή προς το τέλος ο Geerts κατάφερε με μαεστρία να εκμεταλλευτεί ένα άνοιγμα και να περάσει μπροστά.

Στη συνέχεια ξέσπασε μια σκληρή μάχη ανάμεσα σε Adamo και De Wolf, με τον τελευταίο τελικά να την κερδίζει και να περνάει δεύτερος. Τα δύσκολα για τον Adamo δεν τελείωσαν όμως, καθώς ήρθε και ο πολύ ανεβασμένος στο δεύτερο μισό Langenfelder να τον πιάσει!

Νέες σκληρές μάχες δόθηκαν σώμα με σώμα, ενώ μπροστά ο De Wolf έκανε κάποια λάθη που έδωσαν την ευκαιρία στον Langenfelder να επιτεθεί! Όμως είχαμε επαφή των δύο που έριξε κάτω τον De Wolf, ο οποίος σηκώθηκε και πήρε τελικά την 4η θέση.

Μπροστά ο Geerts κέρδισε και το δεύτερο σκέλος, με τον Langenfelder να τερματίζει δεύτερος και τον Adamo να παίρνει την 3η θέση.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 21:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon