.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 12:09

MXGP 2023, 13ος αγώνας, Lommel (Βέλγιο)

Τέταρτος συνεχόμενη νίκη για τον Romain Febvre στην MXGP, διπλός εντός έδρας θρίαμβος για τον Jago Geerts για την ΜΧ2.

Ο 23ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross ταξίδεψε σε μια ιστορική τοποθεσία, την αμμώδη πίστα της Lommel στο Βέλγιο που υποδέχτηκε τους παγκόσμιους με νέα χάραξη.

Ο πρωταθλητής των δύο τελευταίων ετών, Tim Gajser (Honda), έτρεξε εδώ τον δεύτερο φετινό του αγώνα μετά την επιστροφή του από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού, ενώ ο μεγάλος αντίπαλός του, Jeffrey Herlings (KTM), παραμένει εκτός μάχης.

Στο πρώτο σκέλος της MXGP ο Glenn Coldenhoff (Yamaha) πήρε τη Holeshot με τον Romain Febvre (Kawasaki) και τον Jeremy Seewer (Yamaha) στο κατόπι του. Ο Ολλανδός κρατήθηκε στην κεφαλή του αγώνα για τέσσερεις γύρους αντιστεκόμενος στην πίεση του φορμαρισμένου Γάλλου Febvre, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ένα πρόωρο λαθάκι του αντιπάλου του και πέρασε πρώτος για να παραμείνει εκεί ως το τέλος χωρίς να δεχτεί ξανά πίεση.

Ο Coldenhoff κρατήθηκε άνετα δεύτερος, με τη μάχη να δίνεται για το τρίτο σκαλί του βάθρου μεταξύ των Seewer, Jorge Prado (GASGAS) και Calvin Vlaanderen (Yamaha).

Στο έκτο γύρο του αγώνα ο Seewer είχε μια μικρή πτώση που επέτρεψε στους άλλους δύο αναβάτες να τον περάσουν και ως το τέλος ο Prado κατάφερε να κρατήσει τη θέση του βάθρου, με τους Vlaanderer και Seewer να τον ακολουθούν με αυτή τη σειρά.

PRADO MOTOCROSS GP 13 FLA 2023

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP η Holeshot πήγε στον Ruben Fernandez (Honda) για ελάχιστη ώρα, καθώς πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος ο Prado είχε περάσει πρώτος και χανόταν στον ορίζοντα. Ο Ισπανός πρωτοπόρος της κατάταξης δεν ξαναείδε κανέναν ως τον τερματισμό.

Την ίδια ώρα ο Febvre έκανε μια κάκιστη εκκίνηση και στο μπούγιο της πρώτης στροφής βρέθηκε 20ός! Παρόλα αυτά, ο Γάλλος επιβεβαίωσε την τρελή φόρμα στην οποία βρίσκεται, καθώς ξεκίνησε μια επική αντεπίθεση που επτά γύρους αργότερα τον είχε φέρει τέταρτο.

Μπροστά του βρίσκονταν πλέον ο πρωτοπόρος Prado και οι Seewer και Coldenhoff, με τον Febvre να καθαρίζει τους δύο εξ αυτών και να φτάνει στη δεύτερη θέση στον 11ο γύρο (από συνολικά 16 του αγώνα), ωστόσο ο Prado ήταν πια πολύ μακριά για να απειληθεί, έτσι ο Febvre κράτησε τη δεύτερη θέση του σκέλους, η οποία πάντως του χάρισε τη νίκη στο σύνολο.

Πίσω από τον Febvre και την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του σε GP, δεύτερος στο σύνολο κατετάγη ο Prado και τρίτος ο Coldenhoff.

Ο Tim Gajser (Honda) πέρασε ένα δύσκολο σαββατοκύριακο στο Βέλγιο, καθώς δύο πτώσεις στα σκέλη του GP τον περιόρισαν στην 13η θέση στο πρώτο και 7η στο δεύτερο.

Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων, ο Prado διατηρείται στην κορυφή με 665 βαθμούς και ελάχιστη βαθμολογική απώλεια από τον δεύτερο Febvre που “πλησίασε” στους 566, ενώ τρίτος παραμένει ο Seewer με 506.

GEERTS 2 MOTOCROSS GP 13 FLA 2023

Στην ΜΧ2 ο Jago Geerts (Yamaha) είχε την τιμητική του μπροστά σε ένα ένθερμο κοινό συμπατριωτών του καθώς καταδιώκει τον Andrea Adamo (KTM) στην κορυφή της κατάταξης μετά την επιστροφή του από τραυματισμό και την απώλεια τριών GP.

Στο πρώτος σκέλος της ΜΧ2 ο Geerts πήρε τη Holeshot και οδήγησε τον αγώνα με μόνη απειλή τον συμπατριώτη Lucas Coenen (Husqvarna). Οι δυο τους μονομάχησαν στην κορυφή σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δίχως να αλλάξει η μεταξύ τους κατάταξη, ενώ το βάθρο του σκέλους συμπλήρωσε ο Simon Laengenfelder (GASGAS).

Στον δεύτερο αγώνα της ΜΧ2 η κυριαρχία του Geerts ήταν εμφανέσταση, καθώς οδήγησε από την αρχή ως το τέλος και αυτή τη φορά ουδείς τον πλησίασε. Οι άλλες δύο θέσεις του βάθρου έγιναν αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των Coenen και Laengenfelder, με τους δύο αναβάτες να μάχονται σφικτά για μεγάλο μέρος του αγώνα, καθώς στον 10ο γύρο κατάφερε ο Coenen να περάσει δεύτερος για τελευταία φορά και να μείνει εκεί συμπληρώνοντας ένα μαγικό διήμερο γι’ αυτόν στον αγώνα της πατρίδας του.

Στο σύνολο ο Geerts πήρε αναμενόμενα το μέγιστο των βαθμών, μπροστά από τους Coenen και Laengenfelder κατά σειρά, την ώρα που ο Adamo περνούσε δύσκολες ώρες. Ο Ιταλός πρωτοπόρος της ΜΧ2 τερμάτισε τέταρτος στο πρώτο σκέλος, αλλά στο δεύτερο είχε μια πτώση που τον περιόρισε στην 20ή θέση, έτσι στο σύνολο κατάφερε μόλις την 7η θέση του αγώνα.

Αυτό σημαίνει πως ο Adamo εξακολουθεί να προηγείται με 564 βαθμούς, μα πλέον ο επελαύνων Geerts τον πλησίασε στους 551, με τον Kay de Wolf (Husqvarna) τρίτο με 501.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για 30 Ιουλίου στη Vantaa της Φινλανδίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon