.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 12:43

MXGP 2023, 12ος αγώνας, Loket (Τσεχία)

Ο Febvre κέρδισε ξανά, μα ο Prado έκανε ένα ακόμη βήμα προς τον τίτλο.

Το Τσέχικο Grand Prix του Motocross είχε μια πολύ σημαντική επιστροφή, αυτή του πρωταθλητή 2021 και 2022 Tim Gajser (Honda) από την πολύμηνη απουσία του λόγω τραυματισμού, την ώρα που Jeffrey Herlings (ΚΤΜ) παραμένει παροπλισμένος.

Η απουσία αυτών των δύο φαβορί για τον τίτλο έχει φέρει σε πολύ πλεονεκτική θέση τον Jorge Prado (GASGAS), ο οποίος προηγείται στο πρωτάθλημα με μεγάλη διαφορά, με μόνο τον Γάλλο πρωταθλητή του 2015, Romain Febvre (Kawasaki) να τον κυνηγά με συνέπεια.

9B3A8856

Στον πρώτο αγώνα της MXGP στην πίστα της Loket o Prado έστριψε πρώτος στη Holeshot, μα άμεσα τον πέρασε ο Febvre και στη συνέχεια ο Γάλλος απλά εξαφανίστηκε χωρίς να απειληθεί από κάποιον ως την καρό σημαία.

Πίσω του ο Prado προσπάθησε αρχικά να ακολουθήσει, μα όσο έχανε επαφή με την κεφαλή του αγώνα τόσο άρχιζε να νιώθει την έντονη πίεση των δύο εργοστασιακών Yamaha των Jeremy Seewer και Glenn Coldenhoff. Ο πρώτος κατάφερε να περάσει τον Prado όταν ο νεαρός Ισπανός έκανε ένα μικρό λάθος, ο οποίος στη συνέχεια μπόρεσε να κρατηθεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου αποκρούοντας επιτυχώς τις συνεχείς επιθέσεις του Coldenhoff.

Στο δεύτερο σκέλος της μεγάλης κατηγορίας ήταν ο Seewer αυτός που έκανε την καλύτερη εκκίνηση και έστριψε πρώτος, με τον Febvre και τον Prado στο κατόπι του. Ενόσω ο Ελβετός της Yamaha οδηγούσε τον αγώνα, ο Febvre προωθήθηκε δεύτερος και άρχισε να τον καταδιώκει, για να τον πιάσει και να περάσει πρώτος στον έκτο γύρο του αγώνα.

Η συνέχεια έμοιαζε πολύ με το πρώτο σκέλος, καθώς ο Febvre γυρνούσε στον δικό του ρυθμό και χανόταν στον ορίζοντα, ωστόσο ένα λάθος στα τελευταία λεπτά του αγώνα τον οδήγησε σε μια μικρή πτώση, ενώ από τη βιασύνη του να ξανασηκωθεί γρήγορα έπεσε εκ νέου, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στον αγώνα τέταρτος και με τον Gajser κολλημένο πίσω του.

9B3A8769

Χρειάστηκε λίγο χρόνο για να ξαναβρεί τον ρυθμό του, μα στο τέλος δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά από τους πρωτοπόρους κι έτσι ο Febvre τερμάτισε μόλις τέταρτος σε έναν αγώνα που έδειχνε να έχει στο τσεπάκι για τη μεγαλύτερη διάρκειά του.

Ωστόσο ο Γάλλος κατάφερε κι έτσι να πάρει τη συνολική νίκη στον αγώνα, κι αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον εντυπωσιακό Calvin Vlaanderen (Yamaha), ο οποίος πήρε τη νίκη αφήνοντας δεύτερο τον Prado, ενώ τρίτος τερμάτιζε ο Seewer.

Έτσι ο Febvre έφυγε νικητής από τη Loket για μόλις έναν βαθμό από τον δεύτερο Prado και τον ισοβαθμούντα Seewer στην τρίτη θέση.

Αυτό σημαίνει πως η πρωτοπορία του Prado στην κατάταξη με 614 βαθμούς μειώθηκε μόλις κατά έναν από τον δεύτερο Febvre (510 β.), ενώ ο Seewer έπεται με 465, με επτά Grand Prix να απομένουν.

9B3A8323

Στην ΜΧ2 ο Jago Geerts (Yamaha) πήρε μια σημαντική νίκη στη Loket ώστε να κυνηγήσει τον Andrea Adamo (KTM) στη βαθμολογία, καθώς ο Ιταλός έφτιαξε μια διαφορά όσο ο Βέλγος έλειπε λόγω τραυματισμού.

Στο πρώτο σκέλος ο Adamo είχε από νωρίς μια μεγάλη ατυχία καθώς έμπλεξε σε ένα μπουλούκι πεσμένων αναβατών λίγο μετά την εκκίνηση μαζί με τον Liam Everts (KTM) χάνοντας πολύ χρόνο, ενώ στην προσπάθειά του να επανέλθει ξανάπεσε και τελικά κατάφερε μόλις τη 13η θέση, την ώρα που ο Geerts κέρδιζε μπροστά από τους Kevin Horgmo (Kawasaki) και Kay de Wolf (Husqvarna).

Στο δεύτερο σκέλος ο Adamo απάντησε κατακτώντας τη νίκη, με δεύτερο τον Simon Laengenfelder (GASGAS) και τρίτο τον Geerts.

Ο Βέλγος πήρε τη συνολική πρωτιά του GP μπροστά από τον Laengenfelder και τον de Wolf, αλλά στην κατάταξη ο Adamo διατηρείται πρώτος με 506 βαθμούς, με δεύτερο τον de Wolf με 478 και τρίτο τον Geerts με 471.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 23 Ιουλίου στην άμμο της πίστας Lommel στο Βέλγιο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon