.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 11:40

MXGP 2023, 11ος αγώνας, Lombok (Ινδονησία)

Ο Febvre πήρε τη νίκη, ο Prado τα λάφυρα.

Δεύτερος συνεχόμενος αγώνας στην Ινδονησία μετά τη Sumbawa το περασμένο σαββατοκύριακο, καθώς ο 11ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross επισκέφτηκε το νησί Lombok.

Με ακόμη απόντες λόγω τραυματισμών δύο βασικούς πρωταγωνιστές της μεγάλης κατηγορίας MXGP, Tim Gajser (Honda) και Jeffrey Herlings (KTM), o Jorge Prado (GASGAS) βρίσκεται σε ιδανική θέση για να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο.

PRADO MOTOCROSS GP 10 IND 2 2023

Στο πρώτο σκέλος του Lombok ο Romain Febvre (Kawasaki) ανέλαβε να οδηγήσει από νωρίς στον αγώνα και κρατήθηκε εκεί στη μεγαλύτερη διάρκειά του, δεχόμενος πίεση από τους Ruben Fernandez (Honda) και Prado.

Ο Fernandez ωστόσο έκανε ένα λαθάκι που του κόστισε, καθώς πέφτοντας έχασε τη θέση του από τον Prado, ο οποίος συνέχισε να καταδιώκει τον Γάλλο πρωτοπόρο ως το τέλος. Στον προτελευταίο γύρο του αγώνα ο Prado έκανε την κίνησή του, οι δύο αναβάτες είχαν επαφή δίχως να πέσουν και τελικά ο Ισπανός κατάφερε να πάρει τη νίκη, αφήνοντας τον Febvre δεύτερο, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Glenn Coldenhoff (Yamaha).

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP ο Coldenhoff έφυγε πρώτος, σύντομα τον πέρασε ο Prado, ενώ ο Febvre πλήρωνε τη νευρικότητά του με μικρολαθάκια που τον κρατούσαν τρίτο. Ωστόσο ο Γάλλος είχε τον ρυθμό και τη θέληση, έτσι σταδιακά συγκεντρώθηκε, πέρασε δεύτερος και άρχισε να πιέζει αφόρητα τον Prado.

Ακολούθησαν μερικοί γύροι με θεαματικές μάχες των δύο πρωτοπόρων, πριν τελικά ο Febvre επιβάλλει το δικό του οδηγώντας χωρίς να ξαναπροκληθεί ως τη νίκη, με τον Prado να ακολουθεί δεύτερος και τον Coldenhoff να ολοκληρώνει το βάθρο.

Αυτή ακριβώς ήταν και η κατάταξη στο σύνολο του δεύτερου Ινδονησιακού GP, κάτι που ουσιαστικά ήταν βούτυρο στο ψωμί του Prado καθώς οδηγεί τη βαθμολογία με 562 βαθμούς, μπροστά από τους Febvre (459 β.) και Fernandez (415).

GEERTS MOTOCROSS GP 10 IND 2 2023

Στην ΜΧ2 ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Lombok ήταν ο Jago Geerts (Yamaha), ο Βέλγος που φάνταζε μεγάλο φαβορί για τον τίτλο φέτος πριν τραυματιστεί στο Γαλλικό GP τον Μάιο και χάσει έδαφος στη βαθμολογία.

Νικώντας και στα δύο σκέλη του Lombok, ο Geerts κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι του τίτλου, μα το έργο του μόνο εύκολο δε θα είναι έχοντας να καλύψει ένα κενό τριών θέσεων και 47 βαθμών από τον πρωτοπόρο Andrea Adamo (KTM) που στο μεταξύ οδηγεί το πρωτάθλημα.

Με μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στο Lombok, ο Adamo αναδείχθηκε δεύτερος στο συνολικό αποτέλεσμα του αγώνα της Ινδονησίας και έχασε μόνο 8 βαθμούς από τον τέλειο Geerts των δύο νικών. Τρίτος στο σύνολο του Lombok αναδείχθηκε ο Simon Laengenfelder (GASGAS) με μια πέμπτη και μια δεύτερη θέση στα δύο σκέλη του GP.

Στη βαθμολογία ο Adamo μετρά 488 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Thibault Benistant (Yamaha) με 462, τρίτος ο Kay de Wolf (Husqvarna) με 452 και τέταρτος ο Geerts με 441.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για 14-16 Ιουλίου στην περίφημη Pietramurata του Trentino στη βόρεια Ιταλία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon