.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 13:45

MXGP 2023, 14ος αγώνας, Vantaa (Φινλανδία)

Πέμπτος σερί θρίαμβος για τον Romain Febvre, αλλά ο Jorge Prado παραμένει το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο του 2023.

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Romain Febvre με τη μοτοσυκλέτα της Kawasaki καθώς, υποκατέστησε ιδανικά τους απόντες Tim Gajser (Honda) και Jeffrey Herlings (KTM) στους προηγούμενους αγώνες παίρνοντας τη νίκη στα τέσσερα προηγούμενα Grand Prix. Πλέον, μετά και τον φινλανδικό αγώνα, αυτό το σερί έφτασε στις πέντε νίκες.

Στο μεταξύ, ο Gajser έχει επιστρέψει εδώ και δύο αγώνες μα βρίσκεται ακόμη μακριά από τον καλό εαυτό του και ψάχνει τα βήματά του, ενώ στη Φινλανδία επέστρεψε και ο Herlings, σε σαφώς πιο ανταγωνιστική φόρμα από τον Σλοβένο πρωταθλητή 2021 και 2022.

PRADO MOTOCROSS GP 14 FIN 2023

Ωστόσο ο πρωταγωνιστής της χρονιάς είναι Ισπανός, λέγεται Jorge Prado και καβαλά GASGAS. Ο νεαρός, στη δεύτερη χρονιά του στη μεγάλη κατηγορία μετά την κατάκτηση της ΜΧ2, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις απουσίες των δύο μεγάλων πρωταγωνιστών στη μάχη του τίτλου και πλέον προηγείται με μεγάλη διαφορά και πέντε αγώνες να απομένουν στο πρόγραμμα.

Στο πρώτο σκέλος της MXGP o Febvre ήταν άπιαστος, ως συνηθίζει εσχάτως, και οδήγησε προς τη νίκη, παρότι ο Jeremy Seewer (Yamaha) τον κατεδίωξε λυσσαλέα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δίχως να καταφέρει να τον περάσει, ενώ τρίτος πίσω του τερμάτισε ο Prado.

COLDENHOFF MOTOCROSS GP 14 FIN 2023

Στο δεύτερο σκέλος ο Prado έστριψε πρώτος για την 7η φετινή του Holeshot και στη συνέχεια οδήγησε τον αγώνα ως την καρό σημαία, με τον Febvre να τον κυνηγά από σχετικά μικρή απόσταση μα δεν κατάφερε ποτέ να γίνει απειλητικός. Στο τέλος ο Γάλλος κράτησε τη δεύτερη θέση και τρίτος τερμάτισε ο Glenn Coldenhoff (Yamaha).

Στο σύνολο του αγώνα ο Febvre ήταν ο μεγάλος νικητής με τερματισμούς στις θέσεις 1 και 2 στα σκέλη, με δεύτερο τον Prado (3-1) και τρίτο τον Coldenhoff (4-3).

Έτσι στη βαθμολογία ο Prado διατηρείται άνετα πρώτος με 720 βαθμούς, καθώς ο Febvre έπεται με 622 και ακολουθεί ο Seewer με 550.

ADAMO MOTOCROSS GP 14 FIN 2023

Στην ΜΧ2 η μεγάλη είδηση ήταν ο νέος τραυματισμός του Jago Geerts (Yamaha) στο πρώτο σκέλος, με αποτέλεσμα σπασμένη κλείδα και, πιθανότατα, το τέλος κάθε ελπίδας για τίτλο φέτος.

Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2 νικητής ήταν ο πρωτοπόρος της κατάταξης, Andrea Adamo (KTM), μπροστά από τους Simon Laengenfelder (GASGAS) και Liam Everts (KTM).

Στο δεύτερο σκέλος ο Adamo νίκησε ξανά, ο Laengenfelder τον ακολούθησε επίσης στο βάθρο, ενώ αυτή τη φορά τρίτος ήταν ο Lucas Coenen (Husqvarna).

Αυτά στο σύνολο έχρισαν νικητή τον Adamo, δεύτερο τον Laengenfelder και τρίτο τον Everts.

Στην προσωρινή κατάταξη ο Adamo έφτασε στους 619 βαθμούς, με τον Geerts δεύτερο στους 559 και τον Everts τρίτο στους 532.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 13 Αυγούστου στην Uddevalla της Σουηδίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon