.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 13:51

EnduroGP 2023, 2ος αγώνας, Lalin (Ισπανία)

Έναν μήνα και κάτι μέρες μετά τον εναρκτήριο αγώνα της Ιταλίας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Paulo Duarte FIM EnduroGP 2023 επέστεψε στη δράση με τον ισπανικό GP στη Lalin.

Το πρόγραμμα άνοιξε, όπως πάντα, με το Akrapovic Super Test στο οποίο μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο “τοπικός” Joser Garcia (KTM), μπροστά από τους δύο κορυφαίους αναβάτες της Beta, Brad Freeman και Steve Holcombe.

Στην πρώτη πλήρη ημέρα του αγώνα, Σάββατο 6/5, ο Garcia οδηγούσε στην προσωρινή κατάταξη μετά το πρώτο τεστ της ημέρας (JUST1 Enduro Test), αλλά στο τέλος ο Freeman ολοκλήρωσε την αντεπίθεσή του και πήρε τη νίκη πρωτεύοντας στις τέσσερεις επόμενες ειδικές διαδρομές.

Τρίτος στη δράση του Σαββάτου τερμάτισε ο Holcombe.

Στη δεύτερη αγωνιστική μέρα του ισπανικού GP, Κυριακή 7/5, ο Freeman μπήκε στον αγώνα με τη φόρα της χτεσινής του νίκης και συνέχισε νικηφόρα σε όλη της τη διάρκεια. Κερδίζοντας τα ACERBIS Cross Test και JUST1 Enduro Test στον πρώτο γύρο του αγώνα, συνέχισε νικώντας σε όλες τις ειδικές δοκιμασίες του, αλλά αυτή η φόρμα δεν ισοδυναμούσε με μια εύκολη νίκη καθώς ο Garcia βρισκόταν διαρκώς στο κατόπι του.

Παρότι λοιπόν ο Freeman κέρδισε τη μια ειδική μετά την άλλη, στο τέλος της ημέρας η συνολική νίκη της Κυριακής κρίθηκε στο νήμα, καθώς ο Ισπανός αναβάτης της ΚΤΜ κατάφερνε να καταδιώκει σε απόσταση δευτερολέπτων, κάνοντας την τελική έκβαση μονίμως απρόβλεπτη.

Τελικά ο Freeman κατάφερε να πάρει τη νίκη και τη δεύτερη μέρα, με μικρή διαφορά από τον Garcia, ενώ το βάθρο συμπληρώθηκε ακριβώς όπως και την προηγούμενη, με τον Holcombe.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Freeman ισχυροποίησε την πρωτοπορία του στην κατάταξη της EnduroGP με το απόλυτο των 80 βαθμών, έχοντας κερδίσει όλες τις αγωνιστικές ημέρες των δύο GP του 2023. Δεύτερος έπεται ο πρωταθλητής 2022, Andrea Verona (GASGAS) με 60 βαθμούς, μετά από έναν μέτριο αγώνα στην Ισπανία όπου τερμάτισε δύο φορές τέταρτος. Στην τρίτη θέση της κατάταξης βρίσκεται ισόβαθμος τους 60 βαθμούς ο Holcombe, ενώ ακολουθεί από κοντά ο Garcia με 57.

Ας δούμε τώρα τι έγινε ανά κατηγορία:

Στην Ε1 ο Garcia πήρε τη νίκη μπροστά από τους Matteo Pavoni (TM) και Jamie Mc Canney (Husqvarna).

Στην Ε2 ο Holcombe κέρδισε, μπροστά από τον Verona και τον Nathan Watson (Honda).

Στην Ε3, δηλαδή στην κατηγορία του μεγάλου νικητή της Ισπανίας, ο Freeman επικράτησε των Matteo Cavallo (TM) και Mikael Persson (Husqvarna).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 26-28 Μαΐου στη Heinola της Φινλανδίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 14:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon