.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 13:05

EnduroGP 2023, 3ος αγώνας, Heinola (Φινλανδία)

Ο τρίτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Paulo Duarte FIM EnduroGP φιλοξενήθηκε στην πόλη Heinola της Φινλανδίας με τον Josep Garcia να παίρνει την πρώτη του φετινή νίκη σταματώντας το αήττητο σερί του Brad Freeman.

Μετά από δύο διήμερους αγώνες στο παγκόσμιο EnduroGP ο Brad Freeman (Beta) κατείχε το απόλυτο, έχοντας νικήσει σε όλες τις αγωνιστικές μέρες ως τώρα.

Στη Φινλανδία η δράση άρχισε παραδοσιακά με το Akrapovic Super Test, στο οποίο ο Freeman επικράτησε δείχνοντας πως το σερί του δεν έχει τελειώσει ακόμη. Από κοντά ακολούθησαν οι Matteo Cavallo (TM) και Theo Espinasse (Beta).

jane daniels EnduroGP 2023 Rnd3 00030 1200x800

Την πρώτη αγωνιστική μέρα του Φινλανδικού GP ο Freeman συνέχισε στην ίδια κυριαρχική ρότα, οδηγώντας από το πρώτο τεστ της ημέρας ως το τέλος για μιαν ακόμη νίκη.

Δεύτερος πίσω του τερμάτισε ο ομόσταυλος Steve Holcombe (Beta) και τρίτος ο Josep Garcia (KTM).

brad freeman EnduroGP 2023 Rnd3 08325 1200x800
Brad Freeman (Beta)

Στη δεύτερη και τελευταία μέρα, Κυριακή 28/5, ο Freeman ξεκίνησε πρωτοπόρος στα πρώτα τεστ, ωστόσο αυτή τη φορά η αντεπίθεση του Garcia ήταν αποτελεσματική, καθώς ο Ισπανός πέρασε πρώτος στον τρίτο γύρο του αγώνα.

Πίσω του μονομάχησαν οι δύο πρωταθλητές της Beta, Freeman και Holcombe, με τον πρώτο να παίρνει τελικά τη δεύτερη θέση.

steve holcombe EnduroGP 2023 Rnd3 06949 1200x800
Steve Holcombe (Beta)

Στη βαθμολογία ο Freeman συνεχίζει να οδηγεί με 117 βαθμούς, με τους Garcia και Holcombe να ισοβαθμούν πίσω του στους 92 βαθμούς.

Ας δούμε τι έγινε στη Φινλανδία κατά κατηγορία:

josep garcia EnduroGP 2023 Rnd3 06012 1200x800
Josep Garcia (KTM)

Ε1

Ο Garcia ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και τις δύο μέρες, μπροστά από τον Espinasse που τερμάτισε δις δεύτερος και τον Zachary Pichon (Sherco) με δύο τρίτες θέσεις.

Ε2

Στη δική του κατηγορία ο Holcombe προσέθεσε δύο ακόμη νίκες στο άθροισμά του για να συνεχίσει να οδηγεί μπροστά από τους Andrea Verona (GASGAS) και Hamish McDonald (Sherco) που μοιράστηκαν από μια δεύτερη και μια τρίτη θέση έκαστος στις δύο μέρες του GP.

Ε3

Ο Freeman αναμενόμενα κυριάρχησε στη δική του κλάση, έχοντας εδώ το απόλυτο των έξι νικών σε τρεις διπλούς αγώνες. Στη δεύτερη θέση έφτασε ο Mikael Persson (Husqvarna), ενώ τρίτος κατετάγη ο Matteo Cavallo (TM).

jed etchells EnduroGP 2023 Rnd3 04595 1200x800
Jed Etchells (Fantic)

Junior

O Jed Etchells (Fantic) με μια πρώτη και μια δεύτερη θέση ήταν ο νικητής της Junior κατηγορίας στη Φινλανδία, διατηρώντας έτσι άνετα την πρωτοπορία του στην κατάταξη. Δεύτερος κατετάγη ο Albin Norrbin (Fantic) και τρίτος ο Max Ahlin (KTM).

jane daniels EnduroGP 2023 Rnd3 11518 1200x800
Jane Daniels (Fantic)

Women

Στις Γυναίκες η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jane Daniels (Fantic) πήρε άλλη μια νίκη, κερδίζοντας και τις δύο μέρες του αγώνα, με δεύτερη τη Jessica Gardiner (Yamaha) και τρίτη τη Rosie Rowett (Rieju).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2023

Ο επόμενος αγώνας για το EnduroGP θα γίνει 1-3 Ιουνίου στη Svemo της Σουηδίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 13:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon