.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 18:55

EnduroGP 2023, 4ος αγώνας, Skovde (Σουηδία)

Η πρώτη φετινή νίκη του Steve Holcombe στη Σουηδία έκοψε το σερί του Brad Freeman και οι δύο εργοστασιακές Beta οδηγούν τη βαθμολογία.

Ο τέταρτος γύρος του Paulo Duarte FIM EnduroGP World Championship φιλοξενήθηκε στη Σουηδία και την πόλη Skovde, με το πρωτάθλημα να κυριαρχείται ως τώρα από τον Brad Freeman (Beta) των τριών νικών σε ισάριθμους αγώνες.

Μόνο που στη Σουηδία ήταν ένας γνώριμός μας, επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής και δη με μοτοσυκλέτα της Beta, ο Steve Holcombe που σταμάτησε το τριπλό σερί του συμπατριώτη του.

brad freeman EnduroGP 2023 Rnd4 12025 1200x800

Αυτό δε φάνηκε από την πρώτη μέρα πάντως, καθώς στο Akrapovic Super Test που παραδοσιακά άνοιξε τη δράση του σουηδικού GP νικητής ήταν ξανά ο Freeman, καταδιωκόμενος με πολύ μικρές χρονικές διαφορές από τους Josep Garcia (KTM) και Holcombe.

Στην πρώτη μέρα του GP ο Freeman συνέχισε προηγούμενος στις πρώτες δοκιμασίες, ωστόσο ο Garcia δεν απείχε ποτέ πολύ από τον χρόνο του πρώτου, ενώ και ο Holcombe ακολουθούσε σε απόσταση βολής. Αυτή η στενή αντιπαράθεση συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, για να φτάσουμε στον τρίτο και τελευταίο γύρο του αγώνα και το κρίσιμο Cross Pro Enduro Test, το έσχατο του προγράμματος.

Εκεί οι τρεις πρωταγωνιστές πάλεψαν με πολύ μικρές διαφορές να τους χωρίζουν ώσπου μια πτώση του Freeman έδωσε στον Garcia την ευκαιρία που κυνηγούσε και πήρε τη νίκη, συνεχίζοντας από εκεί που είχε κλείσει τον προηγούμενο αγώνα στη Φινλανδία όταν είχε κάνει την πρώτη του φετινή νίκη τη δεύτερη μέρα του GP. Ο Freeman κατάφερε παρόλα αυτά να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση, με τον Holcombe τρίτο.

podium endurogp EnduroGP 2023 Rnd4 14070 scaled

Η δεύτερη και τελευταία αγωνιστική μέρα του GP άνοιξε με τον Garcia να πιέζει για τη νίκη και να χτίζει μια μικρή διαφορά στην κορυφή, όμως όσο κι αν έδειχνε έτοιμος να σπάσει το ρόδι για το 2023, μια πτώση στο τελευταίο JUST1 Enduro Test αποδείχθηκε πολύ χειρότερη από το κόστος της σε χρόνο. Ο Ισπανός έσπασε την κλείδα του και αυτό σήμανε την αποχώρησή του από το υπόλοιπο της ημέρας, τουλάχιστον.

Έτσι ο Freeman βρέθηκε στην πρωτιά με μια διαφορά 12 δευτερολέπτων από τον Holcombe, ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να διατηρήσει τον πρωταθλητή στη θέση του νικητή όταν έπεσε στο Cross Pro Enduro Test. Πλέον ο Holcombe είχε περάσει μπροστά για έξι δευτερόλεπτα και είχε όλη την εμπειρία να προστατεύσει αυτή τη διαφορά ως το τέλος για την πρώτη του φετινή νίκη.

Στην τρίτη θέση της ημέρας έφτασε ο Nathan Watson (Honda), έχοντας δώσει μια δυνατή μάχη με τον Andrea Verona (GASGAS).

Μετά την ατυχία του Garcia που έδειχνε έτοιμος για να νικήσει, το Σουηδικό EnduroGP ανέδειξε ως νικητή τον Holcombe, με δεύτερο τον Freeman και τρίτο τον Watson.

Στη βαθμολογία ο Freeman διατήρησε τη σχετικά άνετη πρωτιά του με 151 βαθμούς, ο Holcombe πλησίασε στους 127, ενώ ο Garcia έχασε έδαφος παίρνοντας μόνο το 20ρι της πρώτης μέρας για ένα σύνολο 112 μετά από τέσσερεις αγώνες.

2023 FIM EnduroGP World Championship - Skovde, 01 - 03 June

Κατά κατηγορία:

Ε1

Η απουσία του Garcia, που είχε κερδίσει την κατηγορία του και στους τρεις προηγούμενους αγώνες, άνοιξε την πόρτα στον Theo Espinasse (Beta) να πάρει την πρωτιά για έναν μόνο βαθμό από τον Zachary Pichon (Sherco). Στην τρίτη θέση της Ε1 βρέθηκε ο Jamie Mc Canney (Husqvarna).

Ε2

Κανένα δράμα εδώ, όπως και στους δύο προηγούμενους αγώνες, ο Holcombe νίκησε και τις δύο μέρες την κατηγορία του, ενώ τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Watson. Ο βασικός αντίπαλος του Holcombe στη βαθμολογία της κατηγορίας αυτής, Verona, είχε ένα μέτριο αγώνα στη Σουηδία και κατάφερε μόνο να τερματίσει τρίτος στην Enduro 2 και τέταρτος γενικής.

E3

Και εδώ καμιά έκπληξη, καθώς είναι η κατηγορία του Freeman, ο οποίος μετρά το απόλυτο στη βαθμολογία της Enduro 3 έχοντας κερδίσει όλες τις μέρες όλων των φετινών GP. Πίσω του ισοβάθμησαν με μια δεύτερη και μια τρίτη θέση έκαστος οι Matteo Cavalli (TM) και Morgan Lesiardo (Sherco).

jane daniels EnduroGP 2023 Rnd4 11537 1200x800

Γυναίκες

H Jane Daniels (Fantic) συνεχίζει να σαρώνει τα πάντα κατακτώντας άλλη μια νίκη με το μέγιστο των βαθμών (20+20) από τις δύο μέρες, όπως και σε όλα τα προηγούμενα GP του 2023. Οι Rosie Rowett (Rieju) και Jessica Garniner (Yamaha) προσπάθησαν να βάλουν δύσκολα στην Αγγλίδα μα δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο απ’ το να πάρουν τη δεύτερη και τρίτη θέση του αγώνα.

Junior

Τρεις Σουηδοί διακρίθηκαν στον αγώνα της πατρίδας τους, με τον Albin Norrbin (Fantic) να παίρνει τη νίκη μπροστά από τον Max Ahlin (KTM) και τον Axel Semb (Husqvarna) που άφησε οριακά εκτός βάθρου τον πρωτοπόρο της κατηγορίας Jed Etchells (Fantic).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για 30/6-2/7 στη Gelnica της Σλοβακίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon