.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 13:37

EnduroGP 2023, 5ος αγώνας, Gelnica (Σλοβακία)

Steve Holcombe και Andrea Verona κυριάρχησαν στον αγώνα που αμαυρώθηκε από θανατηφόρο συμβάν στο πρώτο Super Test.

Ο πέμπτος γύρος του Paulo Duarte FIM EnduroGP World Championship φιλοξενήθηκε στη Gelnica της Σλοβακίας, με ένα πολύ δυσάρεστο συμβάν να αμαυρώνει το απογευματινό πρόγραμμα της Παρασκευής 30/6 και το Akrapovic Super Test. Εκεί ο Σλοβάκος Jaroslav Diro υπέστη θανατηφόρο ατύχημα, γεγονός που οδήγησε σε ματαίωση του Super Test.

Υπό τη σκιά του συμβάντος αυτού, ο αγώνας άρχισε κανονικά το πρωί του Σαββάτου με την πρώτη αγωνιστική μέρα του GP να κυριαρχείται από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Steve Holcombe (Beta), ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Andrea Verona (GASGAS) και τρίτος ο Wil Ruprecht (Sherco).

Την Κυριακή η εικόνα αντιστράφηκε καθώς ο Verona κατάφερε να επικρατήσει αφήνοντας δεύτερο τον Holcombe, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Hamish McDonald (Sherco).

Στην προσωρινή κατάταξη ο Holcombe οδηγεί το πρωτάθλημα με 164 βαθμούς, προσπερνώντας τον Freeman που δεν πήρε βαθμό στη Σλοβακία και με 151 βρίσκεται δεύτερος. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Verona με 145 βαθμούς.

Κατά κατηγορία:

Ε1

Ο Jamie McCanney (Husqvarna) ξεχώρισε με μια δεύτερη και μια πρώτη θέση στην κλάση του στις δύο μέρες του αγώνα, αφήνοντας δεύτερο τον Theophile Espinasse (Beta) που τερμάτισε πρώτος και τρίτος αντιστοίχως.

Τρίτος αναδείχθηκε ο Josep Garcia (KTM) κατακτώντας μια δεύτερη και μια τρίτη θέση.

E2

Holcombe και Verona μοιράστηκαν από μια νίκη και μια δεύτερη θέση και στην κατηγορία τους, ενώ η πρώτη τριάδα της Enduro 2 έκλεισε με τον McDonald που ακολούθησε με μια τέταρτη και μια τρίτη θέση στις δύο μέρες αντιστοίχως.

Ε3

Η εγκατάλειψη του Brad Freeman (Beta) μετά από πτώση την πρώτη μέρα του GP άνοιξε τον δρόμο στον Mikael Persson (Husqvarna) για έναν διπλό θρίαμβο. Δεύτερος πίσω του κατετάγη ο Antoine Magain (Sherco) και τρίτος ο Benjamin Herrera-Ried (GASGAS).

Junior

O Albin Norrbin (Fantic) πήρε δύο νίκες στη Σλοβακία και μείωσε τη διαφορά του από τον Jed Etchells (Fantic) στον “εμφύλιο” της Fatic Motor στην κατηγορία των Νέων.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2023

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει μετά το Καλοκαίρι, από 29 Σεπτεμβρίου ως 1 Οκτωβρίου στη Valpaços της Πορτογαλίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 13:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon