.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 11:40

EnduroGP 2023, 6ος αγώνας, Valpacos (Πορτογαλία)

Σαρωτικός ο Josep Garcia τα πήρε όλα στην Πορτογαλία και πάμε για φινάλε πρωταθλήματος με τέσσερεις διεκδικητές για τον τίτλο.

Ο προτελευταίος αγώνας του 2023 Paulo Duarte FIM EnduroGP World Championship φιλοξενήθηκε στην Πορτογαλία και την περιοχή Valpacos με έντονη καλοκαιρινή ζέστη, όπου ο Josep Garcia (KTM) παρέδωσε μια κυριαρχική παράσταση που τον διατηρεί εντός ακτίνας βολής για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Η δράση στην Πορτογαλία άνοιξε παραδοσιακά το βράδυ της Παρασκευής (29/9) με το Akrapovic Super Test, στο οποίο ο Garcia πήρε το “πρώτο αίμα” του GP. Βασικός του αντίπαλος στη νίκη αυτή ήταν ο Zach Pichon (Sherco) που έμεινε δεύτερος για μόλις 61 εκατοστά του δευτερολέπτου, με τον Andrea Verona (GASGAS) τρίτο.

andrea verona 230930 EnduroGP Portugal 1 0730 1200x800

Στην πρώτη μέρα του Πορτογαλικού GP ο Garcia ξεκίνησε καταιγιστικός και μόλις στο πρώτο ειδικό τεστ της ημέρας – Polisport Extreme Test – είχε χτίσει μια διαφορά πέντε δευτερολέπτων από τον δεύτερο Verona.

Αν και πιέστηκε πολύ από τον Ιταλό αναβάτη της GASGAS, ο Ισπανός κατάφερε στο τέλος να βγει νικητής της ημέρας, με τον Verona δεύτερο και τον πρωτοπόρο της κατάταξης, Steve Holcombe (Beta), στην τρίτη θέση.

podium egp 231001 EnduroGP Portugal 1 1512 scaled

Η δεύτερη και τελευταία μέρα στη Valpacos διεξήχθη υπό ασφυκτική ζέστη με άφθονη σκόνη να πνίγει τις διαδρομές του αγώνα, με πρωταγωνιστές τους ίδιους τρεις αναβάτες.

Αν και αρχικά ήταν ο Holcombe αυτός που οδηγούσε μετά τα δύο πρώτα τεστ της ημέρας, ο Garcia για μια φορά ακόμη αποδείχθηκε άπιαστος και στον δεύτερο γύρο της ημέρας προσπέρασε στην κορυφή, όπου και παρέμεινε ως το τέλος, με δεύτερο τον Holcombe και τρίτο τον Verona που έχασε επαφή με την κορυφή μετά από μια μικρή πτώση στο τελευταίο πέρασμα από το JUST1 Enduro Test.

Ο Garcia πήρε έτσι τη νίκη σε όλες τις μέρες του Πορτογαλικού GP, για να πλησιάσει στην κορυφή, όπου βρίσκεται ο Holcombe με 196 βαθμούς. Με ένα GP να απομένει στο πρόγραμμα, υπάρχουν μόνο τρεις άλλοι αναβάτες με μαθηματικές ελπίδες για τίτλο: ο δεύτερος της κατάταξης Verona με 177 βαθμούς, ο τρίτος Garcia με 170 και ο τέταρτος Brad Freeman (Beta) με απειροελάχιστες πιθανότητες και 162 βαθμούς.

steve holcombe 231001 EnduroGP Portugal 1 1257 1200x800

Κατά κατηγορία:

Enduro 1

Στην κατηγορία του ο Garcia προφανώς πρώτευσε και μάλιστα με χορταστική διαφορά από τους υπόλοιπους, καθώς ο δεύτερος Pichon έγραψε ένα λεπτό και 40 δευτερόλεπτα πιο αργό συνολικό χρόνο. Τρίτος τερμάτισε ο Jamie McCanney με Husqvarna.

Enduro 2

O Steve Holcombe ήταν ο νικητής της κατηγορίας του, μπροστά από τους Verona και Nathan Watson (Honda).

Enduro 3

Μπορεί να μην πήγε καλά στην EnduroGP, αλλά στη δική του κατηγορία ο Freeman διατηρήθηκε σε τροχιά τίτλου κατακτώντας τη νίκη στην Πορτογαλία μπροστά από τις δύο Husqvarna των Mikael Persson και Christophe Charlier κατά σειρά.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2023

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς θα διεξαχθεί ξανά στην Πορτογαλία σε διαφορετική τοποθεσία, στη St Andre/Santiago do Cacem, από 6 ως 8 Οκτωβρίου 2023.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 11:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon