.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 12:00

EnduroGP 2023, 1ος αγώνας, San Remo (Ιταλία)

Η μεγάλη επιστροφή του Brad Freeman με μεγάλη νίκη στον εναρκτήριο αγώνα του 2023 στην Ιταλία.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro 2023 άνοιξε λογαριασμό με τον ιταλικό GP στην περιοχή Arma di Taggia στο San Remo. Η δράση ξεκίνησε παραδοσιακά το απόγευμα της Παρασκευής με το Akrapovic Super Test στην αμμώδη παραλία του San Remo, όπου η σεζόν άνοιξε με μια μεγάλη έκπληξη.

Νικητής του Super Test αναδείχθηκε ο νεαρός Σουηδός Axel Semb (Husqvarna), ο οποίος είναι αναβάτης της Junior κατηγορίας του EnduroGP, κατάφερε ωστόσο να κρατήσει δεύτερο τον Matteo Cavallo (TM) και τρίτο τον Brad Freeman (Beta).

Η πρώτη πλήρης μέρα του αγώνα ωστόσο ανήκε εξ ολοκλήρου στον Freeman, καθώς ο Άγγλος πρωταθλητής του 2021 ανέλαβε την πρωτοπορία από το πρώτο τεστ και παρέμεινε πρώτος διευρύνοντας τη διαφορά του ως τα 24 δευτερόλεπτα στο κλείσιμο της ημέρας.

Δεύτερος πίσω του τερμάτισε ο πρωταθλητής του 2022, Andrea Verona (GASGAS) και τρίτος ο ομόσταυλος του Freeman στη Beta, Steve Holcombe.

Η δεύτερη και τελευταία μέρα του ιταλικού GP ολοκληρώθηκε με ένα πανομοιότυπο βάθρο – Freeman, Verona, Holcombe – με μόνη ουσιαστική διαφορά την πίεση που άσκησε στον Holcombe ο Josep Garcia (KTM).

Ο Ισπανός δεν είχε επαφή με την κορυφή στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά την Κυριακή βρήκε ρυθμό και προσπάθησε έντονα να κλέψει το τρίτο σκαλί του βάθρου από τον Holcombe, ανεπιτυχώς ωστόσο με αποτέλεσμα να μείνει τέταρτος.

Στην κατηγορία Ε1 ο Garcia κατάφερε να πάρει τη νίκη μπροστά από τους Thomas Oldrati (Honda) και Theo Espinasse (Beta).

Στην Ε2 ο Verona κυριάρχησε ολοκληρωτικά, αν και όλα δείχνουν πως φέτος θα είναι ξανά σκληρή η μάχη της κατηγορίας του με αντίπαλο τον Holcombe, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος μπροστά από τον Hamish McDonald (Sherco).

Η Ε3 ήταν αναμενόμενα υπόθεση Freeman, επικρατώντας των Mikael Persson (Husqvarna) και Antoine Magain (Sherco).

Στις Γυναίκες η μεγάλη νικήτρια της Ιταλίας ήταν η Jane Daniels (Fantic), αφήνοντας πίσω της τις Mireia Badia (Rieju) και Jessica Gardiner (Yamaha).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 5-7 Μαΐου στη Lalin της Ισπανίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon