.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 11:30

Η QJMOTOR στο WorldSSP 2024 με το SRK800RR

Νέα εργοστασιακή ομάδα στο Παγκόσμιο Supersport για το μεγάλο άλμα στα αγωνιστικά πλάνα της QJMOTOR.

Το μεγάλο εκστρατευτικό κύμα των Κινέζων κατασκευαστών δεν περιορίζεται μόνο στις βιτρίνες με τις μοτοσυκλέτες παραγωγής, μα έχει ήδη επεκταθεί και στις πίστες. Εκεί όπου οι CFMOTO, Kove και QJMOTOR έχουν μπει σε περίοπτες κατηγορίες των δύο κορυφαίων παγκοσμίων πρωταθλημάτων ταχύτητας, MotoGP και WorldSBK. Κι αν στο MotoGP οι CFMOTO και QJMOTOR μαθαίνουν το παιχνίδι πάνω σε δανεική τεχνολογία - της KTM στη Moto3 (CFMOTO) και της Triumph στην ενιαίου τύπου Moto2 (και οι δύο) - στο WorldSBK η κινέζικη εμπλοκή είναι πολύ βαρύτερη.

Πρώτη η Kove δοκίμασε τις δυνάμεις της στο WorldSSP300 με το δικό της 321RR την περασμένη σεζόν με τον Ισπανό Marc Garcia στη σέλα της και φέτος επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στη μικρή κατηγορία του WorldSBK.

qjmotor srk800rr worldssp24 3

Η δε QJMOTOR βουτά με το κεφάλι σε μια ακόμη πιο απαιτητική κατηγορία, καθώς φέτος φέρνει το νέο της τετρακύλινδρο SRK800RR κατευθείαν στα βαθιά του WorldSSP, στη μεσαία κατηγορία που πέρυσι κατέκτησε ο Niccolo Bulega με τη Ducati Panigale V2 τρέχοντας απέναντι σε Honda CBR600RR, Kawasaki ZX-6R, MV Agusta F3 800 RR, Triumph Street Triple 765 RS και Yamaha YZF-R6.

Η νεοσύστατη QJMOTOR Factory Racing έχει έναν μόνο αναβάτη, τον γνωστό και μπαρουτοκαπνισμένο Raffaele De Rosa, τον 37χρονο Ιταλό με ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα Superstock 1000 και πολλές συμμετοχές σε GP250, WorldSBK και WorldSSP στο βιογραφικό του.

qjmotor srk800rr worldssp24 12

Η QJMOTOR πρόκειται φέτος να τρέξει μόνο στους ευρωπαϊκούς αγώνες της WorldSSP, κάτι που σημαίνει πως δεν έδωσε το παρόν στον εναρκτήριο αγώνα του Phillip Island στην Αυστραλία, αλλά θα είναι παρούσα σε όλους τους υπόλοιπους 11 αγώνες της χρονιάς που γίνονται αποκλειστικά σε ευρωπαϊκές πίστες.

Για την ακρίβεια το ντεμπούτο της έγινε ήδη στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος στα τέλη Μάρτη στη Βαρκελώνη, όπου στο πρώτο σκέλος ο De Rosa εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα, ενώ στο δεύτερο τερμάτισε τελευταίος. Το ερχόμενο σαββατοκύριακο, 19-21 Απριλίου, θα συνεχίσει την παρθενική της προσπάθεια στον Καθεδρικό της Ταχύτητας, την πίστα του Assen στην Ολλανδία με τον τρίτο γύρο του WorldSSP 2024.

qjmotor srk800rr worldssp24 2

Στα δύσκολα με το καλημέρα μπαίνει η QJMOTOR και μάλιστα με μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα που μόλις πριν μερικούς μήνες έκανε το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο στην έκθεση του Μιλάνου, με προφανή στόχο να εκπαιδευτεί όλος ο μηχανισμός της ομάδας, ενώ η επιλογή ενός βετεράνου αναβάτη φαντάζει ιδανική για να καθοδηγήσει ένα νεότευκτο αγωνιστικό πλάνο.

Οι Κινέζοι ακολουθούν τα βήματα που έκαναν πριν αρκετές δεκαετίες οι Ιάπωνες γνωρίζοντας πως μέσω των αγώνων χτίζεται η αναγνωρισιμότητα, έτσι δε διστάζουν να πέσουν με θάρρος στη μάχη. Η Kove το έχει ήδη επιδείξει τρέχοντας (και τερματίζοντας) με το καλημέρα στο Ντακάρ, οι Κινέζοι μηχανικοί των CFMOTO και QJMOTOR στα γκαράζ των Aspar και Gresini αντίστοιχα είναι εκεί για να μάθουν από πρώτο χέρι από τους καλύτερους τα μυστικά των Moto3 και Moto2, και τώρα παίρνουν σειρά τα WorldSSP και WorldSSP300.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 11:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon