.
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 08:32

MotoGP 2024 - Έρχεται το τέλος της ηγεμονίας της Ducati;

Η Ducati φαίνεται πως έχει βρει -επιτέλους- ένα άξιο αντίπαλο και αυτός φαίνεται πως είναι η Aprilia.

Κάτι τέτοιο διακρίνεται ελαφρώς έστω από τους έξι αγώνες μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, όπου το... σκορ είναι επί του παρόντος.. ισοπαλία, με 3-3 όσον αφορά τις νίκες σε αγώνες. Αλλά η Ducati έχει οκτώ αναβάτες στο grid, ενώ η Aprilia έχει μόνο τέσσερις, κάτι που οπωσδήποτε έχει τη σημασία του. Εντωμεταξύ, το RS-GP, έχει κερδίσει τρεις από τους τέσσερις τελευταίους αγώνες στα χέρια του Maverick Vinales. Μιλώντας στο TNT Sports μετά το τέλειο διπλό του Vinales στο COTA αυτό το Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένης της ανόδου από την 11η στην 1η θέση στο Grand Prix, ο CEO της Aprilia Racing Massimo Rivola δήλωσε τα εξής:

«Για να είμαι ειλικρινής, αν κοιτάξουμε τους αριθμούς, στο Qatar η πιο γρήγορη μοτοσυκλέτα ήταν εκείνη του Aleix Espargaro. Αν κοιτάξουμε ξανά τους αριθμούς, στο Portimao η πιο γρήγορη μοτοσυκλέτα ήταν του Maverick Vinales. Στην Αμερική και πάλι η πιο γρήγορη μοτοσυκλέτα ήταν του Maverick. Είναι αλήθεια ότι ίσως η μοτοσυκλέτα μας είναι ένα αγωνιστικό πρωτότυπο. Δεν είναι μια μοτοσυκλέτα παραγωγής που λειτουργεί πάντα και σε κάθε πίστα. Όλοι ξεπερνάμε το όριο τόσο πολύ. Το να βρεις το σωστό σημείο δεν είναι εύκολο. Βαδίζουμε στον σωστό δρόμο όμως, ειδικά με το Maverick που είναι σαφώς στο σωστό σημείο. Η δουλειά μας είναι να τον κρατήσουμε εκεί».

Η σειρά των νικών του Vinales έσπασε μόνο από ένα πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων στο Portimao, ενώ βρισκόταν στην πορεία για ένα σίγουρο βάθρο με το Rivola να παραδέχεται:

«Προφανώς, η αξιοπιστία ήταν ένα ζήτημα στο Portimao. Αλλά όταν αυξάνεις την απόδοση τόσο γρήγορα τα τελευταία χρόνια, ίσως έχεις λιγότερο χρόνο για να είσαι συνεπής με την αξιοπιστία σου Είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσεις. Θα κάνουμε άλλο ένα βήμα αργότερα στη σεζόν. Γνωρίζουμε τι κάνουμε και τι μπορεί να μας προσφέρει όφελος. Αλλά θέλει χρόνο. Δεν είναι θέμα plug-and-play. Χρειαζόμαστε πολλή δουλειά από τον Lorenzo Savadori στην ομάδα δοκιμών και τους προμηθευτές μας, για να κάνουμε μια γρήγορη δουλειά».

Για την ιστορία, ο Vinales είναι πλέον τρίτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, 24 βαθμούς πίσω από τον Jorge Martin της Pramac Ducati και 3 από τον Enea Bastianini της Ducati Lenovo. Ωστόσο, ο Vinales ξεπέρασε και τους δύο κορυφαίους αναβάτες με τις Desmosedici με 17 πόντους μόνο στο COTA.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon