.
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 08:08

Marc Marquez - Η αιτία της πτώσης του στο COTA

Μια από τις πτώσεις που... ξεχώρισαν στο Austin την περασμένη Κυριακή, δεν είναι άλλη από εκείνη του Marc Marquez ενώ βρισκόταν στην πρώτη θέση.

Το "Μυρμήγκι" είχε τα ηνία του αγώνα για πρώτη φορά φορώντας τα χρώματα της Gresini Ducati, αναζητώντας όχι μόνο την όγδοη νίκη του στην εν λόγω πίστα, αλλά και η πρώτη νίκη του στο MotoGP από το 2021. Δυστυχώς, λίγες στιγμές αργότερα ο 8ακις παγκόσμιος πρωταθλητής θα βρισκόταν στο έδαφος αφού έχασε ξαφνικά το μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του στη στροφή 11.

Το γιατί, εξήγησε ο ίδιος αποδίδοντας το σε πρόβλημα στο μπροστινό του φρένο:

«Πρέπει να πάρω τα θετικά. Πάλευα σε εκείνο το κορυφαίο γκρουπ, προσπαθούσα να οδηγήσω τον αγώνα. Αλλά δυστυχώς, η αίσθηση σήμερα δεν ήταν η καλύτερη. Δυσκολεύτηκα πολύ με τα μπροστινά φρένα. Για αυτόν τον λόγο, είπα «Εντάξει, προσπάθησε να οδηγήσεις τον αγώνα και ας δούμε αν βελτιωθεί». Αλλά όταν έφτασα στη στροφή 11, είχα πάλι αυτό το κακό προαίσθημα και χρειάστηκε να φρενάρω 3-4 φορές. Γι' αυτό αύξησα την ταχύτητα και έχασα το μπροστινό μέρος. Εκτός όμως από αυτό, η αίσθηση όλο το Σαββατοκύριακο ήταν καλή. Συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε, στο ζέσταμα κάναμε μια αλλαγή που επίσης με βοήθησε, οπότε είμαι χαρούμενος».

Ο Marquez ήταν εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο, αφού έχασε ένα αεροδυναμικό βοήθημα από τη μοτοσυκλέτα του κατά τη διάρκεια της επαφής με τον Jack Miller και στη συνέχεια ήταν τυχερός που έμεινε όρθιος μετά από επαφή με τον Jorge Martin. Το αν ο Marquez θα μπορούσε να κρατήσει πίσω του τον Maverick Vinales, ο οποίος αγωνίστηκε από την ενδέκατη θέση μέχρι τη νίκη, αν δεν είχε πέσει θα παραμείνει άγνωστο, αλλά ο Marquez αναγνώρισε ότι «η ταχύτητα ήταν εκεί» αφού «επανήλθε δύο φορές».

«Δυστυχώς στην πρώτη στροφή, πήγα στα πλάγια λόγω επαφής μεταξύ άλλων αναβατών και πολλοί αναβάτες με πρόλαβαν. Μετά επανήλθα δύο φορές. Μετά την πρώτη φορά έπρεπε να επιβραδύνω πολύ για να μην χτυπήσω το Martin. Και μετά με πρόλαβε πάλι ο Bagnaia. Μετά επανέκαμψα ξανά. Έτσι ο ρυθμός ήταν εκεί, το επίπεδο ήταν εκεί και η ταχύτητα ήταν εκεί. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τώρα πάμε στη Jerez, θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εκεί. Βήμα βήμα είμαστε πιο κοντά στους κορυφαίους».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon