.
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 20:24

Lin Jarvis - Τέλος από τη Yamaha στο τέλος του 2024

Ο Lin Jarvis, αγωνιστικός διευθυντής της Yamaha Motor Racing, γνωστοποίησε την παραίτηση του στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Autosport, ο επί μακρών Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Motor Racing, φέρεται να εγκαταλείπει τη θέση του στα τέλη του 2024, έχοντας ξεκινήσει το ρόλο του ως διευθυντής της Yamaha Motor Racing το 1999.

Ο 66χρονος πια Jarvis δήλωσε στο προαναφερθέν μέσο πως ο λόγος για την αποχώρησή του από την εργοστασιακή ομάδα MotoGP της Yamaha είναι η αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τα ταξίδια που απαιτεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο φέτος περιλαμβάνει 21 αγώνες στο ημερολόγιό του. Η παραίτηση του Jarvis δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα από τη Yamaha, επομένως ούτε και ο αντικαταστάτης του. Το Autosport αναφέρει ότι ο Paolo Pavessio, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της εταιρείας, προωθείται από την εκτελεστική επιτροπή της Yamaha για να αντικαταστήσει τον Jarvis.

Για την ιστορία, ο Jarvis έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την επιστροφή της Yamaha στην ανταγωνιστικότητα στα μέσα της δεκαετίας του 2000, αφού η Honda κυριάρχησε στο τέλος της εποχής των 500cc και στην αρχή της εποχής των 990cc του MotoGP που ξεκίνησε το 2002. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της επιστροφής στο προσκήνιο για τη μάρκα από την Iwata ήταν ο ερχομός του Valentino Rossi για τη σεζόν του 2004. Ήταν μια κίνηση στην οποία ο Jarvis, μαζί με τον Ιταλό Davide Brivio (ο οποίος είναι τώρα Team Manager στην ομάδα της Trackhouse Racing με την Aprilia), έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην υλοποίηση.

jarvis24b.jpg

Ο Rossi θα κέρδιζε στο ντεμπούτο του στη Yamaha στο Γκραν Πρι της Νότιας Αφρικής το 2004, μετά από ένα 2003 χωρίς νίκη για τα τρία διαπασών και στη συνέχεια θα κατακτούσε τον πρώτο τίτλο αναβάτη της Yamaha από τον τελευταίο θρίαμβο του Wayne Rainey στα 500cc το μακρινό 1992. Η Yamaha και ο Rossi θα κέρδιζαν ακόμα τους τίτλους MotoGP το 2005, το 2008 και το 2009 ενώ αργότερα ο ερχομός του Jorge Lorenzo, θα έφερνε άλλους τρεις τίτλους στη Yamaha (2010, 2012, 2015).

Πιο πρόσφατα, ο Jarvis συμμετείχε στη διασφάλιση του μέλλοντος της Yamaha με το Fabio Quartararo, ο οποίος υπέγραψε εκ νέου με τη μάρκα μέχρι το τέλος της σεζόν του 2026. Η είδηση της επικείμενης αποχώρησης του Jarvis από τη Yamaha έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο Grand Prix της Αμερικής αυτού του Σαββατοκύριακου.

Πηγή: visordown.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon